• 30.09.2015, 18:55

3 X 13 OM MEG- 3 ting jeg liker -

Følelsen etter trening
Kvalitetstid med gode venninner
Shopping

- 3 ting jeg ikke liker -

Dårlig bildelys
Visne blomster
Ærend som gjøres

- 3 fakta om meg -

Jeg hater å gå uten refleks i mørket, da føler jeg meg kriminell (haha)
Jeg skulle ønske det ikke fantes noe som kalles rus
Jeg er veldig lettrørt 

- 3 ønsker -

At bloggen blir mer enn en hobby
En mops og en perserkatt
Fred

- 3 ting jeg burde -

Vaske vinduer
Bli flinkere til å trene alene
Sykle til jobben 

- 3 ting jeg kan -

Stå på snowboard
Skrive
Ta vare på mine nærmeste

- 3 ting jeg ikke kan -

Sove lenge
Tegne 
Lage middag

- 3 ting jeg ofte snakker om -

Reiser jeg har vært på eller har lyst til å gjennomføre
Omar
Ellers liker jeg bedre å lytte

- 3 ting jeg ønsker meg -

Adidas hettegenser
En god vinterjakke
Caterpillar- boots

- 3 ting jeg blir rolig av -

Rap- musikk
Mexico
Armkroken til Omar

- 3 ting jeg blir stresset av -

For mange planer i løpet av en dag
Rotete leilighet
Dårlige bloggoppdateringer
Treige busser
Dårlig tid om morgenen
Når jeg har lovet noe jeg ikke rekker å gjennomføre
Ja, jeg blir fort stresset..

- 3 ting jeg gjorde i helgen som var -

Jobbet
Gikk til byen litt for seint og kjøpte alt for mange donuts sammen med Omar
Hadde kosekveld med Jeanett

- 3 ting jeg gjorde forrige uke -

Begynte på den nye boken til Jojo Moyes "Etter deg
Hadde taconight med Helene og Jeanett
Jobbet

Jeg fant dette innlegget på bloggen til fine Leandra, til dere som lurer på det, og det er selvsagt helt greit å kjøre i gang med det samme selv. Slike spørsmålsinnlegg er jo så gøy å lese, da det gir oss muligheten til å bli litt bedre kjent med bloggerne. Eller hva synes du? Jeg håper du får en kjempefin onsdagskveld, vi snakkes igjen i morgen!

Janne <3 

Follow

 • 30.09.2015, 10:41

GI LITT AV DITT


God morgen, alle sammen! Jeg nevnte så vidt i dette innlegget med "ti tips til deg som har flyttet for deg selv" at du nå kan hente Fretex- poser gratis på Posten. Dette er en ordning hvor Posten har valgt å la oss sende disse posene med klær gratis til flyktningene ut oktober. Jeg som skulle ønske at jeg kunne redde alle barn i verden, sender gledelig en hel haug av mine klær til dem som trenger det mest. Dette er da det minste vi kan gjøre! Du finner disse posene i alle postkontor eller Post i butikk i landet, og Posten sender de gratis til Fretex for deg. Sammen med Frelsesarmeen sørger Fretex for at klærne kommer frem til flyktningene. Klær som ikke gjør det vil bli solgt, og inntektene av salget går da til Flyktninger i Norge og i de kriserammede nærområdene. 

I dag har jeg fri helt frem til klokken 18, noe som føles utrolig godt. Jeg er ikke noe glad i stressende morgener, eller morgener jeg ikke tilbringer her hjemme, så denne dagen nyter jeg allerede til det fulle. Jeg har liksom behov for me- time helt alene hver morgen, med kaffekoppen og pc-en, for at dagen skal bli helt perfekt. I tillegg er hjemmet ryddig, og en tung treningsøkt venter om ikke alt for mange timene. Slike dager som dette kan jeg like svært godt!

Jeg håper dere alle får en fin onsdag, og at flere av dere tar en opprydning i klesskapet denne uken. Jeg vet at ingen kan gjøre alt, men vi alle kan gjøre litt! Og dette er både helt gratis og veldig enkelt, altså noe vi alle kan gjøre.. <3

Janne <3

 Follow

 • 29.09.2015, 19:19

DETAILS OF THE DAY


Puh! Nå var det virkelig godt å sette seg ned foran pc-en hjemme i leiligheten. De siste døgna har gått i ett, og jeg har omtrent ikke vært hjemme i det hele tatt. Det kjenner og ser jeg både på hodet, kroppen, treningsmotivasjonen, leiligheten og bloggen. Jeg er som dere vet avhengig av struktur og orden rundt meg, og stresser jeg først på ett plan, går det jaggu meg utover de fleste. Jeg har altså vært på jobb hele denne tirsdagen, hastet meg hjem for å handle, hente pakker på posten, ta bilder til bloggen, snakke i telefonen med både besteforeldre og storebror - og sitter nå for å oppdatere her!

Jeg har også fått trukket vinnerne av Atkins Fudge Caramel- konkurransen jeg både hadde her på bloggen og på Facebooksiden min. De fem heldige vinnerne ble Sina Huser, Annika Holmvik, Tanja Tokerud, Birgitte Vikingstad og Anette Bjorvatten, og de er alle kontaktet. Dere andre burde bare følge med videre, for jeg har flere konkurranser på lur :-)

Jeg merker at jeg er veldig sliten nå og at skrivelysten ikke er helt på topp, så jeg tror jeg avslutter her. Nå skal jeg rydde og vaske leiligheten raskt, for så å slappe av med en god tv- serie, speltlompe toast (as always) og en Atkinsbar - yumm! Glossybox har forresten sendt meg påfyll av deres siste boks, så om du ønsker deg den burde du melde deg på konkurransen min på Facebook HER. Ha en finfin tirsdagskveld videre! 

Janne <3  

Follow

 • 29.09.2015, 11:11

PROTEIN- CHIPS TIL KVELDSKOSEN

 • Categori: Mat

Hei på deg! Hadde du en fin start på den nye uken i går? Fordi jeg ikke orket å busse frem og tilbake til jobb mellom vaktene mine på morgenen i går tilbringte jeg et døgn der, og er faktisk tilbake as we speak. Jeg har visst plutselig blitt en workaholic, men synes egentlig det er veldig greit. Det er jo nå som jeg enda er ung og fri at jeg har muligheten til slike vakter, så jeg får nyte det mens jeg kan. Selv om jeg også gjerne skulle hatt litt mer fri til venninner, Omar og bloggen. 

