• 30.06.2015, 19:07

NEGLEFIN TIL SOMMERFERIEN


Jippi! Da har jeg endelig fått fikset litt på neglene mine igjen... og det etter en helt evighet. Som student har jeg ikke tatt meg råd til slike ting som dette, men nå følte jeg virkelig for å stelle neglene skikkelig igjen. Så slipper jeg å tenke på flasset neglelakk og stygge negler i sommerferien - herlig!

Jeg er på jobb denne tirsdagskvelden, så dette er et forhåndsskrevet innlegg. Det var ikke mye tid jeg hadde da jeg skrev innlegget, så dere får kose dere med litt bilder av de fine neglene mine så lenge. Jeg har funnet min favoritt hos California Nails i Stavanger sentrum, og har aldri tidligere vært mer fornøyd med akrylnegler! Trine som eier steder er flink - anbefales på det varmeste.

Jeg håper dere alle har en kjempefin tirsdagskveld, i morgen kommer sommeren til Stavanger! Meldes det i allefall.. Fingers crossed! Vi snakkes mer så fort jeg er ferdig på jobb. Jeg har en veldig hektisk dag foran meg i morgen, men jeg titter selvsagt innom en tur eller to selv om :-)

Janne <3

 • 30.06.2015, 09:29

SUKKERFRI COOKIE DOUGH- VANILJEIS

 • Categori: Mat

God morgen, fine lesere! Tenk at det allerede i morgen er 1.juli og jeg fortsatt tar på meg fleece- morgenkåpen og slår på varmeovnen så fort jeg kommer meg ut av senga på morgenen. Hvor blir det av denne sommeren som vi har blitt lovet? Dette er jeg ikke vandt til.. og jeg liker det heller ikke. Heldigvis bare 4 dager igjen til jeg drar. 

Som overskriften tilsier har jeg endelig fått laget meg en sukkerfri vaniljeis, som jeg planla å lage til Omar og Emilie i helgen. Dessverre dro de begge til Sørlandet før jeg fikk den ferdig, men siden den ble god blir det nok ikke første gang jeg lager denne isen i sommer. 

Dere vet den Ben & Jerry´s isen med smaken Cookie Dough? Denne vaniljeisen minnet svært mye om den, og jeg regner med det er flere enn meg som elsker akkurat den isen? Jeg anbefaler dere alle å lage en liknende vaniljeis til sommeren, lett, sukkerfri og helt himmelsk på smak. Det blir ikke bedre enn det :-)

Jeg kjøpte enkelt og greit en ferdigpakke med en sukkerfri vaniljeis på Sunkost, og blandet denne med vann og fløte. Selv brukte jeg vanlig matfløte, men her kan du også velge å bruke andre fløtealternativer om du ønsker en helt laktosefri variant. Etter at blandingen hadde stått i fryseren rundt 1 time, tok jeg den ut og puttet en hakket questbar med sjokoladesmak oppi, for så å sette den i fryseren igjen over natten. Topp med det du ønsker av frukt, bær, og litt ekstra proteinbar, eventuelt sukkerfri sjokolade(saus) - NAM!

Nå må jeg se å få litt sminke i ansiktet, jeg skal nemlig til sentrum å få litt orden på neglene mine igjen. Det er virkelig på tide! Resultatet får dere selvsagt se senere :-) Ha en fiin tirsdag.

Janne <3

 • 29.06.2015, 12:46

BARE EKSPERTER KAN GI TRENINGSTIPS


I går kom jeg over en artikkel på nett som mente at det bare var ekspertene som burde gi fra seg råd om trening og kosthold. Til det vil jeg svare at det er det teiteste jeg noen gang har hørt. Kanskje er disse personene bedrevitere, men når vi andre, som ikke er eksperter snakker av egenerfaring for å inspirere andre ser jeg da ingenting negativt i dette. Jeg opplyser som regel alltid at jeg ikke er noen ekspert, og jeg kun snakker ut i fra egenerfaring. Om folk ønsker å ta til seg det jeg skriver eller ikke er deres sak.. men jeg vil da på ingen måte si det er galt av meg å skrive om verken trening eller kosthold når dette er noe jeg driver med daglig, selv om jeg ikke er noen ekspert på område.  Det blir jo som å si at det bare er makeup- artister som kan blogge om sminke, bare motekonsulenter kan poste "dagens antrekk" og bare kokker og ernæringsfysiologer kan skrive om mat og kosthold. Hva er det verste som kan skje om jeg skriver om middagene mine? Ville det ha vært forferdelig om jeg skrev at en matrett jeg postet bilder av er sunn, mens den i andres øyne ikke er fult så sunn alikevel? Krise!

Kanskje vi burde slutte å bry oss fult så mye om alt og ingenting? Det er vell viktigere ting å konsentrere seg om enn bloggere som skriver om trening - som de i ekspertenes øyne ikke har peiling på..

Jeg tror de fleste av oss vet at selv om mange poster ulike trenings- og kostholdstips på bloggen deres er de ingen eksperter av den grunn (og om du lurer er det ganske enkelt å finne ut av). Vi skriver som regel om egne erfaringer, og hva som fungerer best for oss. Vi vil inspirere leserne, som veldig ofte er opptatte av slike innlegg. Og igjen: hva er det negative med å inspirere andre til en mer aktiv hverdag og et bedre kosthold? De av dere som ikke ønsker å ta imot tips fra uerfarne bloggere som ikke har like stor peiling som treningsekspertene, kan fint la være å besøke alle disse rosabloggerne.

Vi lever heldigvis i et fritt land! Og jeg kommer til å fortsette med mine trenings- og kostholdstips, om folk liker det eller ei :-)

Hva sier du? Er det bare ekspertene som burde komme med treningstips? 

Janne <3

 • 28.06.2015, 16:42

DET PERFEKTE ANTREKKET


... I think I finally found you!

