• 22.01.2016, 10:30

NTTE- BROWNIES UTEN SUKKER

  • Categori: Mat

I samarbeid med Atkins Norge

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Smelt 2 plater med sukkerfri mrk sjokolade sammen med ca. 4 spiseskjeer kokosolje. Bland inn en halv kopp med sterk kaffe og noen teskjeer med kokossukker. Avkjl dette mens du pisker eggedosis ut av 3 egg og noen spiseskjeer kokossukker. Bland s inn rundt 200 gram kvernet mandler og 150 g andre grovhakket ntter. Jeg valgte valntter og hasselntter sammen med mandlene. Rr sjokoladeblandingen forsiktig inn i ntteblandingen og smaksett med enda litt kokossukker. Hell rren over i en ildfast form og stek browniesen p midterste rille i ovnen i ca. 20 minutter p 175 grader. Nytes lunken eller avkjlt i kjleskapet! Server gjerne litt sukkerfri is, krem og br til :-)

  • 25.12.2015, 10:12

SUKKERFRIE JULEKAKER

  • Categori: Mat

I samarbeid med Atkins Norge

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Sukkerfrie julekaker fra mammas beste juleoppskrift

Julen er enda ikkeover, og det er klart at julekosen varer enda et par dager (minst 1 og 1/2 uke).Er det en slager som gr igjen hos oss s er det mammas konfektkaker som hun kaller det. Dette er verdens beste cookies i mine yne, og noe jeg spiser plenty av hver eneste jul. Jeg stemmer for sukker i jula, men nr jula gr over en hel mned,og juleferien min varer i hele to uker, kan det vre greit redusere sukkerinntaket noe mot slutten av ferien. Slik blir det i allefall lettere komme tilbake til hverdagen p nyret! Som Atkins- ambassadr har jeg derfor valgt dele en sukkerfri julekake- variant med dere i r. Jeg har rett og slett byttet ut sukkeret med sukrin, hvetemel med havre og spelt og brukt en kokesjokolade uten sukker i mammas gode, gamle juleoppskrift.

Visp 100 g mykt smr og 80 g sukrin hvitt. Visp s inn 1 egg. Rr inn 175 g havre- og speltmel, samt 1 ts bakepulver. Tilsett finhakket, sukkerfri sjokolade tilslutt, og rull ut sm kuler som du plasserer og trykker litt ned p et stekebrett. Stekes midt i ovnen p 200 grader i 10 minutter. Oppskriften gir ca. 29 ste, sm og veldigveldig gode julekjeks. Yummi!

  • 27.11.2015, 11:04

ATKINSFREDAG: ENKEL SJOKOLADEKREM

  • Categori: Mat

Hei, alle sammen! I dag er det tid for nok en Atkins- fredag og denne gangen har jeg gjort det enklest mulig for alle lage det samme. Jeg ville bare komme med et lite tips til hvordan lompene, pannekakene eller frokostgrten for helgen kan bli hakket mer spennende. Jeg vet selv hvor kjedelig det kan bli med x antall lomper om dagen, men s fort jeg fr litt smak av sjokolade p, blir det s langt i fra kjedelig som det kommer :-) Her i huset byttes lett middagen ut til fordel for bde frokost, lunsj og kvelds, og er ofte det som skjer de dagene Omar og jeg ikke er hjemme ved middagstider samtidig... noe vi sjeldent er. Julen og Februar- mned kan virkelig ikke komme fort nok! Men nok om det. Oppskriften p min enkle sjokoladekrem finner dere under bildet.

⋅ PHILADELPHIA LIGHT ⋅ SJOKOLADEPROTEIN ⋅ SUKRIN ⋅LITT KAKAO⋅

Start med ta nsket mengde Philadelphia i en bolle, pisk dette godt, og smak deg frem nr du s pisker inn sjokoladeprotein, Sukrin og kakaopulver.Jeg kan tenke meg at det fint vil g an bytte ut Philadelphia med Mager Kesam ogs, det handler bare om smake seg til med sjokoladeprotein og kakao, slik at smaken p kremen blir sjokolade og ikke meieriprodukter. Jeg har ikke skrevet noe mengde p noen av varene, for det kommer for det frste an p mengden sjokoladekrem du nsker lage og dine egne smakslker :-) Selv er jeg ikke veldig glad i for mye smak av kakao- pulver, og har derfor brukt mer sjokoladeprotein, noe som gjr at sjokoladekremen blir ganske lys. Tar du mer kakaopulver i blir den selvsagt mrkere bde i smak og utseende.

Er det noen av dere som skal g bananas i butikkene i dag eller? Black Friday byr p s mange gode tilbud, men dessverre har jeg blakket meg p julegaver denne mneden, og m derfor st over hele shoppingen. Menmen, ettersom jeg sparer til ferie er vell det kanskje like greit. Finner jeg noe jeg gjerne skulle ha kjpt meg fr jeg heller nske meg det til jul :-) Tenk, det er jo frste sndag i advent allerede til sndag - tiden flyyr! Jeg hper du fr en flott fredag, og god helg!

