• 22.01.2016, 10:30

NØTTE- BROWNIES UTEN SUKKER

 • Categori: Mat

I samarbeid med Atkins Norge

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Smelt 2 plater med sukkerfri mørk sjokolade sammen med ca. 4 spiseskjeer kokosolje. Bland inn en halv kopp med sterk kaffe og noen teskjeer med kokossukker. Avkjøl dette mens du pisker eggedosis ut av 3 egg og noen spiseskjeer kokossukker. Bland så inn rundt 200 gram kvernet mandler og 150 g andre grovhakket nøtter. Jeg valgte valnøtter og hasselnøtter sammen med mandlene. Rør sjokoladeblandingen forsiktig inn i nøtteblandingen og smaksett med enda litt kokossukker. Hell røren over i en ildfast form og stek browniesen på midterste rille i ovnen i ca. 20 minutter på 175 grader. Nytes lunken eller avkjølt i kjøleskapet! Server gjerne litt sukkerfri is, krem og bær til :-)

 • 25.12.2015, 10:12

SUKKERFRIE JULEKAKER

 • Categori: Mat

I samarbeid med Atkins Norge

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Sukkerfrie julekaker fra mammas beste juleoppskrift

Julen er enda ikke over, og det er klart at julekosen varer enda et par dager (minst 1 og 1/2 uke). Er det en slager som går igjen hos oss så er det mammas konfektkaker som hun kaller det. Dette er verdens beste cookies i mine øyne, og noe jeg spiser plenty av hver eneste jul. Jeg stemmer for sukker i jula, men når jula går over en hel måned,og juleferien min varer i hele to uker, kan det være greit å redusere sukkerinntaket noe mot slutten av ferien. Slik blir det i allefall lettere å komme tilbake til hverdagen på nyåret! Som Atkins- ambassadør har jeg derfor valgt å dele en sukkerfri julekake- variant med dere i år. Jeg har rett og slett byttet ut sukkeret med sukrin, hvetemel med havre og spelt og brukt en kokesjokolade uten sukker i mammas gode, gamle juleoppskrift. 

Visp 100 g mykt smør og 80 g sukrin hvitt. Visp så inn 1 egg. Rør inn 175 g havre- og speltmel, samt 1 ts bakepulver. Tilsett finhakket, sukkerfri sjokolade tilslutt, og rull ut små kuler som du plasserer og trykker litt ned på et stekebrett. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 10 minutter. Oppskriften gir ca. 29 søte, små og veldigveldig gode julekjeks. Yummi!

 • 27.11.2015, 11:04

ATKINSFREDAG: ENKEL SJOKOLADEKREM

 • Categori: Mat

Hei, alle sammen! I dag er det tid for nok en Atkins- fredag og denne gangen har jeg gjort det enklest mulig for alle å lage det samme. Jeg ville bare komme med et lite tips til hvordan lompene, pannekakene eller frokostgrøten for helgen kan bli hakket mer spennende. Jeg vet selv hvor kjedelig det kan bli med x antall lomper om dagen, men så fort jeg får litt smak av sjokolade på, blir det så langt i fra kjedelig som det kommer :-) Her i huset byttes lett middagen ut til fordel for både frokost, lunsj og kvelds, og er ofte det som skjer de dagene Omar og jeg ikke er hjemme ved middagstider samtidig... noe vi sjeldent er. Julen og Februar- måned kan virkelig ikke komme fort nok! Men nok om det. Oppskriften på min enkle sjokoladekrem finner dere under bildet. 

⋅ PHILADELPHIA LIGHT ⋅ SJOKOLADEPROTEIN ⋅ SUKRIN ⋅ LITT KAKAO ⋅

Start med å ta ønsket mengde Philadelphia i en bolle, pisk dette godt, og smak deg frem når du så pisker inn sjokoladeprotein, Sukrin og kakaopulver. Jeg kan tenke meg at det fint vil gå an å bytte ut Philadelphia med Mager Kesam også, det handler bare om å smake seg til med sjokoladeprotein og kakao, slik at smaken på kremen blir sjokolade og ikke meieriprodukter. Jeg har ikke skrevet noe mengde på noen av varene, for det kommer for det første an på mengden sjokoladekrem du ønsker å lage og dine egne smaksløker :-) Selv er jeg ikke veldig glad i for mye smak av kakao- pulver, og har derfor brukt mer sjokoladeprotein, noe som gjør at sjokoladekremen blir ganske lys. Tar du mer kakaopulver i blir den selvsagt mørkere både i smak og utseende.

Er det noen av dere som skal gå bananas i butikkene i dag eller? Black Friday byr på så mange gode tilbud, men dessverre har jeg blakket meg på julegaver denne måneden, og må derfor stå over hele shoppingen. Menmen, ettersom jeg sparer til ferie er vell det kanskje like greit. Finner jeg noe jeg gjerne skulle ha kjøpt meg får jeg heller ønske meg det til jul :-) Tenk, det er jo første søndag i advent allerede til søndag - tiden flyyr! Jeg håper du får en flott fredag, og god helg! 