Er antrekket jeg setter sammen både stilfult, laidback og komfortabelt på en og samme gang blir det fort en favoritt hos meg, akkurat slik som dette. Buksen er ny fra Bikbok, og jeg elsker både fargen og passformen. Lengden er skikkelig in, for ikke å snakke om sommerlig, og fargen passer perfekt sammen med kamel, beige, gull og hvit. Hva synes dere? - Bukse Bikbok - T- skjorte Topshop - Hatt Gina Tricot - Solbriller Rayban - Sko Bianco -

I dag ble det en knallhard armøkt på treningssenteret sammen med Omar, før vi skyntet oss hjem, dusjet, heiv i oss maten vi fant i kjøleskapet og dro videre på jobb. Dette er slik de fleste dagene våre ser ut for tiden... noe som betyr en leilighet som ikke ser ut. Når jeg endelig har hatt litt fri den siste tiden har jeg enten vært med venninner eller hatt besøk, så det er lenge siden jeg har hatt tid til blant annet å vaske, eller tatt meg tid til det heter det vell. Skal jeg først ta meg tid til noe fornuftig når jeg har litt for mye på planen, blir det som regel trening i første omgang. 

Denne uken som kommer er jeg alene hjemme, så vi får se hvor effektiv jeg kommer til å være på treningsfronten da. Kanskje jeg skal sette av litt mer tid til avslapping, selvpleie, pakking av koffert og storrengjøring av leilighet når jeg først har fri fra jobb... før det braker løs igjen til helgen! Vi får se. Jeg håper alle har en strålende fin søndag! Klem fra meg. 

Janne <3 

 • 28.06.2015, 11:20

EN PERFEKT SØSKENDAG I BILDER


Da jeg ikke trodde at en helg kunne gå enda fortere, ble jeg nok en gang motbevist. Jeg føler helgene bare flyr avgårde den ene etter den andre. Når skal tiden begynne å gå litt saktere igjen slik at vi faktisk får tid til å sette oss ned og nyte nuet. Det er vell akkurat derfor jeg elsker å reise! Da føles det alltid som om tiden står litt still..

Emilie og jeg planla allerede i starten av uken at vi skulle ta vår årlige tur til Kongeparken denne helgen, and so we did! Da jeg spurte Eirik om han også hadde lyst å være med hadde ingen av oss et særlig stort håp om at han ville, men han overrasket oss, og sa ja! Det ble derfor en skikkelig søskendag hvor alle tre fikk henge sammen, det kaller jeg en bra dag :-)

Stavanger har som de fleste av dere vet ingen værgaranti, så vi pakket med oss både allværsjakker, shorts, solbriller, engangsgrill, kortstokk, regnponco og ekstra hettegensere. Heldigvis holdt været seg hele dagen, og vi kunne ikke hatt en mer perfekt dag i parken. Ikke var det mange mennesker heller, ettersom solen ikke skinte på sitt beste. Men det er jo bare bra, for vi brukte 4,5 timer i attraksjonene i stedet for i kø i går! Jippi. Ikke alltid det er den veien når en besøker fornøyelsesparker i høysesongen.

Som dere ser på bildene var dagen over gjennomsnittet bra! Det er ikke ofte jeg deler slike hverdagslige bilder her inne på bloggen, men jeg håper dere liker det innimellom. Kanskje jeg skal starte å gjøre dette litt oftere? 

Nå er det tilbake til Tvedestrand for Emilie, og trening og jobb for min del. Helgen avsluttes brått, men nå har jeg bare en jobbuke igjen her i Stavanger, før det blir Sørlandet på denne jenta også! Det skader ikke at de har meldt full sommer før helgen og Palmesus står for tur. Ha en kjempefin søndag, fine lesere!

Janne <3

 • 27.06.2015, 10:39

SLIK TRENER DU EFFEKTIVT UTE


God morgen, kjære lesere! Som en oppfølger av innlegget og bildene fra gårsdagens innlegg, tenkte jeg å komme med et lite ute- treningsprogram til dere denne lørdags morgenen. Kanskje er det noen av dere som vil gjennomføre økten allerede i helgen? 

Nå som sommeren er her, og solen ofte skinner (i allefall på Sørlandet), frister det lite å bruke mye tid innendørs på et treningssenter. Men, du trenger ikke å kutte treningen helt fordi. Tenk variert og kreativt, og finn gode metoder som fungerer utendørs. Det er jo så mange ulike ting du kan gjøre ute i naturen! 

Under har dere min beste utetrening:

1. Løp frem til du finner en park/gressplen/fotballbane eller liknende, som oppvarming.

2. Utfall over banen x 4:

3. Pull ups i et klatrestativ, så mange du klarer x 4:

4. Dips i stativ, så mange du klarer x 4:

5. Push ups på marken, så mange du klarer x 4:

6. Knebøy (gjerne med en person på ryggen), så mange du klarer x 4:

7. Løp tilbake dit du kom fra :-)

Lag gjerne sett av disse øvelsene, hvor du gjør alle så mange ganger du klarer før du går videre på neste øvelse. Kjør denne sirkeltreningen x 4.

Husk å ta med deg en god venn :-) God trening, og god lørdag!

Janne <3

 • 26.06.2015, 18:46

DEN ALLER BESTE TRENINGEN


...er den du gjør sammen med en du er glad i!

Noe jeg har nevnt gjentatte ganger, og som jeg aldri får sagt nok, er at en av de beste måtene å skaffe seg gode treningsrutiner på er å finne seg en treningspartner. Denne partneren må være en du er 100 % komfortabel med, og en som støtter deg nok, men samtidig pusher deg ut av din egen komfortsone. Jeg har funnet min i Omar, og jeg kunne ikke ha vært mer fornøyd! Aldri tidligere har jeg fått så mye ut av hver treningsøkt, og sammen har vi oppnådd mye på kort tid. Det er så gøy å dele både positive og negative erfaringer, og jobbe mot hele tiden å bli bedre.. sammen!

Som samboere er det viktig å finne på ting også utenfor husets fire vegger, og det at Omar og jeg omtrent ikke drar på treningssenteret uten hverandre, har gjort at vi har kommet enda nærmere hverandre. Det er viktig å finne noe dere to deler utenom hjem, slik at romantikken og gleden i hverandre opprettholdes og at det ikke bare blir en vanesak å henge sammen de gangene dere begge er hjemme. 

Jeg tror (vet) at en av de største grunnene til at jeg denne gangen ikke har gitt opp når det kommer til trening, er at jeg hele tiden har en klippe ved siden av meg, som løfter meg opp og pusher meg de gangene jeg er nede. Jeg er heldig! 