Uansett. Det har tidligere vært stor interesse for snack- tipsene av de litt sunnere variantene her på bloggen, noe jeg selvsagt kommer til å fortsette med innimellom. Jeg tenkte jeg skulle kjøre igang et fast "tips til sunnere helgekos"- innlegg i løpet av helgene fremover, høres det bra ut? Dette innlegget hadde jeg faktisk planer om å publisere i helgen som var, men siden bloggmotivasjonen tok overhånd, har jeg ikke hatt "plass" til det her inne før nå. Jeg synes det kan bli litt vell mye med 3 innlegg i løpet av en dag :-) 

Som du ser har jeg fått tak i nok en variant av et såkalt Protein- potetgull, og nok en gang har jeg funnet det på Kost1. Dette fra Quest var nylig kommet inn i butikken, og fantes i 3 ulike smaker. Jeg gikk for Cheddar & Sour Cream, mens de andre bestod av havsalt og noe jeg ikke husker. En pose inneholder hele 21g protein og bare 5g karbohydrater. Jeg må si at Kost1 virkelig er min favoritt når det kommer til kosttilskudd og trening. Jeg anbefaler deg å sjekke ut nettsiden deres hvis du vil ha produkter som er gode på smak :-) Bare et lite tirsdagstips fra meg til deg, uten noen form for betalt reklame. Heh. Jeg håper dagen din blir strålende! 

Janne <3

Follow

 • 28.09.2015, 18:08

DU VET DU ER SAMBOER MED EN MANN NÅR..


Denne mandagen tenkte jeg å gjøre hakket bedre ved å skrive et lite innlegg som jeg håper kan få deg til å smile. Jeg vet at det er interesse for hverdagslige innlegg som flere kan kjenne seg igjen i, så jeg holder ikke tilbake på den biten. Jeg elsker jo å skrive innlegg som dette! 

Etter snart 1,5 år med min første samboer har jeg oppdaget en del ting som kjennetegner at jeg nå bor sammen med en mann. Jeg regner med en hel del av dere som bor sammen med kjæresten deres gjenkjenner minst 3 av disse punktene selv, am I right? Så la oss bare begynne..

Du vet du er samboer med en mann når...

- Det ligger brukte sokker overalt i leiligheten.

- Det er ingen middagsrester igjen i kjøleskapet dagen etter.

- Du finner alltid en rotekrok, roteskuff eller roteplass i en eller annen hylle.

- Du lærer deg mange nye banneord fordi han ikke alltid vinner når han gamer.

- Det går ikke an å handle inn noe godt for å ha det liggende i skapet frem til en spesiell anledning.

- Du kjenner igjen navnet til flere fotballspillere du ikke har peiling på hvem er bare pga Fifa.

- Du får skylden for å rote bort ting når du har ryddet i hans saker (har han virkelig noe system i det rotet der uansett?).

- Det er alltid noen som er våken lengre enn deg.

- Middagen har blitt viktig. Dette er den nok for de fleste, men når jeg bodde alene spiste jeg middag rundt 3 ganger i uken.

- Det er mørke, små hår overalt (okei, så skal ikke vi jenter egentlig si noe på det).

- Du brenner deg når du skal dusje fordi personen før deg har hatt på kokende vann da han dusjet. Au..

Dette er altså ment for å være et av de litt mer morsomme innleggene mine, og er absolutt ikke ment vondt ovenfor min kjære samboer. Når du er glad i en person blir slike ting som dette bare herlig. I tillegg antar jeg at han selv kan lage minst én slik liste over ting han har oppdaget når det kommer til å være samboer med en jente. F.eks. at badet er fult av ulike produkter, vinduskarmene overfylt med pyntegjenstander og dusjen full av shampoo- flasker. Kanskje jeg skal lage et oppfølgings- innlegg med "du vet du er samboer med en jente når.." i morgen? Ha en fin mandagskveld videre!

En ting er i allefall sikkert, og det er at jeg fikk den fineste samboeren av de alle!

Janne <3 

Follow

 • 28.09.2015, 10:59

ENKEL HØST- FRISYRE


Nok en mandag! Det kan vi like, eller? Jeg vet at flere av dere sikkert hater mandager i seg selv, men for min del har jeg vokst dette av meg etter at jeg sluttet på Vgs. Jeg forstår følelsen av å våkne kl. 07 mandags morgen og innse at en full skoleuke venter... og det er høst. Snart vinter. Men, burde vi ikke bare være glad for at vi i det hele tatt våkner til en ny uke hver eneste mandag? Jeg er i allefall superhappy - og har gjort mandagen om til en fin dag. Den er jo akkurat like fin som hvilke som helst annen dag :-) Det handler om å snu det negative til det positive, vet du. 

Jeg prøvde meg på en ny sveis før helgen, da jeg var så lei av hvordan håret mitt så ut forfra. Jeg synes det er så fint med håret ned, men samtidig hater jeg å få hår i veien for ansiktet.. Dette endte opp med denne lille saken som har tatt med seg alt det fremste håret mitt bakover i en flette. Ble det ikke fint? Det geniale med hele looken er at den er veldig fin samtidig som den er avslappet og enkel - just the way I love it. Når jeg utover dagen ble lei av å ha håret ned, jafset jeg bare fletten og resten av håret opp i en hestehale - og vips så har du enda en enkel sveis med det lille ekstra. Fletter er så fint! Nå vil jeg prøve meg på litt flere nye sveiser fremover. Jeg har det med å la det være med enten en enkel hestehalen eller det slette håret mitt hengende rett ned over skuldrene. Jeg skulle virkelig ønske jeg hadde råd til å besøke frisøren litt oftere..

Jeg er på jobb hele denne mandagen, men har forhåndsskrevet enda et innlegg til senere. Vil du dra litt på smilebåndet ditt burde du altså titte innom her i kveld! Jeg håper du får en kjempefin, og positiv, mandag! Take care..