Janne <3

Follow

 • 18.11.2015, 18:02

KITCHEN & TABLE ARRANGERER GO GREEN

 • Categori: Mat

⋅ KITCHEN & TABLE GO GREEN THE MANHATTAN WAY ⋅

Som de fleste av dere sikkert har fått med dere jobber Omar i dag på et av Stavangers Clarion- hoteller. På Clarion Energy Madla finner dere én av de kjente restaurantene Kitchen & Table, som er Clarions egne restaurant- kjede startet av den svenske mesterkokken Marcus Samuelsson som nå er verdenskjent og basert i New York. Tirsdag 24.11 arrangerer Kitchen & Table Madla for første gang Go Green the Manhattan way, hvor menyen deres blir skiftet ut med en deilig hel- vegetarisk a-la-carte meny. Ikke nok med at mat og drikke blir skiftet til deilige og grønne retter, kommer også Marcus Samuelsson selv for å delta på en helaften på Clarion Energy Madla her i Stavanger. Her vil det bli servert spennende og smakfulle vegetarretter med en liten Manhattan tvist. 

⋅ SELVESTE MARCUS SAMUELSSON KOMMER ⋅

Som dere alle vet er jeg en liten foodie, som elsker å fokusere på sunn og næringsriktig mat i hverdagen. Og under neste tirsdags arrangement er jeg så heldig å være invitert. Nå som bloggen min i stor grad består av deilig og sunn mat, passer dette bloggoppdraget meg midt i blinken, er dere ikke enige? Under Go Green- arrangementet skal jeg smake på masse deilig mat og drikke, ta bilder og mingle, for så å blogge om arrangementet. En venninne fikk jeg også ta med meg, så neste tirsdag er både Jeanett og jeg klare for en vegetar og lærerik aften. Når det kommer til vegetarmat er dette noe jeg virkelig ønsker å lære mer om, ettersom jeg vet det er bra for kroppen og fordi jeg ikke er veldig glad i kjøtt, så jeg tror dette arrangementet blir en fulltreffer hos meg! Under ser dere kveldens meny for tirsdag 24.novemeber. Dagen hvor alt på menyen byttes ut med deilige vegetariske retter:

⋅ EN MER FRISTENDE MENY SKAL DU LETE LENGE ETTER ⋅

Jeg har allerede bestemt meg for å teste ut både "Vegetable Quinoa Salad" og "East River Falafel", men vi får se hvordan det blir på tirsdagen - alt frister! For de av dere som bor i nærheten anbefaler jeg dere å booke bord HER. Menyen på Kitchen & Table slår virkelig aldri feil! Og for dere som ikke har mulighet til å delta selv, er det bare til å glede dere til oppfølgingsinnlegget mitt neste uke. Jeg lover dere masse fristende matbilder og forhåpentligvis et bilde eller to av meg og selveste Mr. Samuelsson. Jeg høres kanskje litt Star- strucked ut, men etter å ha sett minst en episode av Chopped, hvor Samuelsson er dommer, hver eneste kveld i over et halvt år er det vell nettopp det jeg er.

Janne <3

Samarbeid med Clarion Hotel Energy  - Stavanger

Follow

 • 10.11.2015, 09:50

EN SUNNERE HELGESNACK IIII

 • Categori: Mat

Hei, kjære lesere, og takk for at dere fortsatt titter innom her på siden min :-) Jeg beklager mitt lille bloggfravær den siste uken, men det har seg sånn at jeg har vært på farten hele tiden, samtidig som jeg rett og slett ikke har følt for å blogge. Bloggen min skal være et fristed i hverdagen, et sted hvor jeg har det gøy, og når det kommer periode hvor jeg ikke synes dette er så gøy lenger, tar jeg meg heller en pause enn å stresse med å blogge når jeg ikke har lyst. Vi får se når jeg er tilbake for fult igjen, men det kommer nok i det minste en oppdatering i ny og ne :-)

Omar og jeg tok oss som sagt en spontantur til Oslo fra fredag til mandag, og deretter dro jeg videre på jobb hvor jeg har vært til nå. Siden forrige helgs tips til en sunnere helgesnack derfor aldri ble publisert tenkte jeg å gjøre det nå i stedet. Jeg rakk ikke å lage disse herlige banan- bitene før solen var gått ned, og bildene ble derfor så som så (enda en grunn til at bloggmotivasjonen ikke er på topp), men jeg håper de likevel frister litt. godt og enkelt!

⋅ FRYSTE BANANBITER MED PEANØTTSMØR OG SUKKERFRI, MØRK SJOKOLADE ⋅

Har dere forrsten fått med dere at min favoritt- jente Janni Delér har kommet med sin egen kolleksjon hos Nelly? Jeg elsker omtrent alle plaggene, og det har kanskje noe å gjøre med at jeg har sett bilder av Janni med plaggene selv, jenta som kler det meste. Jeg har egentlig shoppe- forbud med meg selv, men vi får se hvor lenge det varer når jeg nå har fylt opp handlekurven hos Nelly og får lønn om to dager. Heh. 

Jeg håper dere får en kjempefin tirsdag, vi snakkes nok snart igjen! Stor klem fra meg.. Jeg håper du har det kjempebra! 

Janne <3

Follow

 • 04.11.2015, 10:48

MINE BESTE PANNEKAKER

 • Categori: Mat

Hei, alle! Jeg sa jo her om dagen at jeg skulle prøve meg på en ny pannekakeoppskrift - and so I did! Tidligere spiste Omar og jeg pannekaker omtrent daglig, men den siste tiden har det blitt alt for dårlig med det. Hvorfor? Det vet jeg ikke. Men en ting er sikkert, og det er at det er et perfekt måltid både som frokost, lunsj eller kvelds. For det første metter de utrolig godt, og for det andre er smaken veldig god. I tillegg er de laget på null komma niks - det blir ikke stort bedre enn det! 