Hvem er din treningspartner?

Janne <3

 • 26.06.2015, 10:02

EN SUNNERE SJOKOLADE- COOKIES

 • Categori: Mat

Denne morgenen får jeg vell starte innlegget med å skrive NAM! Jeg kom over denne herlige cookies- oppskriften på Instagramprofilen til Atkinsnorge, og fant fort ut at jeg ville teste den ut.. så fort som mulig. Samme dag var jeg i byen og handlet inn de nødvendige ingrediensen, og stod med hendene i bakebollen noen timer senere. Det har blitt en greie her hjemme at når Omar jobber kveld (noe han gjør hver eneste dag), eksperimenterer jeg meg mye mer på kjøkkenet enn tidligere. Blir resultatet bra, sender jeg han et friste- bilde, og om det frister nok kommer han hjem en tur og smaker. Grei måte å lokke til seg litt kvalitetstid på, eller hva?

Dette resultatet ble faktisk et av de beste, etter Omar sin mening. Jeg bestemte meg for å lage et brett nummer 2 da vi begge likte kjeksene så godt, slik at vi kunne ha de resten av helgen... men, to brett ble spist opp på samme kveld! Hehe. Kanskje ikke så mye sunnere alikevel? Uansett. Jeg gjorde litt om på oppskriften jeg fant, så under får dere min versjon av Atkins egne sjokoladecookies.

- Sukkerfri melkesjokolade - Sukkerfri mørk sjokolade - 1 egg - 1 ss matolje - 2 dl mandelmel - 4 ss sukrinmelis - 0,5 dl Tagatesse - 1 ts bakepulver - 

Bland alle ingrediensene godt sammen, tilsett hakket sjokolade, trill deigen til små kuler som du trykker ut på et stekebrett. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutter. Smaken ble litt som kransekake med sjokoladebiter i. Helt nydelige når de er varme, men også veldig gode når de er avkjølt. Passer perfekt med et glass melk til. Ha en fin fredag!

Janne <3

 • 25.06.2015, 18:50

SHOE PERFECTION


Hei på deg! I dag har jeg hatt min første hjemmetrening siden... noen gang? Jeg er ikke særlig fan av å trene hjemme sånn egentlig, fordi jeg aldri får gjort ting fullt ut her, men i dag funket det virkelig. Det ble bare 30 minutter styrke på stuegulvet, men alt er bedre enn ingenting. Og 15 minutter jobbing på mage i strekk, for så 15 minutter jobbing på rompe i strekk, svir virkelig. Når jeg jobber såpass intensivt, trenger jeg virkelig ikke tunge vekter for å kjenne det. 

På bildene ser dere forresten mitt nyeste skopar. Disse har jeg sett på i en evighet, men jeg har klart å holde meg unna nok et skokjøp gjentattet ganger... helt til jeg fant skoene på halv pris i går og det bare var ett par igjen, i min størrelse! Mer meant to be enn det tror jeg ikke du finner. Så ja, som dere ser, ble de endelig mine, og jeg er fornøyd! Disse blir nok å finne i ett av helgens antrekk, kjenner jeg meg selv rett. Denne helgen kommer nemlig superfotografen min på besøk igjen, så da lover jeg en hel del fine bilder av antrekk og diverse. Gled dere :-)

- Skinnsko Bianco - 

Nå skal jeg til på morgendagens post, som er noe jeg håper og tror blir en herlig cookies- oppskrift, selvsagt en litt sunnere en. Dere burde derfor titte innom her i morgen tidlig også :-) Vi snakkes da, ha en kjempefin kveld så lenge!

Janne <3

 • 25.06.2015, 11:41

SLIK DRIKKER DU MER VANN I HVERDAGEN

 • Categori: Mat

Hei, alle sammen! Jeg beklager den noe fraværende Janne for tiden, men dagene går i ett med både jobb og sommerferie- kos. Tirsdag til onsdag overnattet jeg nok en gang på jobb, jobbet hele onsdagen og dro rett til byen for å møte Jeanett og Helene etterpå. Vi kikket litt i butikkene, spiste sushi i sola i sentrumsparken, kjøpte kaffe på Starbucks og satte oss ned på en pub på brygga. Når det er sol her i Stavanger kommer alle menneskene til sentrum, så det var ganske mye liv til å være en onsdagsettermiddag. I tillegg er det jo sommer, og da våkner vell i grunn de fleste byer enda litt mer til liv! And I love it :-) Jeg var derfor ikke hjemme før rundt klokken 21 i går kveld, og da var jeg så sliten at jeg bare pakket ut bagen min, ryddet litt i leiligheten og koste meg med en episode av Pretty Little Liars før jeg sovnet.

Jeg er på jobb denne formiddagen også, men fikk forhåndsskrevet dette innlegget til dere i dag morges. Effektiv? Jeg kan hvis jeg vil! Hehe. Denne morgenen tenkte jeg å komme med 5 tips til hvordan det kan bli enklere å drikke mer vann i hverdagen. Jeg vet selv hvor avhengig kroppen er av vann for å fungere normalt gjennom en hektisk hverdag, og jeg regner med vi alle kunne ha blitt flinkere til å ta ett par ekstra vannglass innimellom. For min del fjerner det både et slitent og vondt hode, og en trett kropp generelt. So, here we go:

1. Ha alltid en vannflaske tilgjengelig. Selv går jeg ingen steder uten å ha en vannflaske i vesken eller sekken, og det gjør at jeg drikker minst en flaske ekstra i løpet av en dag.

2. Ikke kjøp inn så mye annen drikke til kjøleskapet. Har du ikke så mange alternativer, vil det oftere bli til at du tar deg litt vann når du er tørst.

3. Ha alltid en flaske med iskaldt vann i kjøleskapet, eller fire som oss. Iskaldt vann smaker alltid best!

4. Lag isbiter med frukt og bær oppi slik som på bildene i dette innlegget, da blir det enda gøyere og bedre med et glass iskaldt vann. Mine favoritter er druer, blåbær og jordbær! (Husk å vaske bærene godt før du legger dem i isbitformen).

5. Tren jevnlig :-) Dette får deg automatisk til å drikke mer vann, ettersom kroppen trenger litt ekstra etter all svettingen. Og jeg regner med jeg ikke er den eneste som er avhengig av minst 2 flasker vann i løpet av en treningsøkt?