Janne <3 

Follow

 • 27.09.2015, 17:29

BLACK BOOTS & A FAKE FUR


Woho! Nå sitter jeg på mitt nye kontor og blogger - for en følelse. Jeg har alltid ønsket meg et eget kontor på et rom adskilt fra både stue, kjøkken og soverom, noe jeg endelig har fått ordnet i den nye leiligheten! Nå skal det sies at det er på gjesterommet jeg har gjort til en liten kontorkrok, men ettersom ingen sover her fast anser jeg det som mitt eget kontorrom. Jeg er i allefall i lykkerus - små ting som dette gir meg så mye bloggmotivasjon! Jeg lover dere å vise kontoret mitt i et eget innlegg i løpet av neste uke. Jeg tenkte bare jeg ville gjøre det helt ferdig først :-)

- Fuskepels og øreringer Gina Tricot - Solbriller Bikbok - Bukse Topshop - Genser Fretex - Sko Nelly (sponset) -

I dette innlegget ser dere på en annen side gårsdagens høstlige antrekk. Jeg har fått dilla på å kombinere svart og grått, i stedet for det vanlige svart og hvitt - kanskje hakket mer dystert, men det er jo høsten i forhold til sommeren også så jeg føler det passer godt med årstiden. Denne fuskepelsen er forresten en gammel en fra Gina Tricot som jeg tar frem fra skapet høst etter høst og aldri blir lei. Hvorfor kjøpe en ny når jeg allerede har en jeg elsker? Og som jeg gjerne bruker flere sesonger på rad. Dere har sikkert sett den før, men det regner jeg med går helt fint for dere også :-) Jeg kombinerer den jo gjerne med noen nye plagg hver eneste gang jeg bruker den. Fuskepels passer til alt - i tillegg varmer det utrolig godt nå som det begynner å bli surt og kaldt ute. 

Likte dere antrekket? Her har dagen gått til huslige ting som vasking og å få enda mer orden i leiligheten, samt avslapping med Omar. Søndagen er på en måte vår dag, i allefall de dagene jeg også har fri, ettersom han alltid er hjemme fra jobb da. Nå skal jeg på jobb igjen i kveld, men jeg starter ikke før 22.00, så jeg ser på dagen som en fridag alikevel. Jeg håper dere alle får en fin og rolig søndagskveld! Følg meg gjerne på Instagram HER for flere oppdateringer i løpet av dagen..

Janne <3 

Follow

 • 27.09.2015, 10:57

TI TIPS TIL DEG SOM HAR FLYTTET FOR DEG SELV


God morgen, alle sammen! Hadde dere en fin lørdagskveld? Jeg hadde en utrolig koselig jentekveld sammen med Jeanett her i leiligheten i går. Vi spiste taco med absolutt alt det gode, skravlet masse, spiste litt for mye godis og så litt på tv. Jeg har funnet ut at man egentlig ikke trenger tv de gangene man er sammen med gode venninner, da rekker man liksom ikke å få med seg så mye av det som skjer på skjermen uansett. Jeg hadde godteri- lørdagen denne uken, og som alltid endte det opp med at jeg spiste litt for mye. Når jeg fortsetter på godteriet rett etter middag, blir jeg så mett at det ender opp med at jeg sover så utrolig dårlig. Nok en gang en bekreftelse på at jeg ikke har behov for alt sukkeret selv om jeg skal kose meg. Neste gang får det bli med tacoen og Pepsi maxen :-)

Jeg har brukt morgentimene på kaffe og kommentarsvaring. Når jeg jobber så mye som det jeg har gjort i det siste, og i tillegg skal oppdatere bloggen to ganger til dagen, blir det ikke mye pc- tid til overs. Kommentarene har derfor kommet litt i andre rekke, men nå skal alle ha blitt besvart :-) Selv om jeg kanskje er litt treig på akkurat den biten, er kommentarene deres noe av det jeg setter størst pris på - det skal dere vite, og jeg svarer alltid (bortsett fra på konkurranse- innlegg)! 

I tillegg til kommentarer har jeg også brukt morgenen på å komme med enda litt gode "til deg som har flyttet for deg selv"- tips. Jeg skrev noe liknende på min forrige blogg hos Femelle, men jeg husker ikke nøyaktig alle punktene jeg skrev.. så jeg må bare beklage hvis noen husker dette og jeg gjentar meg selv i dette innlegget! Her har dere altså mine ti beste tips til deg som har flyttet for seg selv, som jeg håper kan være til nytte:

1. Ikke sett oppkuttet løk, eller guacamole med hvitløk, i kjøleskapet uten å dekke det skikkelig til. Neste gang du åpner kjøleskapet kommer hele leiligheten til å stinke!

2. Last ned appen "Mattilbud" og se hvilke butikker som har de beste tilbudene den gjeldende uken. Dette lønner seg virkelig, mat er dyrt, så her er det mye penger å spare!

3. Lær deg vanen at du alltid skal slå av alt av lys og varme når du forlater leiligheten, dette sparer du mye på i lengden. Det er jo ikke vits å betale mer i strøm enn nødvendig, og det er ikke vits i å bruke strøm på en tom leilighet. 

4. Ikke kast gamle brød- og lomperester i søpla - mat endene! Det er både miljøvennlig, økonomisk og skikkelig koselig. Ta gjerne med deg en god venninne på søndagstur i parken i samme slengen. 

5. Rydd opp etter deg på kjøkkenet før du går å legger deg, og gjerne så fort du er ferdig med å spise. Jo lengre du venter, jo vanskeligere blir det. Og jo lengre det blir stående på kjøkkenbenken jo mer sprer lukten seg i rommet. Og dere er vell alle enige i at det er dødskjipt å våkne opp til et rotete kjøkken som du må rydde før du starter på dagens måltider? 

6. Unngå å bruke grønnsåpe på badet. Det lukter kanskje reint, men det inneholder så mye fettstoffer at du lettere kan få sopp. Velg heller Jif, Klorin eller salmiakk. 

7. Våg å være handy selv. Du lærer ingenting hvis du ikke prøver deg. Så gjør så mye som mulig av montering selv, prøv deg på det elektroniske og alt du ikke tidligere har gjort, så tar du med deg mye praktisk kunnskap videre i livet. Jeg vet selv hvor lett det er å få Pappa til å ordne alt det du ikke gidder å gjøre selv.