⋅ COTTAGE CHEESE ⋅ HAVREMEL ⋅ BANAN ⋅ EGG ⋅ HAVREGRYN ⋅ 

Her har jeg toppet med valnøtter, hasselnøtter, peanøttsmør, cottage cheese og honning. Dette er faktisk noe av det beste jeg har smakt, og jeg hadde lett valgt pannekakene mine over en hvilke som helst godteripose.. og det skal mye til før jeg sier! Jeg håper noen av dere prøver dere på den samme oppskriften :-)

Nå skal jeg straks på trening med Omar, før en aldri så liten fjelltur med Jeanett venter. I dag skal bein og rumpe få kjørt seg godt! Jeg håper du får en fantastisk onsdag!

Janne <3

Follow

 • 31.10.2015, 12:21

MITT BESTE SMOOTHIE- TIPS

 • Categori: Mat

Hei, og god lørdag, dere! gøy at oppskriften min på Raw Brownies i forrige innlegg falt så godt i smak hos dere, det gjør meg ekstra glad. Jeg lover mange fristende oppskrifter på bloggen fremover, så det er bare til å følge med dere som er interessert i det :-) Jeg skal prøve meg på litt ulike ting på kjøkkenet allerede denne lørdagen, så et nytt mat- innlegg eller to venter om ikke veldig lenge.

Som overskriften sier tenkte jeg i dag å komme med mitt beste Smoothie- tips, nemlig Biola Zero! Da jeg skulle lage meg en Smoothie forrige uke og oppdaget at Biola var det eneste flytende jeg hadde i kjøleskapet, sett bort i fra Pepsi Max og vann, helte jeg en god skvett i blenderen, og resultatet ble overraskende bra. Omar spurte meg til og med om jeg hadde hatt sukker i oppskriften, ettersom han likte smaken så godt. Biola gir en ekstra fyldig og god smak, og gjør Smoothien dobbel så god.. i allefall i min munn.. Kanskje gjør den blandingen ekstra søt også? :-) Det kjennes i allefall slik ut!

- Smoothie av fryste mango- biter og Biola Zero med Mango- smak! Toppes med valgfrie bær -

Jeg er på jobb denne formiddagen, og så fort jeg er ferdig der går turen til sentrum for litt ærend og muligens en liten halvtime i solariumet. Det har jeg ikke besøkt på år og dag, og siden jeg føler meg likbleik for tiden tenkte jeg at det kanskje var på tide. Kroppen min skriker etter litt D- vitamin! Jeg håper dere alle får en kjempefin lørdag, og en fin Halloween- feiring dere som skal feire det. Vi skrives igjen om ikke så alt for lenge :-) Stor klem til dere alle sammen..

Janne <3

Follow

 • 30.10.2015, 10:23

ATKINSFREDAG: RAW BROWNIES UTEN SUKKER

 • Categori: Mat

God morgen, alle sammen! Da var det tid for nok en Atkins- fredag, jeg kan ikke forstå at det allerede er fire uker siden sist gang. Det er når jeg har slike månedlige prosjekter at jeg virkelig merker hvor fort tiden går.. Jeg fikk nesten sjokk da jeg mottok en mail fra Atkins tidligere denne uken om at det var min Atkins- uke. Jaja, jo fortere tiden går, jo fortere blir det jul og reise! Iiih..

Ukens oppskrift ble en raw brownies uten sukker, egg, mel og melk. Her er det snakk om få ingredisener, som går kjempefort å blande sammen. Og bare se hvor fristende kaken ser ut til slutt:


RAW BROWNIES OPPSKRIFT

- Ca. 10 dadler - En god håndfull valgfri nøtter - 50 g Kakaopulver - Litt kanel - Revet appelsinskall fra 1 appelsin -

Bland alle ingrediensene godt i en blender, før du trykker kaken ut til en firkant på et bakepapir. Sett så kaken inn i kjøleskapet et par timer, og skjær deretter kaken opp i små, firkantet stykker. Pynt med det du liker best, for eksempel kokos og bær slik som jeg har gjort her. Appelsinskallet i deigen kan selvsagt sløyfes, dette var noe jeg testet ut etter at jeg så en anbefaling på dette på nettet. Selv synes jeg det ga browniesen en ekstra god smak. Når det kommer til de valgfrie nøttene har jeg brukt valnøtter i min oppskrift. Psst. Du må nok like dadler for at du skal synes kaken er veldig god :-)

Jeg håper dere alle får en kjempefin dag, tenk at det er fredag allerede! Jeg er på jobb hele dagen, men ser frem til nesten- fri og festligheter i morgen. Da står nemlig Halloween- feiring for tur, etter en veldig kort dagvakt!

Janne <3

Follow

 • 27.10.2015, 18:53

I EAT THIS EVERYDAY

 • Categori: Mat

Kan jeg friste med en deilig speltlompe- pizza denne tirsdagskvelden? I hope so. Her har dere nemlig min absolutte favoritt- rett og den middagen det stort sett går i her hos meg.. de gangene jeg er alene hjemme. Og er jeg ikke det til middagstid, blir som regel speltlompe- toast kveldsmaten min. Jeg blir aldri lei! Omar og jeg jobber såpass forskjellige vakter at det er sjeldent vi spiser middag sammen. Jeg har en uvane at jeg ikke gidder å lage middag de gangene jeg er alene, noe som stadig bort er tilfellet, og jeg måtte derfor finne meg en løsning på middagsproblemet mitt - her har dere resultatet!