Ha en strålende torsdag, fine mennesker! Vi snakkes igjen i kveld.

 Janne <3

 • 24.06.2015, 10:47

KNEKKEBRØD TRENGER IKKE Å VÆRE KJEDELIG

 • Categori: Mat

God morgen, kjære lesere! Selv om jeg er over gjennomsnittet glad i knekkebrød, og blir sulten bare noen nevner det ordet, synes til og med jeg at det i lengden kan bli litt kjedelig... men, det trenger det så absolutt ikke å være! Det finnes jo uendelig mange ulike typer, for ikke å snakke om alle påleggsvariantene vi har der ute! Her er det nok en gang bare fantasien som setter grenser, for jeg tror det aller meste egner seg som pålegg på ulike knekkebrød. Det gjør det i allefall i min munn! 

I går smelte jeg til og med sammen en pakke med hjemmelaget knekkebrød. Jeg kjøpt bare en random 1-2-3- knekkebrød- pakke på butikken, men den ble god! Dette blir nok langt i fra siste gangen jeg steker mine egne knekkebrød. Som pålegg til gårsdagens kveldsmat brukte jeg litt av alt jeg liker best, nemlig leverpostei, kalkunpålegg og agurk, magerost og cottage cheese og syltetøy - NAM! 

Jeg håper denne onsdagen blir kjempefin for dere alle, vi snakkes mer senere i dag. Før den tid har jeg både en jobbvakt å gjøre ferdig, og en bydate med jentene som jeg gleder meg kjempemasse til! 

Janne <3

 • 23.06.2015, 17:33

VIDEOBLOGG: MIN LEILIGHET


Da har jeg endelig fått laget en liten videoblogg hvor jeg vise leiligheten jeg bor i nå... det tok meg bare 1 år :-) Hehe. Hope you like it! Husk å følge min Youtube- kanal HER!!

- Husk å sette videoen på 720p på tannhjulet for best kvalitet -
Trykk gjerne liker på Facebook- knappen nederst i venstre hjørne om dere ønsker flere videoblogger fremover. Ha en kjempefin kveld videre, alle sammen!

Bloglovin fungerer forresten som normalt igjen, og oppdaterer nå denne bloggen på Blogg.no. Jeg vet ikke helt hvorfor det står at jeg bare har 1 følger, men jeg har kontaktet dem, og håper problemet snart er i orden. Følg meg gjerne HER.

Janne <3

 • 23.06.2015, 11:03

THE PERFECT DENIM SHIRT


God morgen, kjære dere! Jeg er på jobb denne morgenen, men har som alltid forhåndsskrevet et lite innlegg til dere. Jeg liker å publisere mine 2 innlegg om dagen som dere sikkert har merket :-) Og det håper jeg selvsagt også dere liker! Denne morgenen vil jeg starte med å vise dere gårsdagens antrekk. Jeg har endelig funnet en perfekt denim- skjorte, og det på halv pris! Finnes det noe bedre enn å oppdage skatter på salg? I don´t think so! Denne fine skjorten ble i allefall med meg hjem fra Bikbok da mamma og jeg var på shopping for to helger siden.. og den har allerede blitt godt tatt i bruk. Den passer jo til så og si alt i garderoben min.

- Skjorte Bikbok - T- skjorte og bukse Topshop - Briller Raybans - Smykke Glitter - Øredobber Marc by Marc Jacobs -

Jeg håper dere alle får en kjempefin tirsdag, vi snakkes igjen litt senere i dag. Hva synes dere om antrekket forresten?

Janne <3

 • 22.06.2015, 10:30

DERFOR TRENER JEG


God morgen, kjære lesere! Så gøy at så mange av dere tok turen innom hit i går, jeg merker godt at dere er interessert i å lese om treningen og kostholdet mitt. Dette er selvsagt tema jeg vil skrive enda mer om fremover, ettersom det er en veldig stor del av hverdagen min. 

Som alltid tikker det inn noen negative kommentarer når en skriver om trening, eller legger ut slike før/etter- bilder, noe det også gjorde i går. En av dere mente at det var trist at jeg følte at jeg måtte se bedre ut, når jeg allerede så bra ut fra før av. Og som jeg skrev til henne i kommentarfeltet, har nok denne jenta misforstått litt. For jeg startet ikke å trene fordi jeg ikke så bra nok ut! Jeg tenkte derfor jeg ville skrive litt mer utfyllende om hvorfor jeg valgte å legge om kostholdet mitt, og begynne å trene masse styrke.

Og hva er egentlig det triste med å trene masse og spise den riktige maten, jeg har da for all del ikke gått inn for å slanke meg, og sultet meg selv. Jeg spiser mer enn jeg gjorde tidligere, og kroppen min har det bedre enn noen gang :-) Nå som jeg skriver en del om mitt kosthold og trening, vil jeg inspirere dere i retning av en sunn helse og livsstil, og jeg vil på ingen måte oppfordre noen til å slanke seg.

1. Jeg startet først og fremst å trene fordi jeg sleit med en prolaps i korsryggen, og fant ut at det eneste som ville gjøre ryggen min bedre var å bli sterkere der hvor problemet lå. Likevel tok det meg et år å finne ut av dette, for det er virkelig ikke lett å vite hva man skal tro når alle fysioterapeuter og kiropraktorer jeg besøkte fortalte meg ulike ting. Noen mente jeg burde trene, mens andre mente jeg burde gå minst mulig. Uansett, et halvt år etter at prolapsen hadde vist seg på sitt verste (jeg kunne omtrent ikke bevege meg en periode), begynte Omar og jeg å trene for fult, og siden har ingen av oss slitt med ryggproblemene våre i det hele tatt. 

2. I tillegg var dette med styrketrening noe jeg lenge hadde hatt lyst til å drive med, men som jeg alltid sluttet med like etter at jeg var kommet inn i gode rutiner. Jeg har danset flere timer i uka omtrent hele livet, trent på ulike treningsstudioer og drevet med Crossfit, men likevel ikke blitt sterkere. Det trengtes mer disiplin, større ståpåvilje og en Omar til for at jeg ikke skulle gi meg. Det er dermed med god grunn jeg kan si at jeg er stolt av det jeg nå klarer!