8. Lister, lister, lister. Lag vaskelister, handlelister, to-do- lister, osv. Det gjør det enklere å holde styr på alt, og det sørger for at ting du ikke er vandt til å gjøre hjemme blir gjort. Husk at nå blir ikke lenger vinduskarmene vasket, middagen servert, sengetøyet skiftet eller klærne reine uten at du gjør det selv. Tenk at vi tok alt dette for gitt når vi fortsatt bodde hjemme..

9. Bruk teip når du skal feste armbånd på deg selv. Dere vet vell hvor vanskelig det kan være? Hvis du fester en teipbit over den ene enden blir det derimot kjempeenkelt å feste låsen med den andre enden. 

10. Nå kan du både hente og sende Fretex- poser med klær til flyktningene gratis på Posten. En perfekt mulighet til å få ryddet litt i skapene dine, samtidig som du hjelper noen som virkelig trenger det!

Jeg håper dere likte innlegget, og fikk noen nyttige små tips! Resten av antrekket dere ser på bildene over kommer på bloggen i kveld, så følg med :-) Det er heller ikke for seint å bli med i Giveawayen jeg har gående for øyeblikket, her. GOD SØNDAG!

Janne <3 

Follow

 • 26.09.2015, 17:46

TIL ALLE USIKRE BRILLESLANGER DER UTE


Du er råkul med briller!

 Jeg husker enda dagen hvor jeg fikk den vonde beskjeden om at synet mitt var dårlig. Den dagen jeg ble fortalt at jeg måtte begynne med briller. Det var et mareritt. Glad og nervøs trippet en usikker Janne inn på Biltilsynet for å ta moped- lappen, men jeg kom ikke lenger enn døra før jeg måtte snu og dra hjem igjen. Damen som skulle følge meg inn spurte om jeg kunne lese av bokstavene på synstest- skiltet utenfor prøverommet, og da jeg svarte med "hvilke skilt?" tok det ikke lang tid før det gikk opp for meg. Jeg fikk ikke ta prøven jeg hadde øvd til alt for lenge. Den som hadde holdt meg våken hele natten før.. Jeg vet ikke hva som var verst jeg, at jeg ikke fikk tatt prøven og måtte grue meg enda lenger, eller det faktum at jeg måtte starte med briller. På ungdomsskolen. Tiden for stygge ord og drittslenging.. 

Jeg vet egentlig ikke hvorfor jeg synes dette var så ille, men det hadde vell med ord som "nerd og "brilleslange" å gjøre.. Jeg ville da ikke bli kalt for dette av mine medelever! Snakk om å ta sorgene på forskudd. Nå skal det sies at jeg aldri ble mobbet på ungdomsskolen, men spesielt guttene i klassen var ikke redde for å terge på jentene en gang i blandt, og som den usikre og svake personen jeg da var, var det ikke veldig gøy å få oppmerksomhet på ting man ikke ønsket oppmerksomhet på. 

Det tok meg nøyaktig 8 år, 4000 kroner og en dose selvtillit å gjøre dette "nerdetilbehøret" til en trend. Nå har jeg endelig funnet meg noen kule briller jeg er fornøyd med, og jeg bruker dem uten å nøle. Ja, jeg kan nesten si at jeg føler meg litt kul når jeg har tatt dem på sammen med en tøff skinnjakke og et laidback antrekk slik som i dag.. Hva synes dere?

Det jeg vil med denne bloggposten er å få flere unge, usikre mennesker til å bære briller med stolthet. Okei, så er det kjipt med dårlig syn og å være avhengig av linser og briller.. men gjør det beste ut av situasjonen! Kjøp deg noen fine briller, kanskje flere, det er jo nettopp dette du gjør med sko, og bruk dem som et tilbehør til et ellers kjedelig antrekk. Det gjør mye med hele looken! Og om du føler at folk ser rart på deg når du går rundt med briller (I know the feeling) - tro meg, det er bare innbilning. Briller er like vanlig, og kan være minst like kult, som et par sneakers fra Nike - Husk at til og med våre største trendsettere tar på seg et par kule briller nå og da, til og med dem som ikke har dårlig syn..

Be proud of who you are!

Janne <3

Follow

 • 26.09.2015, 11:00

HELGE- GIVEAWAY: ATKINS FUDGE CARAMEL


God morgen, alle sammen! Jeg er allerede ferdig med dagens jobbvakt, og har hele resten av lørdagen fri til å kose meg. Jeg elsker lørdager over alle andre dager i uken, og spesielt de dagene hvor jeg er ferdig så tidlig på jobb som i dag. Da har jeg liksom den fornuftige delen ferdig avkrysset på planen, og kan bruke resten av dagen til helgekos med god samvittighet. I dag tenkte jeg å dra med meg Omisen til sentrum en tur, eller finne på et eller annet koselig sammen før han starter på jobb i ettermiddag. Når han har dratt venter jentekveld med Jeanett, noe jeg gleder meg veldig til. Vi ser hverandre litt for sjeldent for tiden, så det skal bli godt å få snakket litt (mye). Hva er deres planer for dagen?

Og siden det er lørdag betyr det ny giveaway her inne på bloggen! Nå er ikke dette en fast greie, men siden jeg har gjort en slags helge- giveaway de siste par ukene føles det nesten slik ut. Og det kan vi vell like? :-) Vi får se hvordan det blir fremover, jeg synes i allefall slike små giveawayer er veldig gøy å kjøre i gang selv.

I samarbeid med Atkins Norge deler jeg i dag ut 5 stykk Atkins barer med den nye smaken Fudge Caramel. Har du ikke smakt denne baren enda er det bare til å komme seg på butikken i dag - eller melde dere på denne konkurransen. Dette er faktisk den beste baren jeg noen gang har smakt, og det er nesten ikke til å tro at den inneholder så lite sukker og karbohydrater som det den gjør. For dere som vil kutte ned på sukkeret anbefaler jeg å bytte lørdagsgodteriet med denne - den smaker akkurat like godt som en sjokolade proppet full av sukker og usunnheter. Ellers er det en perfekt etter- trening- snack på farten, da den inneholder hele 15 g protein.

Vinnersjansen er altså stor i dag, og du kan doble den ved å delta på Facebook- siden min HER. Jeg plukker tilfeldige vinnere fra både kommentarfeltet på Facebook og her på bloggen. 