MY ALL TIME FAVORITE

Gårsdagens speltlompe- pizza ble laget med rester av karbonadedeig og pizzasaus som jeg hadde på helgens pizza, og den ble derfor ekstra god. Toppet med litt oregano og lett- ost, samt litt spinat, rømme og ketchup kunne jeg nok ha spist 5 til av disse. (U)Heldigvis holdt ikke kjøttet til mer enn 2 stykker, hvis ikke tror jeg ikke at jeg hadde klart å stoppe. Til vanlig pleier jeg som regel å kjøre en litt mer toast- variant av pizzaen, og holder meg til tomatpuré, kyllingpålegg, oregano og ost. Det er virkelig godt det også! Og så er det jo superenkelt å lage - og som alle vet elsker jeg slike retter..

Jeg må forresten beklage for at jeg er så dårlig til å svare på kommentarene deres om dagen. Dere skal vite at jeg setter utrolig stor pris på hver enkelt av dem, og at jeg leser dem alle.. Tiden strekker bare ikke helt til alltid, og da prioriterer jeg heller å komme med mine faste oppdateringer. Så fort jeg har litt ekstra tid til overs lover jeg å svare dere alle! Tusen takk for at du besøker bloggen min, og for at du stadig legger igjen en hyggelig kommentar her inne :-)

Janne <3 

Follow

 • 26.10.2015, 19:10

SMOOTHIE(LICIOUS )

 • Categori: Mat

Ulempen med å være sammen med en bartender er at bransjefolka som regel drar ut på søndager, og at jeg er litt for svak til å takke nei til invitasjonen når det er min kjære som ber meg med ut. Heh. Etter 12,5 timer på jobb i går bar det altså rett ut på byen etter at jeg var ferdig klokken 23, iført ullgenser, parkas, joggesko og ryggsekk. De nye vennene til Omar må virkelig synes han har en fin kjæreste, etter førsteinntrykket å dømme. Heldigvis har jeg blitt såpass gammel at jeg ikke bryr meg sånn veldig lenger, men jeg kan garantere at det ikke hadde skjedd for 3- 4 år tilbake. Uansett, spontanfylla blir alltid best, og vi hadde den beste kvelden på lenge! For en koselig gjeng, og for noen gjestfrie mennesker. De fleste av folkene Omar jobber med på hotellet er fra ulike land rundt om i Europa, og som vi alle vet er de fleste kulturer mer imøtekommende og åpne enn hos oss nordmenn. Er det rart jeg vil flytte til utlandet? Eller så kan jeg jo bare fortsette å trenge meg på denne gjengen, det virket i allefall ikke som om det skulle bli noe problem. 

Gjengen flyttet seg fra bar til bar i hele gårkveld, og jeg rakk å være med på 3 av barene sammen med dem. Vi endte til slutt opp på en nattklubb hvor alle danset og koste seg til langt på natt. Til og med jeg shotet, og det tyder på at jeg har hatt det fint. Eller.. vi kan vell heller si det slik at det ikke er noe som heter "jeg liker ikke alkohol", "jeg spyr av å shotte" med bransjefolk, så jeg måtte pent takke ja til alt jeg fikk spandert. Men jeg klager absolutt ikke, for jeg storkoste meg med Omar og masse nye ansikt. I dag våknet vi begge klokken 07.30, spiste pizza og hadde latterkrampe før vi sovnet til klokken ble godt formiddag. Det ble altså ikke noen kick- start på den nye uka her i gården, men det var definitivt vært det. Av og til må en bare.. leve! :-) Og det er i stunder som dette jeg virkelig setter pris på samboeren min og det fine vi to deler. Jeg har det ikke så gøy med noen andre!

Men nok om gårsdagen. Som jeg nevnte i et tidligere innlegg har jeg endelig fått meg ny blender, og da var det klart at det ble smoothie på denne jenta i dag! Jeg elsker alt som har med frukt og bær å gjøre, og hvis jeg kan få det i drikkeform er det til og med enda bedre.. så det at jeg har vært uten en blender såpass lenge er ganske utrolig. Det smakte helt himmelsk med en frisk smoothie igjen etter dagens middag, denne gangen med smak av bringebær og banan! Yummi <3


- 1 BANAN - 1 PAKKE FROSNE BRINGEBÆR - BIOLA MED SMAK AV BRINGEBÆR OG GRANATEPLE -

Kjør alt sammen i en blender til konsistensen er klumpfri og fin. Jeg elsker både fargen, smaken og utseende på denne smoothien, og gleder meg allerede til glass nummer 2 til kveldskosen i kveld. Det er virkelig ikke vanskelig å være sunn når det finnes alternativer som er så gode som dette. Kjenner jeg meg selv rett blir det nok en del smoothie- oppskrifter her inne på bloggen fremover. Jeg håper det høres fint ut! Ha en finfin mandagskveld, søte deg!

Janne <3 

Follow

 • 25.10.2015, 18:48

UKENS SØNDAGSMIDDAG

 • Categori: Mat

Da var min lille søndagsmiddag- kategori oppdatert nok en gang, og i dag står en herlig rett bestående av oppskåret kyllingfilet og spinat- og jordbærsalat på menyen. Hvor fristende ser ikke denne retten ut? Og jeg skal love deg at det smaker like godt som det ser ut! Her steker du rett og slett bare kyllingfilét i ønsket marinade, skjærer den i tynnes skiver og klargjør en herlig salat ved siden av. Jeg har brukt spinat, tomat og jordbær, som passet utmerket godt sammen. For å toppe retten anbefaler jeg en dæsj gresk yoghurt, eventuelt blandet med litt valgfritt krydder. 