Janne <3

Follow

  • 18.11.2015, 18:02

KITCHEN & TABLE ARRANGERER GO GREEN

  • Categori: Mat

⋅ KITCHEN & TABLE GO GREEN THE MANHATTAN WAY⋅

Som de fleste av dere sikkert har ftt med dere jobber Omar i dag p et av Stavangers Clarion-hoteller. P Clarion Energy Madla finner dere n av de kjente restaurantene Kitchen & Table, som er Clarions egne restaurant- kjede startet av den svenske mesterkokken Marcus Samuelsson som n er verdenskjent og basert i New York. Tirsdag 24.11 arrangerer Kitchen & Table Madla for frste gang Go Green the Manhattan way, hvor menyen deres blir skiftet ut med en deilig hel- vegetarisk a-la-carte meny. Ikke nok med at mat og drikke blir skiftet til deilige og grnne retter, kommer ogs Marcus Samuelsson selv for delta p en helaften p Clarion Energy Madla her i Stavanger. Her vil det bli servert spennende og smakfulle vegetarretter med en liten Manhattan tvist.

⋅ SELVESTE MARCUS SAMUELSSON KOMMER ⋅

Som dere alle vet er jeg en liten foodie, som elsker fokusere p sunn og nringsriktig mat i hverdagen. Og under neste tirsdags arrangementer jeg s heldig vre invitert. N som bloggen min i stor grad bestr av deilig og sunn mat, passer dette bloggoppdraget meg midt i blinken, er dere ikke enige? UnderGo Green- arrangementetskal jeg smake p masse deilig mat og drikke, ta bilder og mingle, for s blogge om arrangementet. En venninne fikk jeg ogs ta med meg, s neste tirsdag er bde Jeanett og jeg klare for en vegetar og lrerik aften. Nr det kommer til vegetarmat er dette noe jeg virkelig nsker lre mer om, ettersom jeg vet det er bra for kroppen og fordi jeg ikke er veldig glad i kjtt, s jeg tror dette arrangementet blir en fulltreffer hos meg! Under ser dere kveldens meny for tirsdag 24.novemeber. Dagen hvor alt p menyen byttes ut med deilige vegetariske retter:

⋅ EN MER FRISTENDE MENY SKAL DU LETE LENGE ETTER⋅

Jeg har allerede bestemt meg for teste ut bde "Vegetable Quinoa Salad" og "East River Falafel", men vi fr se hvordan det blir p tirsdagen - alt frister! For de av dere som bor i nrheten anbefaler jeg dere booke bord HER.Menyen p Kitchen & Table slr virkelig aldri feil! Og for dere som ikke har mulighet til delta selv, er det bare til glede dere til oppflgingsinnlegget mitt neste uke. Jeg lover dere masse fristende matbilder og forhpentligvis et bilde eller to av meg og selveste Mr. Samuelsson. Jeg hres kanskje litt Star- strucked ut, men etter ha sett minst en episode av Chopped, hvor Samuelsson er dommer, hver eneste kveld i over et halvt r er det vell nettopp det jeg er.

Janne <3

Samarbeid med Clarion Hotel Energy - Stavanger

Follow

  • 10.11.2015, 09:50

EN SUNNERE HELGESNACK IIII

  • Categori: Mat

Hei, kjre lesere, og takk for at dere fortsatt titter innom her p siden min :-) Jeg beklager mitt lille bloggfravr den siste uken, men det har seg snn at jeg har vrt p farten hele tiden, samtidig som jeg rett og slett ikke har flt for blogge. Bloggen min skal vre et fristed i hverdagen, et sted hvor jeg har det gy, og nr det kommer periode hvor jeg ikke synes dette er s gy lenger, tar jeg meg heller en pause enn stresse med blogge nr jeg ikke har lyst. Vi fr se nr jeg er tilbake for fult igjen, men det kommer nok i det minste en oppdatering i ny og ne :-)

Omar og jeg tok oss som sagt en spontantur til Oslo fra fredag til mandag, og deretter dro jeg videre p jobb hvor jeg har vrt til n. Siden forrige helgs tips til en sunnere helgesnack derfor aldri ble publisert tenkte jeg gjre det n i stedet. Jeg rakk ikke lage disse herlige banan- bitene fr solen var gtt ned, og bildene ble derfor s som s (enda en grunn til at bloggmotivasjonen ikke er p topp), men jeg hper de likevel frister litt. S godt og s enkelt!

⋅ FRYSTE BANANBITER MED PEANTTSMR OG SUKKERFRI, MRK SJOKOLADE⋅

Hardere forrsten ftt med dere at min favoritt- jente Janni Delr har kommet med sin egen kolleksjon hos Nelly? Jeg elsker omtrent alle plaggene, og det har kanskje noe gjre med at jeg har sett bilder av Janni med plaggene selv, jenta som kler det meste. Jeg har egentlig shoppe- forbud med meg selv, men vi fr se hvor lenge det varer nr jeg n har fylt opp handlekurven hos Nelly og fr lnn om to dager. Heh.

Jeg hper dere fr en kjempefin tirsdag, visnakkesnok snart igjen! Stor klem fra meg.. Jeg hper du har det kjempebra!

Janne <3

Follow

  • 04.11.2015, 10:48

MINE BESTE PANNEKAKER

  • Categori: Mat

Hei, alle! Jeg sa jo her om dagen at jeg skulle prve meg p en ny pannekakeoppskrift - and so I did! Tidligere spiste Omar og jeg pannekaker omtrent daglig, men den siste tiden har det blitt alt for drlig med det. Hvorfor? Det vet jeg ikke. Men en ting er sikkert, og det er at det er et perfekt mltid bde som frokost, lunsj eller kvelds. For det frste metter de utrolig godt, og for det andre er smaken veldig god. I tillegg er de laget p null komma niks - det blir ikke stort bedre enn det!