Det eneste du trenger å gjøre for å være med i giveawayen er å:

1. Følge bloggen på Facebook HER, og like dette innlegget nederst i venstre hjørne.

2. Følge bloggen på Bloglovin HER (hvis du har det).

Husk å legge igjen en kommentar i dette innlegget med ditt navn og mailadresse. Jeg deler også ut 5 barer på Instagram HER. Masse lykke til alle sammen, jeg trekker vinnerne i starten av neste uke! God helg, fine lesere <3

Janne <3

Follow

 • 25.09.2015, 18:45

DETTE GJØR TRENING MED KROPPEN


Nå er det litt for lenge siden trenings- kategorien her inne har blitt oppdatert, så jeg vil starte denne helgen med et aldri så lite motivasjonsinnlegg. Som jeg har sagt så utrolig mange ganger så er startfasen alltid den verste, og også da dørstokkmila kjennes veldig lange. Nå er det ikke alle som er like heldige som meg, som har treningssenteret som nærmeste nabo, men jeg lover deg at så fort du har kastet deg inn i gode rutiner en liten stund, faller resten naturlig. Og jeg kan nesten sikkert si at du med gode treningsrutiner vil føle deg hakket bedre med deg selv - I know I do! For selv om trening kanskje gir positive resultater når det kommer til hva øyet ser og hvordan kroppen er bygget opp, er det så utrolig mange flere fordeler som kommer med gode treningsvaner. 

Dette er hva trening gjør med kroppen min:

 

Jeg blir bedre egnet til å mestre hverdagen og dens utfordringer. Dette både når det kommer til ekstra overskudd av energi, og en sterkere kjernemuskulatur. Vi gjør utrolig mange flere tunge løft i løpet av dagen uten at vi tenker over det - noe som fort kan gå utover rygg, nakke, knær og skuldre hvis du ikke er forberedt på det.

Jeg hjelper kroppen med å bekjempe og forebygge ulike plager. Som sagt slet jeg med en prolaps i korsryggen for 1 og 1/2 år siden, noe som var helt j**lig over en lengre periode. Jeg besøkte ulike leger, kiropraktorer og fysioterapeuter, men ingenting hjalp - bortsett fra sterke smertestillende. Det var først da jeg startet å ta styrketreningen seriøst at plagene litt etter litt forsvant, og har holdt seg borte siden *bank i bordet*.

Kroppen forandrer seg sakte, men sikkert. Selv om du ikke har noen andre mål enn å holde deg aktiv og sunn, vil kroppen på et eller annet tidspunkt forandre seg. Det trenger ikke å handle om de store forandringen, men en trent muskel er større enn en utrent en - det sier seg jo selv. Jeg synes selv det er gøy når musklene begynner å vise seg på steder jeg ikke har sett tidligere, det er jo så fascinerende at vi kan trene kroppen til store forandringer utseendemessig. 

Jeg har mer overskudd i løpet av dagen. Holder jeg meg unna trening over en lengre periode blir jeg trøtt og daff, og kroppen kjennes tung ut uansett hvor uthvilt jeg kanskje er. Sliter jeg meg derimot ut på trening flere ganger i uken, har jeg utrolig nok mer energi i løpet av dagen. Jeg trenger å bruke energi for å føle energi. Flere som har det på denne måten? 

Jeg blir rett og slett lykkeligere! Jeg føler meg kanskje helt elendig og sur før jeg skal til på dagens økt, i allefall de dagene jeg har null energi og jeg helst bare vil sitte på pc-en før en lang jobbvakt starter. Tvinger jeg meg derimot over på treningssenteret og gjennomfører en økt, blir humøret og energien ti ganger bedre - det samme gjelder dagen min. 

Nei dere, trening er virkelig fantastisk! Det er så interessant å se hva kroppen din er i stand til. Ting du ikke trodde var mulig å klare.. Vil du virkelig kjenne på mestringsfølelsen anbefaler jeg deg å sette igang med treningen allerede i dag. Finnes det egentlig noe bedre?

Nå gjenstår det bare for meg å ønske dere en fin og sporty helg - og lykke til! Husk at det ikke trengs en mandag til for å starte.. Every day counts!  

Janne <3 

Follow

 • 25.09.2015, 10:22

MIN NYE LEILIGHET


God morgen, kjære leser! Først og fremst må jeg si for en respons på onsdagens muffins- innlegg! Det er så gøy når så mange klikker seg innom her, og i allefall når du liker det du finner. Det gjør meg veldig glad, og bare på grunn av deg blir helgen min ti ganger bedre :-) Bloggmotivasjonen er fortsatt på topp, og jeg håper derfor dere fortsetter å være like aktive her inne som det dere er nå - tusen takk til dere alle <3


Jeg tenkte å starte denne fredagen slik jeg aller best liker å starte dagene mine.. med en stor kopp kaffe, litt me- time og selvsagt bloggskriving. Som jeg har lovet en stund nå skal jeg i dag vise dere de første bildene av min nye leilighet. Jeg har enda ikke vært flink nok til å spare opp så mye penger at jeg kan kjøpe min egen, men jeg håper at dette kan være den siste leiligheten jeg leier. Det er så kjedelig å kaste så mye penger ut av vinduet hver eneste måned.. Vi får se hva fremtiden bringer, men jeg i allefall i sparemodus as we speak :-)


I dag viser jeg dere gangen, kjøkkenet, stuen og spisestuen i et aldri så lite bildedryss. Soverom og bad får komme i et annet innlegg, de var nemlig ikke like strøkne og bilde- vennlige som resten av leiligheten da bildene ble tatt. Leiligheten var forresten ferdig møblert og innredet da jeg flyttet inn, så stilen er ikke helt meg. Likevel liker jeg alt i leiligheten svært godt, og er ikke typisk alle andre. Nå til dags skal jo alle ha det mest mulig hvitt og svart, betong, grønt og frodig, og mest mulig minimalistisk. Selv elsker jeg alt  jeg nettopp beskrev, men det får bli når jeg får meg mitt eget. Jeg gidder ikke å bruke masse penger på interiør og innredning når utgangspunktet ikke er slik jeg selv ville hatt det. Hva synes dere?