Det er altså ikke noe hokus pokus denne gangen heller. Som jeg har sagt tidligere liker jeg å fokusere på sunn og enkel mat. Da vet jeg at det er lettere for deg som leser å ta fatt på den samme retten. Jeg vet nemlig hvor kjedelig det kan være å bruke all verdens av tid på kjøkkenet når sulten kommer. I tillegg er det mye mer fristende å gå til innkjøp av en rett når den ikke består av så alt for mange ingredienser.. synes nå i allefall jeg! Ellers blir det alltid så dyrt :-) 

Jeg håper dere liker mitt lille middagstips, og at noen av dere får inspirasjon til en av den kommende ukens middager. Fortell meg gjerne så i kommentarfeltet hvis det er tilfellet :-) Ha en fortsatt fin søndag, vi skrives igjen i morgen! Tusen takk for at du besøker siden min <3 Stor klem fra meg.. 

Janne <3

 • 23.10.2015, 19:04

EN SUNNERE HELGESNACK III

 • Categori: Mat

Dere som trodde dagens morgen- innlegg var ukens "en sunnere helgesnack" kan slappe helt av. Jeg merket i allefall fort at de tørkede insektene ikke virket særlig populære hos dere :-) De var mye bedre enn de kanskje ser ut forresten! Og jeg hadde heller aldri trodd at jeg ville putte noe så ekkelt inn i munnen min.. Men selv om jeg ikke er det har jeg alltid et lite ønske om å være den kule i dette kjæresteparet, haha, så jeg kunne ikke trekke meg mens Omisen så på! 

Uansett. Disse bildene viser en litt mer fristende snack, som jeg håper vil falle hakket mer i smak hos dere som leser også. Dette er enklere enn enklest, og egentlig ikke noe oppskrift- tips, men likevel kjempegodt. Det skal ikke mer til enn å kjøpe inn dine favorittfrukt og bær, samt litt vaniljeyoghurt for å gjøre det hele litt mer kosete. Jeg elsker å ha en slags dipp til når jeg spiser bær, og protein- yoghurten fra Yoplait passet perfekt til både jordbær og blåbær. Yummi <3

Bare et lite fredagstips fra meg. Kos deg, og spis så mye du vil. Kroppen får ikke nok frukt og bær! Dette er i allefall slik jeg ser det.. God fredag!

Janne <3

 Follow

 • 23.10.2015, 10:33

WOULD YOU EAT THIS?

 • Categori: Mat

God morgen, alle sammen! Da jeg våknet på torsdags morgen ble jeg vekket til disse herlighetene på spisebordet. Kan dere tenke dere en bedre frokost? Hehehe.. Neida, men helt siden Omar og jeg begynte å snakke om Thailand har vi begge gledet oss til å teste ut insekts- delikatessen deres. I Thailand spiser de altså tørket insekt som snacks, did you know that? 

Så da han fikk muligheten til å prøve ut dette på jobb takket han ikke nei, og snill som han er tok han også med et par pakker hjem til meg. Jeg var ikke helt klar for å teste ut disse ekle krypdyra enda, måneder før Thailand, men jeg tok motet til meg og gjorde det alikevel. For meg som hater insekter over alt på jord var dette ganske badass.

Overraskende nok smakte det veldig godt. Alle insektene var så sprø og gode, og minnet meg nesten om ulike typer chips. Favoritten så langt er den ene bille- tingen du ser i den blå pakken på bildene, den var skikkelig crispy - hvor rart det enn høres ut.

Jeg er som sagt på jobb denne formiddagen, så dette innlegget er derfor forhåndsskrevet. Så fort jeg er ferdig her går turen hjem for en liten shinings av leiligheten, før Mamma og Bessa ankommer Stavanger. Planene våre for kvelden er å dra til sentrum for å spise middag ute, og bare kose oss. Can`t wait!

Er det flere av dere som har spist tørket insekter før? Og visste dere at disse er proppet med proteiner? Jeg anser derfor ukens "Tips til en sunnere helgesnack"- innlegg som ferdigskrevet :-) Haha. God helg!

Janne <3

Follow

 • 17.10.2015, 10:44

HJEMMELAGET ISKAFFE

 • Categori: Mat

Jeg hadde en skikkelig koselig fredagskveld sammen med min kjære Jeanett i går kveld! Vi spiste taco, så Norske Talenter, spiste enda litt mer, og så The Maze Runner... og selvsagt pratet i ett sett! En periode var det så ille at vi måtte starte filmen på nytt fordi ingen hadde fått med seg noe av hva som skjedde. Haha. Jeg har lenge hatt lyst til å se denne filmen, ettersom jeg har hørt mye bra om den, og den levde helt klart opp til forventningene. Jeg skulle gjerne likt å få svar på litt mer enn det vi gjorde i film nummer 1, men nå er det bare til å komme seg på kino for å få sett 2- eren.