⋅ COTTAGE CHEESE ⋅ HAVREMEL ⋅ BANAN ⋅ EGG ⋅ HAVREGRYN ⋅

Her har jeg toppet med valntter, hasselntter, peanttsmr, cottage cheese og honning. Dette er faktisk noe av det beste jeg har smakt, og jeg hadde lett valgt pannekakene mine over en hvilke som helst godteripose.. og det skal mye til fr jeg sier! Jeg hper noen av dere prver dere p den samme oppskriften :-)

N skal jeg straks p trening med Omar, fr en aldri s liten fjelltur med Jeanett venter. I dag skal bein og rumpe f kjrt seg godt! Jeg hper du fr en fantastisk onsdag!

Janne <3

Follow

  • 31.10.2015, 12:21

MITT BESTE SMOOTHIE- TIPS

  • Categori: Mat

Hei, og god lrdag, dere! S gy at oppskriften min p Raw Brownies i forrige innlegg falt s godt i smak hos dere, det gjr meg ekstra glad. Jeg lover mange fristende oppskrifter p bloggen fremover, s det er bare til flge med dere som er interessert i det :-) Jeg skal prve meg p litt ulike ting p kjkkenet allerede denne lrdagen, s et nytt mat- innlegg eller to venter om ikke veldig lenge.

Som overskriften sier tenkte jeg i dag komme med mitt beste Smoothie- tips, nemlig Biola Zero! Da jeg skulle lage meg en Smoothie forrige uke og oppdaget at Biola var det eneste flytende jeg hadde i kjleskapet, sett bort i fra Pepsi Max og vann, helte jeg en god skvett i blenderen, og resultatet ble overraskende bra. Omar spurte meg til og med om jeg hadde hatt sukker i oppskriften, ettersom han likte smaken s godt. Biola gir en ekstra fyldig og god smak, og gjr Smoothien dobbel s god.. i allefall iminmunn.. Kanskje gjr den blandingen ekstra st ogs? :-) Det kjennes i allefall slik ut!

- Smoothie av fryste mango- biter og Biola Zero med Mango- smak! Toppes med valgfrie br -

Jeg er p jobb denne formiddagen, og s fort jeg er ferdig der gr turen til sentrum for litt rend og muligens en liten halvtime i solariumet. Det har jeg ikke beskt p r og dag, og siden jeg fler meg likbleik for tiden tenkte jeg at det kanskje var p tide. Kroppen min skriker etter litt D- vitamin! Jeg hper dere alle fr en kjempefin lrdag, og en fin Halloween- feiring dere som skal feire det. Vi skrives igjen om ikke s alt for lenge :-) Stor klem til dere alle sammen..

Janne <3

Follow

  • 30.10.2015, 10:23

ATKINSFREDAG: RAW BROWNIES UTEN SUKKER

  • Categori: Mat

God morgen, alle sammen! Da var det tid for nok en Atkins- fredag, jeg kan ikke forst at det allerede er fire uker siden sist gang. Det er nr jeg har slike mnedlige prosjekter at jeg virkelig merker hvor fort tiden gr.. Jeg fikk nesten sjokk da jeg mottok en mail fra Atkins tidligere denne uken om at det var min Atkins- uke. Jaja, jo fortere tiden gr, jo fortere blir det jul og reise! Iiih..

Ukens oppskrift ble en raw brownies uten sukker, egg, mel og melk. Her er det snakk om f ingredisener, som gr kjempefort blande sammen. Ogbare se hvor fristendekaken ser ut til slutt:


RAW BROWNIES OPPSKRIFT

- Ca. 10 dadler - En god hndfullvalgfri ntter - 50 g Kakaopulver - Litt kanel - Revet appelsinskall fra 1 appelsin -

Bland alle ingrediensene godt i en blender, fr du trykker kaken ut til en firkant p et bakepapir. Sett s kaken inn i kjleskapet et par timer, og skjr deretter kaken opp i sm, firkantet stykker. Pynt med det du liker best, for eksempel kokos og br slik som jeg har gjort her. Appelsinskallet i deigen kan selvsagt slyfes, dette var noe jeg testet ut etter at jeg s en anbefaling p dette p nettet. Selv synes jeg det ga browniesen en ekstra god smak. Nr det kommer til de valgfrie nttene har jeg brukt valntter i min oppskrift. Psst. Du m nok like dadler for at du skal synes kaken er veldig god :-)

Jeg hper dere alle fr en kjempefin dag, tenk at det er fredag allerede! Jeg er p jobb hele dagen, men ser frem til nesten- fri og festligheter i morgen. Da str nemlig Halloween- feiring for tur, etter en veldig kort dagvakt!

Janne <3

Follow

  • 27.10.2015, 18:53

I EAT THIS EVERYDAY

  • Categori: Mat

Kan jeg friste med en deilig speltlompe- pizza denne tirsdagskvelden? I hope so. Her har dere nemlig min absolutte favoritt- rett og den middagen det stort sett gr i her hos meg.. de gangene jeg er alene hjemme. Og er jeg ikke det til middagstid, blir som regel speltlompe- toast kveldsmaten min. Jeg blir aldri lei! Omar og jeg jobber spass forskjellige vakter at det er sjeldent vi spiser middag sammen. Jeg har en uvane at jeg ikke gidder lage middag de gangene jeg er alene, noe som stadig bort er tilfellet, og jeg mtte derfor finne meg en lsning p middagsproblemet mitt - her har dere resultatet!