Jeg har nok en jobbhelg på planen, men har som alltid forhåndsskrevet innlegg slik at bloggen blir oppdatert som normalt. Jeg håper helgen deres blir tipptopp! 

Janne <3

Follow

 • 24.09.2015, 18:53

JEG ER BEST


Vi lever i en tøff verden hvor alt for mange sliter med seg selv. Sliter med gode tanker, sliter med dårlig selvbilde. Det er så utrolig synd, men alt for mange ser på andre som bedre enn seg selv. Penere, flinkere, bedre.. Jeg vet det er vanskelig, men vil dere være med meg å skryte litt av dere selv i kveld? 

For er det noe de fleste av oss er dårlige til så er det nettopp det å skryte av seg selv. Derfor har jeg i dag laget en liste over mine positive egenskaper og ting jeg er flink til:

1. For det første er jeg flink til å skrive. Jeg er kreativ. Noe som vil si at jeg er flink til å blogge. Jeg er flink til noe jeg elsker. Det tok meg kanskje lang tid å innse, men jo flere blogginnlegg jeg skrev, jo bedre ble jeg, og jo mer bevisst ble jeg over det - It feels good!

2. Jeg har et varmt hjerte for andre. Jeg setter alltid de jeg elsker først, men jeg glemmer likevel ikke meg selv. 

3. Jeg er glad. Jeg er for det meste positiv og blid, noe jeg tror og håper smitter over på de rundt meg.

4. Jeg gir meg svært sjeldent. Sier jeg at jeg skal gjøre noe, så gjør jeg det. Og jeg jobber hardt for ting jeg virkelig ønsker. 

5. Jeg er flink til å kle meg. Jeg har funnet ut at med tiden er jeg flinkest til det jeg interesserer meg for, og når jeg interesserer meg for noe blir jeg bedre og bedre etterhvert som jeg driver på med det. 

6. Jeg er flink på skolen. Nei, jeg fikk kanskje ikke toppkarakterene, men jeg fikk heller aldri veldig dårlige karakterer. Så ja, jeg var alltid flink på skolen... noe jeg heldigvis har forstått nå!

7. Jeg er vågal. Selv om jeg blir reddere med årene, stopper det meg likevel ikke fra å gjøre ting jeg har lyst til. Jeg har skikkelig høydeskrekk - likevel hoppet jeg i fallskjerm.

8. Jeg er til å stole på. Helt siden jeg var liten har venninner kommet til meg med alle sine problemer, og jeg holder alltid tett. Dette er noe jeg forventer av andre, og da er det en selvfølge at venner kan forvente det samme av meg.

9. Jeg tørr å skille meg ut. Jeg er ikke lenger redd for hva andre tenker og mener om meg, og nå gjør jeg akkurat det jeg selv vil. Det kan være å bruke de klærne jeg føler for, reise akkurat der det faller meg inn, bruke penger på ting andre mener er waste eller lage planer for livet ingen andre ville ha tenkt på å gjøre. Jeg liker å skille meg ut.

10. Jeg er best til å være meg selv! Og det kan absolutt ingen ta fra meg.

I dag vil jeg at også du skal skryte litt av deg selv - jeg lover deg at kvelden din blir ti ganger bedre. Så, hva er du flink til?

Janne <3 

Follow

 • 24.09.2015, 10:37

DIY: HJEMMELAGET ANSIKTSMASKE


God morgen, fine deg! Nå synes jeg det var på tide med et nytt Do It Yourself- innlegg er inne. Dette er noe jeg poster svært sjeldent, men ettersom jeg elsker å være kreativ og ofte kommer opp med nye idéer, burde det absolutt bli bedre på den fronten. Hva sier dere til det?

I går laget jeg en superenkel fuktighetsmaske til ansiktet, som kun tar deg 2 minutter. Jeg fant oppskriften på en tilfeldig nettside når jeg satt og søkte på avokadoens egenskaper. Det eneste du trenger er en halv avokado og litt honning som begge består av fuktgivende egenskaper, og du har en deilig maske som gir masse fukt til ansiktet. Nå som høsten virkelig er kommet, vinden blåser og luften er kald, har ansiktet godt av litt ekstra fuktighet. Det er i allefall på denne årstiden jeg selv merker at kroppen min begynner å tørke ekstra mye ut. Jeg regner med jeg ikke er den eneste?

- Mos en halv avokado og rør inn noen spiseskjeer med honning - 

Ha masken på huden i ca. 15 minutter før du tørker den av med rikelig med vann. Jeg anbefaler dere å sette blandingen i kjøleskapet en god stund før dere skal bruke masken, da blir den i tillegg til fuktighetsgivende også kjølig og virker oppkvikkende. For min del hadde jeg problemer med å holde tungen unna ansiktet mens masken var på, jeg elsker jo både avokado og honning - og selv om det kanskje ikke høres slik ut, smakte det veldig godt sammen også :-) Sett av litt tid til deg selv denne torsdagen, og test ut masken du også. Psst! Du kan også påføre olivenolje i ansiktet noen minutter før du går i dusjen - dette gir masse fukt. 

Janne <3 

Follow

 • 23.09.2015, 19:50

SUNNERE MUFFINS MED KARAMELL- KJERNE

 • Categori: Mat

Hei, fine jenter! Jeg har hatt en svært så produktiv dag hvor jeg har fått unnagjort alt (nesten) jeg hadde planer om å gjøre. Jeg startet dagen på jobb hvor jeg dro rett videre til byen for noen små ærend. Deretter dro jeg hjem slik at Omar og jeg kunne komme oss på trening. En hard bein- og rompeøkt er gjennomført, og som alltid er jeg så stiv og støl at jeg nesten ikke kan bevege meg. Hvorfor skal jeg alltid bli så innmari støl når jeg trener jevnlig?