På torsdag laget jeg meg forresten tidenes iskaffe, som jeg anbefaler deg å teste ut! Jeg laget enkelt og greit isbiter av vanlig svart kaffe, før jeg puttet mange av dem i et glass sammen med denne kokos- drikken jeg har kjøpt på Rema1000. Det er også denne jeg pleier å bruke i Chaifrø- puddingene mine, både Omar og jeg synes denne er best på smak.

Men nå må jeg se å komme meg rundt. Jeg skal nemlig på loppemarked sammen med Jeanett, noe jeg tror blir veldig koselig! Jeg kan faktisk ikke tenke meg en bedre måte å starte en solrik lørdagsformiddag på! Jeg håper du får en kjempefin dag du også:-)

Janne <3 

Follow

 • 16.10.2015, 18:17

EN SUNNERE HELGESNACK II

 • Categori: Mat

God fredag, alle fine! Har dere hatt en fin start på helgen? Jeg brukte min formiddag sammen med Omar, før han dro på jobb, og har egentlig ikke gjort særlig mye i ettermiddag. Bortsett fra å skrelle mandler som jeg har hatt i ovnen. For et slit! Haha. Men når de er ferdig er det verdt tiden, for mandler smaker så mye bedre når de er stekt litt i ovnen. 

Akkurat nå sitter jeg og venter på Jeanett som skal komme å plukke meg opp her hjemme. Vi skal nemlig ut å handle inn alt det nødvendige til dagens fredagstaco. Jeg gleder meg til en skikkelig jentekveld sammen med en av mine beste! Skal du noe gøy i kveld?

Denne helgens tips til en sunnere helgesnacks er noe så enkelt som dadler fylt med brente mandler. Det høres kanskje ikke særlig fristende ut for alle, men jeg lover dere at dette smaker helt nydelig! Så lenge du liker både dadler og mandler selvfølgelig :-) Jeg elsker dadler, og spiser dette omtrent hver eneste dag. Anbefaler forresten alle å kjøpe disse på en Asia- butikk, her finner du de aller beste dadlene. Etter at vi flyttet har vi faktisk en stor Asia- butikk som nærmeste matvarebutikk, noe som ikke kunne ha passet oss bedre. De har så mye bra utvalg, og det er litt gøyere å gå å titte på utenlandske matvarer i stedet for de kjedelige norske i Rema1000. Synes i allefall jeg..

Jeg håper det smaker for de av dere som tester ut mitt lille snack- tips, og så håper jeg at du får en kjempefin fredagskveld! Klem fra meg..

Janne <3 

Follow

 • 13.10.2015, 18:42

JANNES FROKOST- FAVORITT I

 • Categori: Mat

Siden jeg føler jeg blogger om frokostene mine ganske ofte laget jeg likegodt en slags ny kategori for dem som jeg fremover vil kalle Jannes frokost- favoritter. Jeg tenkte at dette var en grei måte å samle sammen frokost- favorittene mine i stedet for å bytte navnet på hele Mat- kategorien. Grunnen til de hyppige oppdateringene er vell den at jeg selv er veldig glad i alle frokost og lunsj- måltider, og velger dette lett over hvilken (nesten) som helst middag. Sett bort ifra taco selvfølgelig :-) Dette står faktisk på menyen i kveld, nå som vi snakker om det. Da kommer nemlig broren min bort for å høre meg klage på nakken min, se fotball og spise taco. Jeg hater å være "syk" på denne måten jeg er nå, for jeg føler meg liksom ikke syk nok til å være hjemme fra jobb, selv om jeg ikke klarer å gjøre annet enn å gå rundt. Ikke får jeg sove heller, for kroppen min nekter å slappe av, og det er litt dumt når det var snakk om en overnattingsvakt som stod på planen i dag.. Jeg krysser alt for at jeg klarer å gå på jobb i morgen! Jeg vet i allefall at jeg må se å komme meg til en kiropraktor i løpet av uken.. Tusen takk for alle ønsker om god bedring forresten, dere er gode! <3

Det er lenge siden jeg først prøvde ut Chia Seed i maten, og denne populære blogg- frokosten, om jeg kan kalle det det, men fordi disse frøene er litt for dyre er det heller sjeldent at jeg kjøper dem. I går fikk jeg plutselig kravings på denne lille retten, og det endte opp med at det ble frokosten min i dag. Sammen med mango og jordbær smakte det virkelig helt himmelsk! Jeg blander enkelt og greit litt Chia Seed sammen med noen dl kokosmelk og litt honning, rister det godt i en shake og setter det kaldt over natten. Vil du ha puddingen i et litt finere glass er det bare til å helle det fra shaken og over i ønsket glass etter det har stått i kjøleskapet litt og du har fått ristet på det nok en gang før det blir pudding ut av det. På denne måten før frøene virkelig spredt seg.

Så er det bare til å toppe puddingen med ønsket frukt og bær - og nyte! Jeg håper du har en kjempefin tirsdag, og at du får en veldig koselig kveld. Vi snakkes igjen i morgen tidlig :-) Stor klem fra meg..