MY ALL TIME FAVORITE

Grsdagens speltlompe- pizza ble laget med rester av karbonadedeig og pizzasaus som jeg hadde p helgens pizza, og den ble derfor ekstra god. Toppet med litt oregano og lett- ost, samt litt spinat, rmme og ketchup kunne jeg nok ha spist 5 til av disse. (U)Heldigvis holdt ikke kjttet til mer enn 2 stykker, hvis ikke tror jeg ikke at jeg hadde klart stoppe. Til vanlig pleier jeg som regel kjre en litt mer toast- variant av pizzaen, og holder meg til tomatpur, kyllingplegg, oregano og ost. Det er virkelig godt det ogs! Og s er det jo superenkelt lage - og som alle vet elsker jeg slike retter..

Jeg m forresten beklage for at jeg er s drlig til svare p kommentarene deres om dagen. Dere skal vite at jeg setter utrolig stor pris p hver enkelt av dem, og at jeg leser dem alle.. Tiden strekker bare ikke helt til alltid, og da prioriterer jeg heller komme med mine faste oppdateringer. S fort jeg har litt ekstra tid til overs lover jeg svare dere alle! Tusen takk for at du besker bloggen min, og for at du stadig legger igjen en hyggelig kommentar her inne :-)

Janne <3

Follow

  • 26.10.2015, 19:10

SMOOTHIE(LICIOUS )

  • Categori: Mat

Ulempen med vre sammen med en bartender er at bransjefolka som regel drar ut p sndager, og at jeg er litt for svak til takke nei til invitasjonen nr det er min kjre som ber meg med ut. Heh. Etter 12,5 timer p jobb i gr bar det alts rett ut p byen etter at jeg var ferdig klokken 23, ifrt ullgenser, parkas, joggesko og ryggsekk. De nye vennene til Omar m virkelig synes han har en fin kjreste, etter frsteinntrykket dmme. Heldigvis har jeg blitt spass gammel at jeg ikke bryr meg snn veldig lenger,men jegkan garantere at det ikke hadde skjedd for 3- 4 r tilbake. Uansett, spontanfylla blir alltid best, og vi hadde den beste kvelden p lenge! For en koselig gjeng, og for noengjestfrie mennesker. De fleste av folkene Omar jobber med p hotellet er fra ulike land rundt om i Europa, og som vi alle vet er de fleste kulturer mer imtekommendeog pne enn hos oss nordmenn. Er det rart jeg vil flytte til utlandet? Eller s kan jeg jo bare fortsette trengemeg pdenne gjengen, det virket i allefall ikke som om det skulle bli noe problem.

Gjengenflyttet seg fra bar til bar i hele grkveld, og jeg rakk vre med p 3 av barene sammen med dem. Vi endte til slutt opp p en nattklubb hvor alle danset og koste seg til langt p natt. Til og med jeg shotet, og det tyder p at jeg har hatt det fint. Eller.. vi kan vell heller si det slik atdet ikke er noesom heter "jeg liker ikke alkohol", "jeg spyr av shotte" med bransjefolk, s jeg mtte pent takke ja til alt jeg fikk spandert. Men jeg klager absolutt ikke, for jeg storkoste meg med Omar og masse nye ansikt. I dag vknet vi begge klokken 07.30, spiste pizza og hadde latterkrampe fr vi sovnet til klokken ble godt formiddag. Det ble alts ikke noen kick- start p den nye uka her i grden, men det var definitivt vrt det. Av og til m en bare.. leve! :-) Og det er i stunder som dette jeg virkelig setter pris p samboeren min og det fine vi to deler. Jeg har det ikke s gy med noen andre!

Men nok om grsdagen. Som jeg nevnte i et tidligereinnlegg har jeg endelig ftt meg ny blender, og da var det klart at det ble smoothie p denne jenta i dag! Jeg elsker alt som har med frukt og br gjre, og hvis jeg kan f det i drikkeform er det til og med enda bedre.. s det at jeg har vrt uten en blender spass lenge er ganske utrolig. Det smakte helt himmelsk med en frisk smoothie igjen etter dagens middag, denne gangen med smak av bringebr og banan! Yummi <3


-1 BANAN - 1 PAKKE FROSNE BRINGEBR - BIOLA MED SMAK AV BRINGEBR OG GRANATEPLE -

Kjr alt sammen i en blender til konsistensen er klumpfri og fin. Jeg elsker bde fargen, smaken og utseende p denne smoothien, og gleder meg allerede til glass nummer 2 til kveldskosen i kveld. Det er virkelig ikke vanskelig vre sunn nr det finnesalternativersom er s gode som dette. Kjenner jeg meg selv rett blir det nok en del smoothie- oppskrifter her inne p bloggen fremover. Jeg hper det hres fint ut! Ha en finfin mandagskveld, ste deg!