Jeg har også fått shinet hele leiligheten skikkelig. Noe som faktisk er første gang siden vi flyttet inn her. Eller jeg har jo vasket litt i ny og ne, men aldri tatt meg skikkelig tid til mopp og støvtørking av nattbord og liknende. Jeg har også fått tatt de første bildene som jeg skal publisere på bloggen i nærmeste fremtid. Jeg håper dere gleder dere til å se leiligheten vår :-)

Når jeg vet jeg har fri en dag lager jeg alltid en uendelig lang liste med alt jeg skal rekke å gjøre, men som alltid ender det opp med at dagen har for få timer - eller at jeg rett og slett blir for sliten når kvelden kommer. Akkurat slik som i dag. Jeg kunne helt sikkert ha fått unnagjort enda et par ting på dagens to-do-liste, men så fort dette innlegget er publisert har jeg ingen andre plane enn me- time. Her står nemlig Life Unexpected, en koselig tv- serie jeg nylig har startet på, speltlompe- toast, lakking av negler, duftlys og disse herlige muffinsene på tapetet. 

Noen som blir fristet av dagens bilder? Dere skal selvsagt få oppskriften her og nå, for disse muffinsene ble utrolig gode. En skulle nesten tro de var proppet fulle av sukker, men siden jeg prøver å holde meg unna den slags, er det selvsagt en sunnere variant jeg har prøvd meg på også i dag.

- 2 egg - En halv boks med mager Kesam - Litt bakepulver - Ca. 100g Sukrin - Ca. 100 g havremel - Litt vann - Atkins Fudge Caramel (sponset) -

Bare bland alle ingrediensene sammen, hell røren i søte muffinsformer, putt en bit med Atkins Fudge Caramel i hver muffins og stek dem midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist og nyyt! Jeg håper dere alle får en flott onsdagskveld. Stor klem fra meg..

Janne <3 

Follow

 • 23.09.2015, 11:20

HVORFOR ER NOEN MENNESKER PENE?


Så var jeg i det tenkende hjørnet nok en gang. Det skjer stadig. På bussen, når jeg er ute og går med musikk i ørene, når jeg skal legge meg eller i løpet av de første, rolige morgentimene. Disse stedene og tidspunktene er virkelig inspirasjonskilder for min del. I tillegg til rolige øyeblikk på nye og spennende plasser i utlandet. Gjerne i ettermiddagssolen på stranden helt alene. Det er her tekstene mine som regel blir til. Når jeg er alene.

Det jeg i dag lurer på er hvordan noen ble pene.. For hvor mange ganger hører man ikke at noen er pene i løpet av livet? "Du er så pen!", "jeg skulle ønske jeg så ut som henne!" eller "Hun må være den peneste jeg har sett".

Alt for mye defineres ut ifra utseende den dag i dag. Det har det vell kanskje egentlig alltid blitt gjort. De peneste får ofte mye oppmerksomhet, og de peneste blir ofte brukt som ansikt utad i ulike sammenhenger. Spesielt i denne sosiale media- kulturen vi er vitne til i dag.

Jeg skal ikke legge skjul på at dette ikke er fremmed for meg - vi alle gjør det. Tenker ofte ut i fra utseende. Trist, men sant. Jeg skulle så inderlig ønske at det ikke var slik, men helt i fra tidlig barndom lærer vi å synes at noe er pent og noe er stygt. Til og med når det kommer til utseende. Barn kan dessverre være veldig slemme, og jeg husker at det ikke var fremmed å høre at "du er stygg" eller "hun er så stygg" helt i fra 1.klasse på barneskolen. Men hvem lærer egentlig barn til å tro at noen er stygge?

Det jeg har tenkt litt over den siste tiden er hvorfor vi synes noe er pent. For hva er egentlig pent? Hvordan bestemmer vi oss for å se at noen er pene? Hun har den perfekte nesa, de fineste kinnbeina og de vakreste øynene. Men er ikke et øye vakkert i seg selv uansett? Når jeg tenker meg om er det jo akkurat sistnevnte jeg synes, så hvorfor ser vårt øye ting som pent og stygt? Hvem laget disse forvridde forestillingene?

Skjønnhet kommer innenifra! 

Slike ting som dette kan jeg sitte å fundere på i en halv evighet, og jeg kommer aldri noen vei med det. Det finnes liksom ikke noe svar på spørsmål som dem jeg stiller over, og jeg blir egentlig bare irritert. Irritert fordi det er urettferdig at verden er som den er, eller har blitt slik den har blitt på visse områder. Er ikke et menneske et vakkert menneske uansett? Er vi ikke alle pene? Det er en slik verden jeg vil leve i. Ja, jeg vil leve i den verden der.

Janne <3

Follow

 • 22.09.2015, 19:28

VÅG Å GÅ MED AKKURAT DET DU VIL


Dette er noe jeg ikke kan få poengtert nok. Våg å gå med det du vil - for det er når du tar på deg det du vil at du blir finest. Det er i allefall min mening :-)

I dag er jeg en 1000 lapp fattigere og en tannsjekk rikere. Jeg gikk altså på den planlagte tannsjekken, og det ble overraskende nok ikke så dyrt som jeg først antok - heldigvis. Nå er jeg i det minste veldig glad for at jeg dro, for det var veldig deilig å få på plass den løse stangen jeg har bak tennene mine, pluss renset skikkelig opp. Men nå sitter Omar og snakker med "Siri" på telefonen, så jeg tror nesten jeg må holde han med selskap, haha. 

- Sko Nike - Topp H&M - Bukse Gina Tricot - Jakke Vero Modo - Smykker Glitter -

Jeg tipper halvparten av dere som leser dette aldri ville ha tatt på dere denne slengbuksen sammen med denne vide festival- toppen og de hvite sneakersene. Am I right? Likevel er ikke mulige negative tanker om meg noe jeg bryr meg om. Jeg synes alle burde gå med akkurat det de føler for, og være stolt over det. Men jeg håper selvsagt at flere av dere likte antrekket mitt, og lar seg inspirere. Ha en flott tirsdagskveld, vi snakkes igjen i morgen tidlig!

Janne <3

 Follow

 • 22.09.2015, 10:43

ALL THE WINNERS


Flotte lesere! Jeg er så glad for hver og en av dere som klikker dere innom her på www.jlb.blogg.no! Det er ingenting som gir meg mer blogg- motivasjon enn å våkne opp til et høyt lesertall og en plass litt lenger opp på topplisten. Når en legger så mye sjel og arbeid i noe som det jeg gjør på bloggen min, er det virkelig gøy å få positiv tilbakemelding på det jeg holder på med. Så, tusen takk til alle som følger bloggen min fast, eller som bare titter seg innom for å lese noen innlegg :-) You make me happy!