Janne <3 

Follow

 • 11.10.2015, 18:56

UKENS SØNDAGSMIDDAG

 • Categori: Mat

Det ble et litt raskt morgen- innlegg denne søndagen, med litt lite tekst.. Så jeg kan jo begynne med å fortelle dere om den koselige lørdagskvelden jeg hadde! Det startet som sagt med at Jeanett, Helene, Stian og jeg dro opp til hotellet hvor Omar jobber for å ta oss noen drinker der før O var ferdig på jobb. Jeg har en veldig omgjengelig og trivelig kjæreste, som er barsjef på et større konferanse- hotell, så det endte med at jeg fikk kyss på kinnet av Portugals vise- president et eller annet. Det har vært et NATO- møte her den siste tiden, og sammen fikk vi nå tilbudet om å besøke Portugal omtrent på denne mannens regning. Vi kunne bo hos han, spise middag med han, og han skulle vise oss Portugal på sitt beste. For den litt mer sjenerte Janne er dette store greier - og selvfølgelig veldig morsomt. Omar kommer seriøst i kontakt med alle, og blir på en eller annen måte alltid veldig godt kjent med menneskene han snakker med. Haha, I love it!

Uansett. Så fort han var ferdig på jobb, og vi andre hadde kost oss med gode drinker i baren en liten stund, dro vi nedover til sentrum og kinoen her i Stavanger. Vi skulle som sagt se skrekkfilmen The Visit, og forventningene var store etter at vi hadde sett traileren sammen forrige gang jeg hadde besøk av jentene. Dessverre falt ikke filmen like godt i smak hos oss som vi håpet på. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare den, for filmen og historien var grei nok den, men det tok så uendelig lang tid før den bygget seg opp. Jeg følte nesten vi så på en familiefilm helt frem til den siste halvtimen, og den da plutselig byttet om til en skrekkfilm. Vi hadde i allefall en veldig gøy lørdagskveld sammen, og jeg håper vi kan gjenta den om ikke alt for lenge.

I kveld tenkte jeg forresten at jeg ville tipse dere om nok en torskemiddag. Denne gangen sammen med bakt søtpotet, raspet gulrøtter, sukkererter og gresk yoghurt. For en deilig kombinasjon, du bare må teste ut! Vi har endelig funnet trikset for hvordan vi skal få den "lett"saltet torsken i butikken mindre salt. Legg filéetene i vann en god stund før middag, og gjerne skift ut vannet et par ganger. Endelig kan jeg spise torsk uten kun å smake salt. 

Tips 1: Søtpoteten trenger bare 7 minutter for å bli bakt skikkelig i mikrobølgeovnen. Stikk noen hull med en gaffel før du legger poteten inn, skru på mikrobølgeovnen, og vips så har du en deilig bakt søtpotet! 

Tips 2: Skvis litt sitron over gulrøttene. Jeg lover deg at det tar raspet gulrøtter til nye høyder!

Tips 3: Fisk og gresk yoghurt smaker himmelsk sammen! Test det ut neste gang du har torsk på menyen. Hva med i morgen? 

I det jeg skrev overskriften på dette innlegget ga det meg idé til nok et fast ukes- innlegg her inne på jlb.blogg.no, men vi får se. Hva tenker du? Hadde det vært gøy med litt middagstips innimellom? Da er det først en jente som må bli flinkere til å lage disse sunne middagene sine igjen :-) Dette har blitt svært nedprioritert den siste tiden, grunnet en hektisk hverdag med mye jobb. 

..Så fikk jeg skravlet fra meg en god del i dette innlegget også, hihi.. Jeg håper du har en kjempedeilig, og avslappende søndag, og at du er klar for nok en mandag i morgen! Jeg er veldig klar for en fridag i morgen, da lover jeg å komme enda sterkere tilbake på bloggfronten. Vi snakkes igjen da!

Janne <3

Follow

 • 07.10.2015, 11:38

DEN ALLER BESTE FROKOSTEN

 • Categori: Mat

God morgen, fine deg! Har du sovet godt? Jeg kom hjem fra jobb 23.30 i går kveld, og satt meg ned for å se American Horror Story og spise kvelds- snacks med Omisen som hadde fri. Det ble altså en litt seinere kveld enn jeg ellers er vandt til, og det endte opp med at jeg sov til klokken 10 i dag morges. For å være helt ærlig var det bare nydelig, men samtidig liker jeg å komme meg opp til min faste tid rundt 08-08.30 slik at jeg får gjort unna en del pc- arbeid tidlig om morgenen. Nå har jeg planer om å bli sittende her noen timer, for så å dra på trening så fort Omar er hjemme igjen fra dagens møter. Jeg tror også det venter en liten date på oss senere i kveld, ettersom jeg ikke starter på jobb igjen før 22.30 - iih! 

Jeg har forresten fått dilla på en gresk yoghurt fra Synnøve med pekannøtter og honning, som jeg stadig kjøper i butikk når jeg er på farten. I dag tenkte jeg at jeg heller skulle lage meg min egen her hjemme. I tillegg til at jeg fikk den greske yoghurten jeg elsker, litt musli og honning, kunne jeg nå i tillegg tilsette frukt og bær etter eget ønske. Valget mitt falt på banan og blåbær som er noe av det aller beste jeg vet, og som jeg som regel spiser daglig.