Janne <3

Follow

  • 25.10.2015, 18:48

UKENS SNDAGSMIDDAG

  • Categori: Mat

Da var min lille sndagsmiddag- kategori oppdatert nok en gang, og i dag str en herlig rett bestende av oppskret kyllingfilet og spinat- og jordbrsalat p menyen. Hvor fristende ser ikke denne retten ut? Og jeg skal love deg at det smaker like godt som det ser ut! Her steker du rett og slett bare kyllingfilt i nsket marinade, skjrer den i tynnes skiver og klargjr en herlig salat ved siden av. Jeg har brukt spinat, tomat og jordbr, som passet utmerket godt sammen. For toppe retten anbefaler jeg en dsj gresk yoghurt, eventueltblandet med litt valgfritt krydder.

Det er alts ikke noe hokus pokus denne gangen heller. Som jeg har sagt tidligere liker jeg fokusere p sunn og enkel mat. Da vet jeg at det er lettere for deg som leser ta fatt p den samme retten. Jeg vet nemlig hvor kjedelig det kan vre bruke all verdens av tid p kjkkenet nr sulten kommer. I tillegg er det mye mer fristende g til innkjp av en rett nr den ikke bestr av s alt for mange ingredienser.. synes n i allefall jeg! Ellers blir det alltid s dyrt :-)

Jeg hper dere liker mitt lille middagstips, og at noen av dere fr inspirasjon til en av den kommende ukens middager. Fortell meg gjerne s i kommentarfeltet hvis det er tilfellet :-) Ha en fortsatt fin sndag, vi skrives igjen i morgen! Tusen takk for at du besker siden min <3 Stor klem fra meg..

Janne <3

  • 23.10.2015, 19:04

EN SUNNERE HELGESNACK III

  • Categori: Mat

Dere som trodde dagens morgen- innlegg var ukens "en sunnere helgesnack" kan slappe helt av. Jeg merket i allefall fort at de trkede insektene ikke virket srlig populre hos dere :-) De var mye bedre enn de kanskje ser ut forresten! Og jeg hadde heller aldri trodd at jeg ville putte noe s ekkelt inn i munnen min.. Men selv om jeg ikke er det har jeg alltid et lite nske om vre den kule i dette kjresteparet, haha, s jeg kunne ikke trekke meg mens Omisen s p!

Uansett. Disse bildene viser en litt mer fristende snack, som jeg hper vil falle hakket mer i smak hos dere som leser ogs. Dette er enklere enn enklest, og egentlig ikke noe oppskrift- tips, men likevel kjempegodt. Det skal ikke mer til enn kjpe inn dine favorittfrukt og br, samt litt vaniljeyoghurt for gjre det hele litt mer kosete. Jeg elsker ha en slags dipp til nr jeg spiser br, og protein- yoghurten fra Yoplait passet perfekt til bde jordbr og blbr. Yummi <3

Bare et lite fredagstips fra meg. Kos deg, og spis s mye du vil. Kroppen fr ikke nok frukt og br! Dette er i allefall slik jeg ser det.. God fredag!

Janne <3

Follow

  • 23.10.2015, 10:33

WOULD YOU EAT THIS?

  • Categori: Mat

God morgen, alle sammen! Da jeg vknet p torsdags morgen ble jeg vekket til disse herlighetene p spisebordet. Kan dere tenke dere en bedre frokost? Hehehe.. Neida, men helt siden Omar og jeg begynte snakke om Thailand har vi begge gledet oss til teste ut insekts- delikatessen deres. I Thailand spiser de alts trket insekt som snacks, did you know that?

S da han fikk muligheten til prve ut dette p jobb takket han ikke nei, og snill som han er tok han ogs med et par pakker hjem til meg. Jeg var ikke helt klar for teste ut disse ekle krypdyra enda, mneder fr Thailand, men jeg tok motet til meg og gjorde det alikevel. For meg som hater insekter over alt p jord var dette ganske badass.

Overraskende nok smakte det veldig godt. Alle insektene var s spr og gode, og minnet meg nesten om ulike typer chips. Favoritten s langt er den enebille- tingen du ser i den bl pakken p bildene, den var skikkelig crispy - hvor rart det enn hres ut.

Jeg er som sagt p jobb denne formiddagen, s dette innlegget er derfor forhndsskrevet. S fort jeg er ferdig her gr turen hjem for en liten shinings av leiligheten, fr Mamma og Bessa ankommer Stavanger. Planene vre for kvelden er dra til sentrum for spise middag ute, og bare kose oss. Can`t wait!

Er det flere av dere som har spist trket insekter fr? Og visste dere at disse er proppet med proteiner? Jeg anser derfor ukens"Tips til en sunnere helgesnack"- innlegg som ferdigskrevet :-) Haha. God helg!

Janne <3

Follow

  • 17.10.2015, 10:44

HJEMMELAGET ISKAFFE

  • Categori: Mat

Jeg hadde en skikkelig koselig fredagskveld sammen med min kjre Jeanett i gr kveld! Vi spiste taco, s Norske Talenter, spiste enda litt mer, og s The Maze Runner... og selvsagt pratet i ett sett! En periode var det s ille at vi mtte starte filmen p nytt fordi ingen hadde ftt med seg noe av hva som skjedde. Haha. Jeg har lenge hatt lyst til se denne filmen, ettersom jeg har hrt mye bra om den, og den levde helt klart opp til forventningene. Jeg skulle gjerne likt f svar p litt mer enn det vi gjorde i film nummer 1, men n er det bare til komme seg p kino for f sett 2- eren.