3. Jeg skal heller ikke legge skjul på at jeg gjerne ville ha litt mer synlige muskler. Sosiale medier påvirker nok oss alle, forskjellen er bare at denne påvirkningen kan være så forskjellig på oss mennesker. For min del har jeg tatt alle treningsbilder og muskuløse jenter på Instagram som inspirasjon for å starte (og fortsette med) med min egen trening... ikke for å tenke at alle er så mye bedre enn meg selv. Jeg håper dere ser forskjellen her, og at flere av dere kan bruke sosiale medier som inspirasjons- kanaler i stedet for å bli påvirket negativt. 

4. Jeg ville se hvor mye kroppen min tålte. For skal jeg være helt ærlig hadde jeg aldri trodd at jeg skulle bli så sterk som det jeg er nå. Jeg er langt i fra en råsterk jente, slik vi har så mange av i landet i dag, men jeg er blitt så utrolig mye sterkere enn det jeg noengang har vært. Jeg klarer å ta pull- ups uten strikk, jeg klarer å ta 30 push ups med strake bein og jeg klarer å ta dips med ekstra vekt. Dette er stort for meg, fordi jeg ikke trodde kroppen min var i stand til det. Jeg har jo trent stort sett hele livet, men jeg har aldri blitt sterkere... nettopp fordi jeg aldri turte å gå ut av komfortsonen min - før nå! Og hvordan det føles å klare ting du ikke trodde du var i stand til? Fantastisk! 

5. Etter en periode med alt for mye drittmat, en kjempedårlig mage og lite energi i hverdagen, fant jeg ut at det var på tide å gjøre noe. Jeg klaget over at jeg alltid var trøtt, og at magen min aldri fungerte slik som den skulle, men hvem er det egentlig som kan gjøre noe med dette? Kun meg selv.. Og nettopp dette var hovedgrunnen til at jeg klarte å kutte ut det meste av maten som ikke førte med seg noe bra til kroppen min. I tillegg visste jeg at om jeg virkelig ville gå inn for å få resultater på treningen, måtte jeg også spise mer "riktig" i forhold til dette.  

Nå som jeg har kommet så langt som jeg har gjort, har dette med muskler blitt en stor interesse for meg, og er nettopp derfor jeg fortsatt pusher meg selv hardt. Jeg ser da ikke på dette med muskelbygging som noe negativt, når jeg gjør det på en sunn og frisk måte, og behandler kroppen min bedre enn noen gang. Dette med et sunt kosthold har på den andre side blitt en vanesak, og når jeg føler meg ti ganger bedre i hverdagen med sunne og friske matvarer, hvorfor da putte i seg all drittmaten jeg ikke lenger savner?

Jeg skriver ikke innlegg som dette for å skryte av meg selv. Nei, jeg skriver for å inspirere dere, for hvis du virkelig ønsker noe sterkt nok, og går inn for noe 100%, så kan også du klare det! Om det så er snakk om trening, eller en helt annen ting du liker. Så, nå er jeg spent på å høre: hvorfor trener/trener ikke du? 

Janne <3

 • 21.06.2015, 18:27

MER MUSKLER MED RIKTIG LYS


Jeg har den siste tiden skrevet mye om mat og kosthold, og tenkte derfor det i dag var på tide å skrive litt om trening. For som alle vet hjelper det ikke bare å spise sunt hvis du ønsker å forandre kroppen din på en eller annen måte, trening må selvsagt også til! Jeg har selv aldri trent så hardt som det jeg har gjort de siste månedene, og jeg har endelig kommet dit at jeg kan si jeg elsker det. Kanskje elsker jeg det ikke akkurat de gangene det er en kamp å fullføre en treningsøkt, men følelsen du får etter en økt, eller når du begynner å se resultater er virkelig verdt alt slitet! Det er så fantastisk å se hvor mye du egentlig har inni deg, og hvordan kroppen forandrer seg i takt med at du blir bedre. Under har dere mine 5 beste tips til hvordan du får mest mulig ut av treningen din: 

1. Kombiner styrke og løping (gjerne intervaller) for raskere resultater. Omar og jeg har løpt rundt 15 minutter på tredemøllen før omtrent hver eneste styrkeøkt siden vi startet å trene for fullt i november. Dette har gjort at vi både har gått ned i fettprosent, og fått bedre kondis. I tillegg forbrenner du mer i løpet av styrkeøkten om du har varmet skikkelig godt opp... eller det gjør i allefall jeg! Da kjenner jeg kondisjonen jobber omtrent fra jeg starter til jeg går hjem, og jeg svetter mye mer gjennom hele økten. Og svette er bra!

2. La treningen bli en livsstil, hvis dette er noe du virkelig ønsker. Lar du være er det alt for lett å komme med unnskyldninger for å skippe treningen, og det blir automatisk mye færre økter enn du innerst inne ønsker. Jeg har det siste året hatt treningen like høyt oppe på prioriteringslisten som pleasure, og selv om det har vært kjipt innimellom, har jeg virkelig hatt igjen for det. Så jeg er selvsagt utrolig glad for dette nå, og vil dermed tipse dere videre, fordi jeg vet hvor lett det er å la lek og moro kommer foran en slitsom tur på treningssenteret i starten. Men om du sette treningen først for en liten periode, lover jeg deg at det blir en valgfri prioritering i ukeplanen din senere.

3. Finn en treningspartner som pusher deg! Min treningspartner er også mitt forbilde når det kommer til trening, bare se på bildet under hvor langt han har kommet! Omar står alltid på, og gir sitt beste, noe som selvsagt inspirerer meg til å gjøre det samme. I tillegg pusher han meg alltid, nettopp fordi han har troa på meg.. Og det er jo nettopp det jeg trenger de gangene jeg ikke har troen på meg selv!

4. Tenk mindre! Dette er spesielt viktig i starten. Setter du deg ned hjemme og begynner å tenke over hva du skal gjøre på treningen, hvor sliten du kommer til å bli, hvor mange folk som kommer til å være på senteret og hvor stress det er å komme seg dit, vil jeg nesten garantere at den planlagte treningsøkten ikke blir noe av. Hopp i treningsklærne og kom deg på trening uten å tenke over det! Det er som regel veldig gøy bare man kommer i gang :-) Og om du ikke synes det, men likevel ønsker å trene, blir det i allefall lettere uten alle de negative tankene før økten din. 