Nå har jeg altså en ny frokost- favoritt, noe som virkelig var på tide. Den siste tiden har jeg vært utrolig slapp i matveien, og kun spist det første og enkleste, som f.eks. to knekkebrød med en banan ved siden av. Det blir litt kjedelig i lengden, og når jeg kan lage noe så godt som på disse bildene, på så kort tid, har jeg virkelig ingen unnskyldninger fremover. Og så er det jo så gøy når jeg har et lite måltid å tipse dere om her inne også, for det vet jeg at dere setter stor pris på. Jeg håper onsdagen din blir kjempefin, vi snakkes igjen senere i dag! Takk for at du besøker siden min, det setter jeg stor pris på :-)

Janne <3

Follow

 • 06.10.2015, 10:40

EN SUNNERE HELGESNACK I

 • Categori: Mat

God morgen, fine lesere! Jeg nevnte jo forrige uke at jeg skulle begynne å poste et innlegg med tips til en sunnere helgekos i helgene fremover, men klarte å bomme allerede første helgen. Jeg beklager for det, men jeg har god grunn til å poste dette innlegget på etterskudd.. Jeg handlet nemlig inn de få ingrediensene jeg trengte til lørdagens post på fredag, og hadde planer om å gjøre alt klart den dagen, slik at innlegget var forhåndsskrevet og klart for publisering mens jeg var på jobb hele lørdagen. Gjett hvem som klarte å glemme at hun hadde noe i ovnen, og ikke kom på det før det luktet svidd i hele leiligheten da..? Heh. Så ja, cookiesene jeg skulle kose meg med på fredagen, og tipse dere om på lørdagen gikk rett i søpla, akkurat som de 80 kr. jeg brukte på Quest- barer. Den svir..

Ja, og så hadde jeg ikke fri før søndagen kom, men da var butikkene stengt, og tipset kommer dermed ikke før nå. Uansett. Dette er kjeks du kan kose deg med like mye i ukedagene som i helgen, så jeg tenkte at det ville være passende med et litte snacks- tips på en tirsdag, så vell som en fredag. Er du ikke enig? 

Enklere enn dette får du det faktisk ikke. Du trenger bare å kjøpe en eller flere Quest- barer med smak av Chocolate chip cookie dough, forme denne som en cookie, og steke den på svak varme i ovnen til de har formet seg litt. Det er ikke snakk om lang tid inni ovnen før baren har blitt en slags cookie og du kan ta dem ut og plassere dem på en rist. Så fort de er litt avkjølt har de blitt sprø som en kjeks, og smaker helt nydelig med et glass melk til eller en stor kopp med kaffe. 

Et lite tips er å varme baren noen sekunder i mikrobølgeovnen før du starter, da blir det mye enklere å forme den til kjeks, men husk: det tar bare et par sekunder å få baren varm. Jeg håper du liker disse innleggene, og gleder deg til neste helgs snack- tips.

Og du, siden det var så mange av dere som ønsket dere Adidas- t-skjorten jeg deler ut i en giveaway HER, deler jeg ut en på Instagram også - følg meg HER. Jeg håper tirsdagen din blir fin!

Janne <3

Follow

 • 02.10.2015, 10:30

ATKINSFREDAG: HJEMMELAGET KNEKKEBRØD

 • Categori: Mat

Hei, og god fredag, fine mennesker! Det er ny Atkins- fredag, noe som betyr at jeg i samarbeid med Atkins Norge deler en av mine beste oppskrifter med dere. I dag står deilige, hjemmelagde knekkebrød på menyen. For min del er knekkebrød noe av det beste jeg får, og garantert den matvaren jeg spiser mest av i løpet av en uke. Jeg kan nok telle på en hånd hvor mange ganger jeg velger brød ovenfor knekkebrød i løpet av en måned... eller kanskje et år. Det er i allefall svært sjeldent! 

Selv om det finnes et hav av ulike typer knekkebrød å velge mellom på butikken, er det virkelig ingenting som slår noen hjemmelagde og sprø knekkebrød med litt for mange gode frø. Dette er faktisk første gangen jeg lager knekkebrød helt fra bunnen av, og har tidligere bare kjøpt en ferdigpakke på butikken. Jeg må si jeg er svært overrasket over hvor gode de ble! Ti ganger bedre enn ferdigposene - lover. Eller så smakte det kanskje bare slik fordi jeg ble så fornøyd med egen innsats :-) 

Neida, men som alltid er oppskriften både enkel å lage og selvsagt av den sunnere typen. Finnes det egentlig usunne knekkebrød? I don´t think so..

- 4 dl speltmel - 4 dl store havregryn - 2 dl sesamfrø - 2 dl solsikkekjerner - 1 dl linfrø - ca. 5 dl vann - litt honning -

Det eneste du gjør er å blande alle ingrediensene godt sammen i en bolle, og smøre deigen utover to stekebrett med en slikkepott. Deretter stekes de i 10 minutt, før de deles opp med en pizzaskjærer, og settes tilbake i ovnen i ca. 30 minutt. Ovnen skal stå på mellom 180- 200 grader, det kommer litt an på hvor god ovnen din er. 

Vil du ha knekkebrødene sprøest mulig anbefaler jeg deg å slå ned varmen på ovnen, åpne døren og sette inn de ferdige knekkebrødene på en rist i ytterlige 30 minutt. Da er det bare for meg til å ønske deg lykke til - og god helg!

Janne <3

Follow

Jlb- Janne Bodin

Hei, og velkommen hit!
Jeg er en eventyrlysten sjel på 24 år som blogger om alt mellom himmel og jord. Jeg ser stadig etter noe nytt og litt annerledes, og drømmer om det store utlandet - Wanderlust er vell et av ordene som beskriver meg ganske godt. Ellers elsker jeg alt som har med mote og skjønnhet å gjøre, og brenner for en aktiv og sunn livsstil. Jeg håper du liker det du ser og leser, og at du tar turen tilbake ved en senere anledning. Kontakt meg på: janne.lb@hotmail.com

Search

Bloggdesign

hits