P torsdag laget jeg meg forresten tidenes iskaffe, som jeg anbefaler deg teste ut! Jeg laget enkelt og greit isbiter av vanlig svart kaffe, fr jeg puttet mange av dem i et glass sammen med denne kokos- drikken jeg har kjpt p Rema1000. Det er ogs denne jeg pleier bruke i Chaifr- puddingene mine, bde Omar og jeg synes denne er best p smak.

Men n m jeg se komme meg rundt. Jeg skal nemligp loppemarked sammen med Jeanett, noe jeg tror blir veldig koselig! Jeg kan faktisk ikke tenke meg en bedre mte starte en solrik lrdagsformiddag p! Jeg hper du fr en kjempefin dag du ogs:-)

Janne <3

Follow

  • 16.10.2015, 18:17

EN SUNNERE HELGESNACK II

  • Categori: Mat

God fredag, alle fine! Har dere hatt en fin start p helgen? Jeg brukte min formiddag sammen med Omar, fr han dro p jobb, og har egentlig ikke gjort srlig mye i ettermiddag. Bortsett fra skrelle mandler som jeg har hatt i ovnen. For et slit! Haha. Men nr de er ferdig er det verdt tiden, for mandler smaker s mye bedre nr de er stekt litt i ovnen.

Akkurat n sitter jeg og venter p Jeanett som skal komme plukke meg opp her hjemme. Vi skal nemlig ut handle inn alt det ndvendige til dagens fredagstaco. Jeg gleder meg til en skikkelig jentekveld sammen med en av mine beste! Skal du noe gy i kveld?

Denne helgens tips til en sunnere helgesnacks er noe s enkelt som dadler fylt med brente mandler. Det hres kanskje ikke srlig fristende ut for alle, men jeg lover dere at dette smaker helt nydelig! S lenge du liker bde dadler og mandler selvflgelig :-) Jeg elsker dadler, og spiser dette omtrent hver eneste dag. Anbefaler forresten alle kjpe disse p en Asia- butikk, her finner du de aller beste dadlene. Etter at vi flyttet har vi faktisk en stor Asia- butikk som nrmeste matvarebutikk, noe som ikke kunne ha passet oss bedre. De har s mye bra utvalg, og det er litt gyere g titte p utenlandske matvarer i stedet for de kjedelige norske i Rema1000. Synes i allefall jeg..

Jeg hper det smaker for de av dere som tester ut mitt lille snack- tips, og s hper jeg at du fr en kjempefin fredagskveld! Klem fra meg..

Janne <3

Follow

  • 13.10.2015, 18:42

JANNES FROKOST- FAVORITT I

  • Categori: Mat

Siden jeg fler jeg blogger om frokostene mine ganske ofte laget jeg likegodt en slags ny kategori for dem som jeg fremover vil kalle Jannes frokost- favoritter. Jeg tenkte at dette var en grei mte samle sammen frokost- favorittene mine i stedet for bytte navnet p hele Mat- kategorien.Grunnen til de hyppige oppdateringene er vell den at jeg selv er veldig glad i alle frokost og lunsj- mltider, og velger dette lett over hvilken (nesten) som helst middag. Sett bort ifra taco selvflgelig :-) Dette str faktisk p menyen i kveld, n som vi snakker om det. Da kommer nemlig broren min bort for hre meg klage p nakken min, se fotball og spise taco. Jeg hater vre "syk" p denne mten jeg er n, for jeg fler meg liksom ikke syk nok til vre hjemme fra jobb, selv om jeg ikke klarer gjre annet enn g rundt. Ikke fr jeg sove heller, for kroppen min nekter slappe av, og det er litt dumt nr det var snakk om en overnattingsvakt som stod p planen i dag.. Jeg krysser alt for at jeg klarer g p jobb i morgen! Jeg vet i allefall at jeg m se komme meg til en kiropraktor i lpet av uken.. Tusen takk for alle nsker om god bedring forresten, dere er gode! <3

Det er lenge siden jeg frst prvde ut Chia Seed i maten, og denne populre blogg- frokosten, om jeg kan kalle det det, men fordi disse frene er litt for dyre er det heller sjeldent at jeg kjper dem. I gr fikk jeg plutselig kravings p denne lille retten, og det endte opp med at det ble frokosten min i dag. Sammen med mango og jordbr smakte det virkelig helt himmelsk! Jeg blander enkelt og greit litt Chia Seed sammen med noen dl kokosmelk og litt honning, rister det godt i en shake og setter det kaldt over natten. Vil du ha puddingen i et litt finere glass er det bare til helle det fra shaken og over i nsket glass etter det har sttt i kjleskapet litt og du har ftt ristet p det nok en gang fr det blir pudding ut av det. P denne mten fr frene virkelig spredt seg.

S er det bare til toppe puddingen med nsket frukt og br - og nyte! Jeg hper du har en kjempefin tirsdag, og at du fr en veldig koselig kveld. Vi snakkes igjen i morgen tidlig :-) Stor klem fra meg..