5. Finn den treningsmetoden som passer best for deg, og som gjør at du ikke gir deg! Synes du det er slitsomt å bruke en hel time på én muskel, tren fullkroppsprogram, eller motsatt. For min del har det fungert veldig godt å trene 1-2 muskler i løpet av en økt, selv om mange eksperter anbefaler å trene den samme muskelen opptil flere ganger i uken.. Men hva har vell det å si når jeg får resultater av å trene den samme muskelen rundt 1 gang per uke? Så, ser du ingen resultater etter mye hardt arbeid over en lengre periode, vurder å bytte treningsmetode. Det er du som vet best hva som passer for deg og din kropp.. eller så finner du det ut ved å prøve.. og kanskje feile. Ikke gi opp av den grunn. 
 
Haha, jeg ler selv av overskriften fordi den høres skikkelig klein ut.. MEN, noe jeg har oppdaget er at lys har så utrolig mye å si for bilderesultatet! Bare ta magen min som et eksempel på nettopp dette. Bildene under viser altså magen min med en dags mellomrom, og det sier seg jo selv at den i bunn og grunn ser helt lik ut fra en dag til en annen.. Tydeligvis ikke hvis du står i det rette lyset. Så om dere vil ta litt mer muskuløse bilder, finn det riktige lyset ;-) Nok et bevis på at bilder kan lyve, noe vi fort glemmer når vi ser alle de "perfekte" kroppene der ute på sosiale medier. Hadde jeg lagt ut det første bildet alene ville folk som så bildet på Internett tro at magen min så slik ut til vanlig, men sannheten er at den ser ut som på bilde nummer 2.

Det siste tok jeg egentlig bare med for nok en gang å vise at du ikke alltid må måle deg selv med andre, og tenke at alle ser så mye bedre ut enn deg selv. Som regel popper ikke musklene ut på alle som legger ut muskuløse bilder. Det skal nok mer til enn som så! Jeg stemmer for at du bør trene fordi du vil bli den beste versjonen av deg selv, og ikke fordi du sammenligner deg selv med andre. I tillegg bør du trene for en bedre helse og livsstil! Tommel opp for helårskroppen! 

Janne <3 

 • 21.06.2015, 11:57

FORSKJELLEN MELLOM BLOGG OG FEMELLE


God morgen, og god søndag! Jeg sov nok en gang til klokken 11, så i morgen er det på tide å starte med vekkerklokke igjen. Jeg føler jeg mister så utrolig mye av dagen når jeg sover så lenge.. Daten med storebror i går kveld var forresten aller tiders, og vi koste oss kjempemasse sammen! Jeg elsker slike kvalitetstider med familien :-) Vi spiste både middag på en italiensk restaurant, sjekket ut livet på brygga her i Stavanger og så Insidious 3 på kino. Jeg vet ikke helt om Eirik synes det var den beste skrekkfilmen, men selv likte jeg den svært godt. Den var liksom ikke for mye, som mange skrekkfilmer ofte er.

Siden mange av dere stadig spør om jeg er fornøyd med å ha flyttet bloggen min tilbake til Blogg.no, og hva som er forskjellen mellom Femelle og Blogg, tenkte jeg å skrive litt om dette i dag.

Femelle.no:

Fordeler: Hos Femelle.no har du noen som hjelper deg med alt hele tiden. Folkene som jobber med Femelle er superhyggelige, og det er bare til å sende dem en mail når/hvis du lurer på noe, og du får svar nok så raskt. I tillegg får du lage ditt eget design akkurat slik du selv ønsker, så bloggen blir helt perfekt. Var det noe jeg ville endre eller legge til, sendte jeg bare en mail med mine ønsker, og bloggen ble endret. Ellers så var det jo veldig koselig å være en del av et litt mindre nettverk. Jeg tror Femelle har en grense på rundt 100 bloggere, noe som er veldig lite i forhold til de mange hundretusen bloggerne her på Blogg.no, noe som gjør at man blir kjent med hverandre på en litt annen måte. Femelle setter både opp fellesreiser og arrangementer slik at bloggerne har mulighet til å møte hverandre også foran pc- skjermen. 

Ulemper: Nå vil jeg ikke tro disse ulempene gjelder for alle som blogger hos Femelle, men dette er mine erfaringer med bloggplattformen. Jeg følte at jeg forsvant litt etter at jeg flyttet bloggen min over til Femelle. Dette er et ganske lite nettverk i forhold til Blogg.no, og jeg merket fort at ikke like mange folk tok turen innom bloggen min lenger. Dette er jo ganske trist synes nå jeg, og jeg savnet fort både leserne mine, og alle de fine kommentarene jeg tidligere fikk. Innleggene mine hos Femelle fikk rundt 5 kommentarer i gjennomsnittet, og dette kun fra andre Femelle- bloggere. Kanskje er det litt vanskeligere å kommentere på Femelle- bloggene, eller så leser folk rett og slett heller Blogg.no- blogger. I don´t know.. Femelle har til slutt hatt utrolig mye nedetid den siste tiden, noe som ødela hele bloggmotivasjonen min. Det er jo ikke gøy å bruke tid på innlegg når leserne ikke kommer seg inn på bloggen og kan lese dem. 

Blogg.no:

Fordeler: Da kan jeg jo starte med å ta opp kommentarene nok en gang. Dere er SÅ flinke til å kommentere bloggen min nå, og jeg elsker det! Det er jo så gøy å få hyggelige tilbakemeldinger på alle innlegge jeg bruker tid på, noe som skaper ekstra stor bloggmotivasjon. I tillegg har bloggen min nok en gang blitt mer synlig, noe jeg tror topplisten har skyld i. Så fort du har litt mange lesere en dag, blir bloggen din en del av topplisten dagen etter, noe som gjør at enda flere oppdager bloggen din. Jeg tror også folk i større grad klikker seg inn på blogger på Blogg.no enn på Femelle. Det har i allefall jeg merket når jeg skriver litt lengre, dypere innlegg. Her på Blogg får jeg nemlig dobbelt så mange besøkende disse gangene. 