Jeg har jo hatt en del konkurranser gående både her, på Instagram og på Facebook- siden min den siste tiden, og nå tror jeg alle vinnerne er kåret og kontaktet. De to vinnerne av hver sin Softlips Cube som jeg delte ut HER ble Helene og Monia. Gratulerer så mye til dere begge to, dere burde sjekke mailen deres! 

Ellers har jeg fri denne tirsdagen. Eller fri har jeg vell strengt tatt ikke, men jeg starter ikke på jobb før klokken 22.30, så da ser jeg på dagen som fridag alikevel :-) Herlig! På planen står trening og en tannlegetime, før det blir taco og jentekos med to av mine favoritter i kveld før jobb. Det er viktig å utnytte fritiden, for det er ikke bare, bare å finne dager hvor alle 3 har mulighet til og møtes, når vi alle har ulike timeplaner. 

På bildene har dere en liten sneak peek på leiligheten. Nå er dette bare en liten vinduskarm, men det er i allefall en start, hehe. Det er virkelig på tide at jeg får vist dere leiligheten i sin helhet også! I morgen har jeg fri hele dagen, så kanskje jeg skal komme meg rundt å få tatt noen fine bilder til dere da - vi får se, vi får se. Jeg håper tirsdagen deres blir knall!

Janne <3 

Follow

 • 21.09.2015, 18:56

YOU HAVE TO TRAVEL TO FIND YOURSELF


Etter den første ordentlige utenlandsturen var jeg frelst..

Jeg har alltid likt å reise, men det var noe med å dra til et land jeg hadde hørt lite om, og som jeg ikke kjente noen som tidligere hadde besøk at jeg virkelig ble glad i å reise. Glad i å oppleve, glad i å være uavhengig og fri. Det startet med en tur til Sør- Afrika hvor jeg jobbet på en båt som viste turistene den fryktede hvithaien. Jeg så hvithaien inn i øynene hver eneste dag i to uker. To måneder etter at jeg kom hjem satt jeg på flyet til Mexico. Her ble jeg forelsket. Sammen dro vi videre til Berlin et halvt år senere, og året etter der var vi tilbake i Mexico. Nesten 6 uker tilbragte vi på stedet vi virkelig ble kjent. 4 måneder senere dro vi på vår første Charterferie. Sommeren var tiden for korte og mindre eksotiske reiser, vinteren dro vi den helt ut. Dessverre sa økonomien nei denne vinteren, men nå er vi i gang med planleggingen nok en gang. Vi vil til Asia denne gangen. Vi skal til Asia. Jeg trenger å føle med fri igjen.

A journey of a thousand miles must begin with a single step. Disse ordene er så sanne. For min del vil jeg oppleve alt, og alt kan ikke komme fort nok. Problemet er å velge seg ut et reisemål av rundt ett par hundre. Selv om jeg elsker å reise langt, og gjerne vil besøke alle land i Sør- Amerika i morgen, vil jeg også oppleve alt Europa har å by på. Jeg elsker å finne skjulte skatter. Små perler. Jordkloden er det vakreste som finnes, og jeg er forelsket i land jeg enda ikke har besøkt! 

Hva er ditt favoritt- sted i hele verden? Har du et spennende og eksotisk reisemål å anbefale meg?

Janne <3 

Follow

 • 21.09.2015, 10:30

IN OUR PRIVATE POOL


God morgen! Jeg merker at tiden blir knapp når jeg har mye (og lange) jobbvakter, fokusere stort på trening og bloggen, samtidig som jeg er inne i en sosial boble. Livet smiler! Jeg føler for første gang på lenge at jeg har overskudd til å strekke til på alle plan, selv om tiden går litt for fort i forhold til hva jeg skulle ønske. Det eneste jeg ikke får god nok tid til er bildetaking til bloggen. Heldigvis er jeg i det kreative hjørnet for tiden og skrivegleden er stor, noe dere sikkert merker på de mange litt lengre og annerledes innleggene mine - hope you like it!

Denne morgenen har jeg nok en gang kun noen timer fri før en hard styrketrening og en lang jobbvakt står for tur. Jeg bladde meg derfor gjennom arkivet her på bloggen, og fant dette utkastet. Hva passer vell bedre enn noen herlige basseng- bilder på en høstdag som denne? Jeg har virkelig merket at høsten har kommet de siste dagene, det både kjennes og lukter skikkelig høst ute. Selv om jeg elsker sommer og sol, og gjerne skulle ha vært inni disse bildene akkurat nå, skal jeg ikke legge skjul på at jeg synes høsten er fin. Friskt, tørt, kjølig, levende <3


Bildene er som dere sikkert har forstått fra Spania. Vil du ser mer fristende bilder herfra er det bare til å finne frem til "reise"- kategorien min her inne. Jeg tror faktisk dette er første gang jeg har hatt et eget basseng som følger med bostedet mitt i utlandet. Jeg tror det var rundt tre hus i nabolaget som delte dette bassenget egentlig, men vi så ikke så mye til dem. Tenk å ha sitt eget basseng da dere.. Det virker så utrolig herlig! Da vi var her tok vi alltid et morgenbad, og hang i bassenget så fort vi kom hjem igjen fra stranda eller en utflukt. Jeg tror jeg kunne ha bodd slik for alltid.. Så ikke dette herlig ut så vet ikke jeg.. Jeg håper du får en kjempefin mandag og en flott start på den nye uken! Vi skrives igjen tidlig i kveld - tusen takk til alle som titter inn på bloggen min om dagen, det varmer et blogghjerte noe voldsomt!

Janne <3 

Follow

Jlb- Janne Bodin

Hei, og velkommen hit!
Jeg er en eventyrlysten sjel på 24 år som blogger om alt mellom himmel og jord. Jeg ser stadig etter noe nytt og litt annerledes, og drømmer om det store utlandet - Wanderlust er vell et av ordene som beskriver meg ganske godt. Ellers elsker jeg alt som har med mote og skjønnhet å gjøre, og brenner for en aktiv og sunn livsstil. Jeg håper du liker det du ser og leser, og at du tar turen tilbake ved en senere anledning. Kontakt meg på: janne.lb@hotmail.com

Search

Bloggdesign

hits