Janne <3

Follow

  • 11.10.2015, 18:56

UKENS SNDAGSMIDDAG

  • Categori: Mat

Det ble et litt raskt morgen- innlegg denne sndagen, med litt lite tekst.. S jeg kan jobegynnemed fortelle dere om den koselige lrdagskvelden jeg hadde! Det startet som sagt med at Jeanett, Helene, Stian og jeg dro opp til hotellet hvor Omar jobber for ta oss noen drinker der fr O var ferdig p jobb. Jeg har en veldig omgjengelig og trivelig kjreste, som er barsjef p et strre konferanse- hotell, s det endte med at jeg fikk kyss p kinnet av Portugals vise- president et eller annet. Det har vrt et NATO- mte her den siste tiden, og sammenfikk vi n tilbudet om beske Portugal omtrent p denne mannens regning. Vi kunne bo hos han, spise middag med han, og han skulle vise oss Portugal p sitt beste. For den litt mer sjenerte Janne er dette store greier - og selvflgelig veldig morsomt. Omar kommer serist i kontakt med alle, og blir p en eller annen mte alltid veldig godt kjent med menneskene han snakker med. Haha, I love it!

Uansett. S fort han var ferdig p jobb, og vi andre hadde kost oss med gode drinker i baren en liten stund, dro vi nedover til sentrum og kinoen her i Stavanger. Vi skulle som sagt se skrekkfilmen The Visit, og forventningene var store etter at vi hadde sett traileren sammen forrige gang jeg hadde besk av jentene. Dessverre falt ikke filmen like godt i smak hos oss som vi hpet p. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare den, for filmen og historien var grei nok den, men det tok s uendelig lang tid fr den bygget seg opp. Jeg flte nesten vis p en familiefilm helt frem til den siste halvtimen, og den da plutselig byttet om til en skrekkfilm. Vi hadde i allefall en veldig gy lrdagskveld sammen, og jeg hper vi kan gjenta den om ikke alt for lenge.

I kveld tenkte jeg forresten at jeg ville tipse dere om nok en torskemiddag. Denne gangen sammen med bakt stpotet, raspet gulrtter, sukkererter og gresk yoghurt. For en deilig kombinasjon, du bare m teste ut! Vi har endelig funnet trikset for hvordan vi skal f den "lett"saltet torsken i butikken mindre salt. Legg filetene i vann en god stund fr middag, og gjerne skift ut vannet et par ganger. Endelig kan jeg spise torsk uten kun smake salt.

Tips 1: Stpoteten trenger bare 7 minutter for bli bakt skikkelig i mikroblgeovnen. Stikk noen hull med en gaffel fr du legger poteten inn, skru p mikroblgeovnen, og vips s har du en deilig bakt stpotet!

Tips 2: Skvis litt sitron over gulrttene. Jeg lover deg at det tar raspet gulrtter til nye hyder!

Tips 3: Fisk og gresk yoghurt smaker himmelsk sammen! Test det ut neste gang du har torsk p menyen. Hva med i morgen?

I det jeg skrev overskriften p dette innlegget ga det meg id til nok et fast ukes- innlegg her inne p jlb.blogg.no, men vi fr se. Hva tenker du? Hadde det vrt gy med litt middagstips innimellom? Da er det frst en jente som m bli flinkere til lage disse sunne middagene sine igjen :-) Dette har blitt svrt nedprioritert den siste tiden, grunnet en hektisk hverdag med mye jobb.

..S fikk jeg skravlet fra meg en god del i dette innlegget ogs, hihi.. Jeg hper du har en kjempedeilig, og avslappende sndag, og at du er klar for nok en mandag i morgen! Jeg er veldig klar for en fridag i morgen, da lover jeg komme enda sterkere tilbake p bloggfronten. Vi snakkes igjen da!

Janne <3

Follow

  • 07.10.2015, 11:38

DEN ALLER BESTE FROKOSTEN

  • Categori: Mat

God morgen, fine deg! Har du sovet godt? Jeg kom hjem fra jobb 23.30 i gr kveld, og satt meg ned for se American Horror Story og spise kvelds- snacks med Omisen som hadde fri. Det ble alts en litt seinere kveld enn jeg ellers er vandt til, og det endte opp med at jeg sov til klokken 10 i dag morges. For vre helt rlig var det bare nydelig, men samtidig liker jeg komme meg opp til min faste tid rundt 08-08.30 slik at jeg fr gjort unna en del pc- arbeidtidlig om morgenen. N har jeg planer om bli sittende her noen timer, for s dra p trening s fort Omar er hjemme igjen fra dagens mter. Jeg tror ogs det venter en liten date p oss senere i kveld, ettersom jeg ikke starter p jobb igjen fr 22.30 - iih!

Jeg har forresten ftt dilla p en gresk yoghurt fra Synnve med pekanntter og honning, som jeg stadig kjper i butikk nr jeg er p farten. I dag tenkte jeg at jeg heller skulle lage meg min egen her hjemme. I tillegg til at jeg fikk den greske yoghurten jeg elsker, litt musli og honning, kunne jeg n i tillegg tilsette frukt og br etter eget nske. Valget mitt falt p banan og blbr som er noe av det aller beste jeg vet, og som jeg som regel spiser daglig.