Ulemper: Du står helt alene når det kommer til design og utseende på bloggen. Mange av dere kan nok litt mer HTML- koder ol. enn det jeg kan, så for dere er det kanskje ikke noe problem. Men for meg som har null peiling på slik, og ikke kjenner noen andre som kan det heller, kan det være litt vanskelig å gjøre bloggen personlig. Heldigvis finnes det mange flinke mennesker der ute, som selger kjempefine design til en billig penge, og dermed har jeg endelig fått en blogg jeg er superfornøyd med her på Blogg.no også. Og når du først har kjøpt et design, er ikke personen bak designet vanskelig når det kommer til å hjelpe deg med installering osv. 

Alt i alt er jeg altså mest fornøyd med Blogg.no, og jeg blir nok å finne her i en ganske lang tid fremover :-) Jeg håper innlegget var til litt hjelp for dere som kanskje sliter med å velge hvilke plattform dere vil blogge på. Det handler jo for det meste om smak og behag, men nå har dere i det minste litt meninger fra en som har testet ut begge bloggplattformene. 

Vinneren av en pakke med Fashion Tattoos (HER) ble forreste Barbro Anita. Gratulerer så mye, du har blitt kontaktet på Facebook!

Janne <3

 • 20.06.2015, 17:41

KVELDENS DATE NIGHT- ANTREKK


Jeg har noen arbeidere på utsiden av vinduet for øyeblikket, så det var passe kleint å ha persiennene oppe når jeg stod og tok bilder av meg selv med kamerastativet plassert rett foran vinduene i stua. Haha, alt for lyse og fine bilder til bloggen! 

Nå sitter jeg her og venter på at klokken skal bli 18, slik at jeg kan gå til bussen. I kveld skal jeg nemlig på både middag og kino med min kjære storebror, som en liten feiring for at jeg er ferdig med utdanningen min. Heldig som jeg er, har han til og med tilbudt seg å betale for oss begge! Jippi. Jeg er vandt med å kunne skylde på at jeg er student og ikke har allverdens med penger, men nå er det slutt på den tid også.. Hehe. På bildene ser dere mitt antrekk for kvelden, hva synes dere? :-)- Hatt Gina Tricot - Solbriller Rayban - Blazer Only - T- skjorte og bukse Topshop - 

 Janne <3

 • 20.06.2015, 12:26

ATKINSFREDAG: BOLLER AV HAVRE- OG SPELTMEL

 • Categori: Mat

God morgen, kjære lesere! I dag bestemte jeg meg for å la være å sette på noen som helst vekkerklokke, og gjett hvem som sov helt til kl. 11? Jeg! Hvem hadde trodd det? Så lenge har jeg ikke sovet siden i fjor sommer tror jeg. Haha. Flaks for meg at jeg våknet da, for jeg hadde nemlig lovet å vekke Omar kl. 11 siden han skulle på jobb, og lot være å sette på alarm selv ettersom jeg alltid er våken på den tiden uansett. Well, not today. På grunn av jobb og skolearbeid har jeg stått opp innen 07 hver eneste morgen denne uken, så jeg regner med kroppen min hadde godt av litt søvn.

Nå er jeg i allefall uthvilt og glad, og grunnen til at jeg er så glad er faktisk dere! Jeg våknet opp til en superhyggelig kommentar på Instagram, samt mange fine kommentarer her på bloggen angående den nye hårsveisen min. Ingenting varmer et blogghjerte mer enn koselige tilbakemeldinger :-) Det er virkelig godt å blogge på Blogg.no igjen, fordi dere alltid er så flinke til å kommentere her inne. På Femelle fikk jeg maks 5 kommentarer på ett innlegg, og selv om jeg liker å blogge uansett, så er det jo ekstra koselig med så mange fine kommentarer på innleggene jeg bruker så mye tid på. 

MEN, over til overskriften. Jeg har blitt veldig flink til å spore av når jeg først setter meg ned for å skrive har jeg merket, hehe. Mye på hjertet sa du? Jeg nevnte som sagt at jeg hadde bakt havre- og speltboller i går, og nå skal dere selvsagt få oppskriften dere også. 

- 300 g speltmel - 200- 250 g havremel - 1,5 dl tagatesse - 1 pk tørrgjær - ca. 4 dl skummetmelk - Masse rosiner -

Bland alle ingrediensene godt sammen og tilpass deigen med havremel slik at den blir god å jobbe med. La deigen heve i 30 min, før du triller ut boller. Etterheves i ca. 30 min. Pensle bollene deretter med egg, og stek dem på 250 grader i ca. 10-12 min. 

Disse ble ikke like søte som vanlige boller, så de kan fint brukes som frokost/lunsj- boller med både syltetøy og ost. Jeg håper det smaker!

Janne <3

 • 19.06.2015, 21:19

SHORT HAIR DON´T CARE


Rett etter at jeg sa meg ferdig som student for alltid i går formiddag dro jeg til frisøren for å få på plass sommersveisen. Og jeg ble så fornøyd! Håret er både blitt mye lysere og mye kortere, og det kjennes så utrolig godt. Nå som jeg snart skal begynne å jobbe fulltid blir det nok litt oftere frisørbesøk enn mine faste 1 ganger i året. Håret ser jo så utrolig mye finere og friskere ut så fort det er stelt litt ekstra med. Hva synes dere? Lover å vise dere enda litt bedre bilder en annen dag, når fotografen min er hjemme og kan ta noe annet enn selfies av meg :-)

I dag har jeg også hentet mine nye briller slik at jeg nå kan sitte i sofaen og lese teksten på tven, jeg har en ny oppskrift på havre- og speltboller i ovnen, jeg har kjøpt meg mellomleddskabel til macen slik at jeg endelig kan se tvserier på tven, og jeg har fått skikkelig dilla på Parenthood igjen.. det er fredag! Er det forresten flere av dere som ser denne tv- serien? Jeg oppdaget nettopp at jeg har gått glipp av en hel sesong, og ble helt i ekstase. Serien var tidligere en stor favoritt hos meg, og jeg ble kjempelei meg når jeg trodde at jeg hadde sett seriens avslutningsepisode. Heldigvis tok jeg feil den gangen.. Finere serie skal man se langt etter! Jeg ender opp i både tårer, latter og forelskelse etter omtrent hver eneste episode. Hehe. 

Jeg har altså ikke store planer for denne fredagskvelden, annet enn å kose meg i sofaen foran tven med masse nystekte boller - Nam. Innimellom gjør det meg absolutt ingenting å være helt alene! Jeg håper fredagskvelden deres er kjempefin! 

Janne <3

 • 19.06.2015, 12:14

DERFOR DROPPER JEG SUKKER OG SALT I MATEN

 • Categori: Mat

Etter at jeg skrev DETTE innlegget for noen dager siden, om hvordan min matvei til lavere fettprosent ser ut, var det en av dere som lurte på om jeg kunne utdype noen av disse punktene litt. For hvorfor har jeg egentlig kuttet ut det ekstra saltet i maten, og hvorfor har jeg valgt å holde meg unna mest mulig produkter fulle av sukker og hvetemel?

Derfor har jeg kuttet ut hvetemel:

Noen mener at hvetemel er usunt, mens noen mener at en fint kan spise lyst mel som grovt mel. Hver for sin smak. Igjen handler det litt om mål og mening for deg selv personlig.

Den største grunnen til at veldig mange av oss har gått over til grovt hvetemel og fullkornsprodukter, er vell den at veldig mange føler seg oppblåste og får vond mage av for mye fint hvetemel ? I know I do. Gluten en finner i hvetemel er veldig tungt fordøyelig for magen, og speltmel for eksempel fungerer derfor bedre for mange av oss. Så dette var vell i bunn og grunn min hovedmotivasjon til å kutte ut det fine melet. Nå har det blitt en vanesak; det går altså kun i fullkornspagetti, pasta, tacolomper, pitabrød, og lignende hjemme hos oss. Den eneste gangene jeg spiser lyst brød hjemme er når jeg bestiller ferdigpizza. Fullkornsprodukter gir også en metthetsfølelse slik at du ofte spiser mindre mat om du bytter ut de fine produktene med litt grovere.

Derfor har jeg kuttet ut sukker:

Denne var litt vrien å svare på, ettersom sukker er sukker og det er usunt? det er i allefall det vi har blitt fortalt siden vi var barn. Så ja, når jeg tenker sukker, tenker jeg godteri og kaker, og det tror jeg de fleste av oss er enige om at kroppen ikke har godt av i store mengder. I disse produktene er det ingen andre næringsstoffer utover sukker. Og jo mer sukker, jo mer fortynnes næringsinnholdet i maten. For å omsette sukker trengs det både vitaminer og mineraler som da tas fra lagrene i kroppen i stedet. For mye sukker kan også føre med seg mange helseproblemer som blant annet nedsatt immunforsvar, fedme, diabetes, etc. I tillegg er det skadelig for tennene våre, og det ødelegger ofte appetitten. For hvor ofte kan du si at du har lyst på en god salat etter at du har spist en stor pose med smågodt?

I tillegg er dette noe i allefall jeg fort blir avhengig av, og jeg klarer meg mye bedre uten for eksempel sjokolade hvis jeg dropper det helt. Spiser jeg en iskald plate med melkesjokolade om lørdagen, og har rester i kjøleskapet dagen etterpå, kan jeg garantere dere at jeg spiser resten på søndagen. Så for å gjøre det lettest mulig for meg selv spiser jeg det heller litt sjeldent. Det betyr likevel ikke at jeg aldri skeier ut. Som jeg beskrev i det andre innlegget er jeg ikke er like ?streng? i matveien lenger. I starten gikk det gjerne en måned eller to før jeg hadde spis-hva-du-vil-dag, mens jeg nå gjerne spiser litt godteri i løpet av de fleste helgene. Nå som det er sommer i tillegg har jeg bestemt meg for at jeg kan kose meg så mye jeg vil, så lenge det ikke blir overdrevent mye!

Derfor har jeg kuttet ut salt:

Hovedgrunnen til at jeg har kuttet ut det ekstra saltet er at det finnes salt i omtrent hver enste matvare, sett bort i fra frukt og grønt. Anbefalt daglig inntak er satt til rundt 5 gram salt om dagen (vi spiser fort det dobbelte), så da sier det seg selv at vi får mer enn nok salt i oss fra maten vi spiser. Jeg har dermed ikke behov for å tilsette salt i maten min, når jeg vet kroppen min får nok gjennom andre matvarer.

Som de fleste sikkert føler forsterkes smaken i maten ved å tilføre salt, men dette er også en vane. Kutter du ut det ekstra saltet på maten over en lengre periode kan du oppleve å få en ny smaksopplevelse på mat som du ikke syntes smakte noe tidligere. Mitt tips her er å bytte ut salt med andre krydder, for eksempel mer chili eller hvitløk i maten.

For mye salt kan blant annet føre til høyt blodtrykk (fordi for mye salt fører til at kroppen begynner å samle opp vann), og økt risiko for hjerte og karsykdommer og hjerneslag. Saltredusert kost blir viktigere og viktigere med både økende blodtrykk, vekt og alder. Så jeg anbefaler derfor å droppe saltbøssen, fastfooden og andre saltbomber som blant annet ketchup og ferdigpizza. Det er jo helt ærlig mye bedre med hjemmelaget middag uansett! Og det finnes så utrolig mye godt du kan lage uten noen av de produktene jeg nå har skrevet litt om. Bare se på de fristene bildene i dette innlegget for eksempel, jeg har mange slike tips hvis dere ønsker :-)

Nok en gang: Dette er min kropp og mitt blogginnlegg, og er derfor preget av mye av mine egne erfaringer og meninger. Jeg håper uansett dere likte innlegget! 

Janne <3

Jlb- Janne Bodin

Hei, og velkommen hit!
Jeg er en eventyrlysten sjel på 24 år som blogger om alt mellom himmel og jord. Jeg ser stadig etter noe nytt og litt annerledes, og drømmer om det store utlandet - Wanderlust er vell et av ordene som beskriver meg ganske godt. Ellers elsker jeg alt som har med mote og skjønnhet å gjøre, og brenner for en aktiv og sunn livsstil. Jeg håper du liker det du ser og leser, og at du tar turen tilbake ved en senere anledning. Kontakt meg på: janne.lb@hotmail.com

Search

Bloggdesign

hits