N har jeg alts en ny frokost- favoritt, noe som virkelig var p tide. Den siste tiden har jeg vrt utrolig slapp i matveien, og kun spist det frste og enkleste, som f.eks. to knekkebrd med en banan ved siden av. Det blir litt kjedelig i lengden, og nr jeg kan lage noe s godt som p disse bildene, p s kort tid, har jeg virkelig ingen unnskyldninger fremover. Og s er det jo s gy nr jeg har et lite mltid tipse dere om her inne ogs, for det vet jeg at dere setter stor pris p. Jeg hper onsdagen din blir kjempefin, vi snakkes igjen senere i dag! Takk for at du besker siden min, det setter jeg stor pris p :-)

Janne <3

Follow

  • 06.10.2015, 10:40

EN SUNNERE HELGESNACK I

  • Categori: Mat

God morgen, fine lesere! Jeg nevnte jo forrige uke at jeg skulle begynne poste et innlegg med tips til en sunnere helgekos i helgene fremover, men klarte bomme allerede frste helgen. Jeg beklager for det, men jeg har god grunn til poste dette innlegget p etterskudd.. Jeg handlet nemlig inn de f ingrediensene jeg trengte til lrdagens post p fredag, og hadde planer om gjre alt klart den dagen, slik at innlegget var forhndsskrevet og klart for publisering mens jeg var p jobb hele lrdagen. Gjett hvem som klarte glemme at hun hadde noe i ovnen, og ikke kom p det fr det luktet svidd i hele leiligheten da..? Heh. S ja, cookiesene jeg skulle kose meg med p fredagen, og tipse dere om p lrdagen gikk rett i spla, akkurat som de 80 kr. jeg brukte p Quest- barer. Den svir..

Ja, og s hadde jeg ikke fri fr sndagen kom, men da var butikkene stengt, og tipset kommer dermed ikke fr n. Uansett. Dette er kjeks du kan kose deg med like mye i ukedagene som i helgen, s jeg tenkte at det ville vre passende med et litte snacks- tips p en tirsdag, s vell som en fredag. Er du ikke enig?

Enklere enn dette fr du det faktisk ikke. Du trenger bare kjpe en eller flere Quest- barer med smak av Chocolate chip cookie dough, forme denne som en cookie, og steke den p svak varme i ovnen til de har formet seg litt. Det er ikke snakk om lang tid inni ovnen fr baren har blitt en slags cookie og du kan ta dem ut og plassere dem p en rist. S fort de er litt avkjlt har de blitt spr som en kjeks, og smaker helt nydelig med et glass melk til eller en stor kopp med kaffe.

Et lite tips er varme baren noen sekunder i mikroblgeovnen fr du starter, da blir det mye enklere forme den til kjeks, men husk: det tar bareet par sekunder f baren varm. Jeg hper du liker disse innleggene, og gleder deg til neste helgs snack- tips.

Og du, siden det var s mange av dere som nsket dere Adidas- t-skjorten jeg deler ut i en giveaway HER, deler jeg ut en p Instagram ogs - flg meg HER. Jeg hper tirsdagen din blir fin!

Janne <3

Follow

  • 02.10.2015, 10:30

ATKINSFREDAG: HJEMMELAGET KNEKKEBRD

  • Categori: Mat

Hei, og god fredag, fine mennesker! Det er ny Atkins- fredag, noe som betyr at jeg i samarbeid med Atkins Norge deler en av mine beste oppskrifter med dere. I dag str deilige, hjemmelagde knekkebrd p menyen. For min del er knekkebrd noe av det beste jeg fr, og garantert den matvaren jeg spiser mest av i lpet av en uke. Jeg kan nok telle p en hnd hvor mange ganger jeg velgerbrdovenfor knekkebrdi lpet av en mned... eller kanskje et r. Det er i allefall svrt sjeldent!

Selv om det finnes et hav av ulike typer knekkebrd velge mellom p butikken, er det virkelig ingenting som slr noen hjemmelagde og spr knekkebrd med litt for mange gode fr. Dette er faktisk frste gangen jeg lager knekkebrd helt fra bunnen av, og har tidligere bare kjpt en ferdigpakke p butikken. Jeg m si jeg er svrt overrasket over hvor gode de ble! Ti ganger bedre enn ferdigposene - lover. Eller s smakte det kanskje bare slik fordi jeg ble s fornyd med egen innsats :-)

Neida, men som alltid er oppskriften bde enkel lage og selvsagt av den sunnere typen. Finnes det egentlig usunne knekkebrd? I dontthink so..

- 4 dl speltmel - 4 dl store havregryn - 2 dl sesamfr - 2 dl solsikkekjerner - 1 dl linfr - ca. 5 dl vann - litt honning -

Det eneste du gjr er blande alle ingrediensene godt sammen i en bolle, og smre deigen utover to stekebrett med en slikkepott. Deretter stekes de i 10 minutt, fr de deles opp med en pizzaskjrer, og settes tilbake i ovnen i ca. 30minutt. Ovnen skal st p mellom 180- 200 grader, det kommer litt an p hvor god ovnen din er.

Vil du ha knekkebrdene sprest mulig anbefaler jeg deg sl ned varmen p ovnen, pne dren og sette inn de ferdige knekkebrdene p en rist i ytterlige 30 minutt. Da er det bare for meg til nske deglykke til - og god helg!

Janne <3

Follow

Jlb- Janne Bodin

Hei, og velkommen hit!
Jeg er en eventyrlysten sjel p 24 r som blogger om alt mellom himmel og jord. Jeg ser stadig etter noe nytt og litt annerledes, og drmmer om det store utlandet - Wanderlust er vell et av ordene som beskriver meg ganske godt. Ellers elsker jeg alt som har med mote og skjnnhet gjre, og brenner for en aktiv og sunn livsstil. Jeg hper du liker det du ser og leser, og at du tar turen tilbake ved en senere anledning. Kontakt meg p: janne.lb@hotmail.com

Search

Bloggdesign

hits