• 25.09.2015, 18:45

DETTE GJØR TRENING MED KROPPEN


Nå er det litt for lenge siden trenings- kategorien her inne har blitt oppdatert, så jeg vil starte denne helgen med et aldri så lite motivasjonsinnlegg. Som jeg har sagt så utrolig mange ganger så er startfasen alltid den verste, og også da dørstokkmila kjennes veldig lange. Nå er det ikke alle som er like heldige som meg, som har treningssenteret som nærmeste nabo, men jeg lover deg at så fort du har kastet deg inn i gode rutiner en liten stund, faller resten naturlig. Og jeg kan nesten sikkert si at du med gode treningsrutiner vil føle deg hakket bedre med deg selv - I know I do! For selv om trening kanskje gir positive resultater når det kommer til hva øyet ser og hvordan kroppen er bygget opp, er det så utrolig mange flere fordeler som kommer med gode treningsvaner. 

Dette er hva trening gjør med kroppen min:

 

Jeg blir bedre egnet til å mestre hverdagen og dens utfordringer. Dette både når det kommer til ekstra overskudd av energi, og en sterkere kjernemuskulatur. Vi gjør utrolig mange flere tunge løft i løpet av dagen uten at vi tenker over det - noe som fort kan gå utover rygg, nakke, knær og skuldre hvis du ikke er forberedt på det.

Jeg hjelper kroppen med å bekjempe og forebygge ulike plager. Som sagt slet jeg med en prolaps i korsryggen for 1 og 1/2 år siden, noe som var helt j**lig over en lengre periode. Jeg besøkte ulike leger, kiropraktorer og fysioterapeuter, men ingenting hjalp - bortsett fra sterke smertestillende. Det var først da jeg startet å ta styrketreningen seriøst at plagene litt etter litt forsvant, og har holdt seg borte siden *bank i bordet*.

Kroppen forandrer seg sakte, men sikkert. Selv om du ikke har noen andre mål enn å holde deg aktiv og sunn, vil kroppen på et eller annet tidspunkt forandre seg. Det trenger ikke å handle om de store forandringen, men en trent muskel er større enn en utrent en - det sier seg jo selv. Jeg synes selv det er gøy når musklene begynner å vise seg på steder jeg ikke har sett tidligere, det er jo så fascinerende at vi kan trene kroppen til store forandringer utseendemessig. 

Jeg har mer overskudd i løpet av dagen. Holder jeg meg unna trening over en lengre periode blir jeg trøtt og daff, og kroppen kjennes tung ut uansett hvor uthvilt jeg kanskje er. Sliter jeg meg derimot ut på trening flere ganger i uken, har jeg utrolig nok mer energi i løpet av dagen. Jeg trenger å bruke energi for å føle energi. Flere som har det på denne måten? 

Jeg blir rett og slett lykkeligere! Jeg føler meg kanskje helt elendig og sur før jeg skal til på dagens økt, i allefall de dagene jeg har null energi og jeg helst bare vil sitte på pc-en før en lang jobbvakt starter. Tvinger jeg meg derimot over på treningssenteret og gjennomfører en økt, blir humøret og energien ti ganger bedre - det samme gjelder dagen min. 

Nei dere, trening er virkelig fantastisk! Det er så interessant å se hva kroppen din er i stand til. Ting du ikke trodde var mulig å klare.. Vil du virkelig kjenne på mestringsfølelsen anbefaler jeg deg å sette igang med treningen allerede i dag. Finnes det egentlig noe bedre?

Nå gjenstår det bare for meg å ønske dere en fin og sporty helg - og lykke til! Husk at det ikke trengs en mandag til for å starte.. Every day counts!  

Janne <3 

Follow

 • 16.09.2015, 19:34

DAGENS TRENINGSTIPS


Denne uken har virkelig vært bra på treningsfronten for min del! Jeg har trent hard styrketrening hver eneste dag og jeg føler meg så bra. Trening har virkelig alt å si på humøret mitt, og jeg føler meg så utrolig mye bedre med meg selv når jeg trener jevnlig. I tillegg blir det ti ganger enklere å være sunn i matveien, og da har kroppen min det helt perfekt.. Eller, nå har det seg slik at jeg nesten ikke kan gå grunnet stølhet, men det skal jeg ikke klage på, det er jo bare et tegn på treningen. Hviledagen i morgen og min daglige dose BCAA gjør nok susen! 

Et problem hos meg når det gjelder styrketrening har alltid vært grepet, noe jeg omtrent klager på under hver eneste trening (HEHE). Hendene mine er små og passer derfor dårlig rundt mange av stengene, spesielt de som er beregnet for pullups, og jeg blir dermed fortere sliten i hendene enn i musklene jeg trener. Dette er faktisk sykt irriterende, for jeg føler jeg mister litt av treningen når grepet glir og jeg må gi meg før jeg er utslitt i den gjeldene muskelen. Vell, det var før jeg gikk til innkjøp av denne saken på bildene her. 

Dette er flytende kalk som du smører litt av inni hendene og grepet blir virkelig helt fantastisk rundt alle former for stenger og treningsapparater. Jeg er helt forelsket! Plutselig var det ikke lenger noe problem å klatre oppover mens jeg henger i treningssenterets store lekestativ, eller å ta mange pullups selv om hendene svetter og stangen er stor. Bør testes ut! Hva synes du om treningstips på bloggen forresten? Er dette noe du kunne tenke deg mer av? 

Janne <3 

Follow

 • 11.09.2015, 18:04

SUPERTILBUD PÅ 2XU- TRENINGSTIGHTS


Woho! Et år eller to etter strømmen har også denne jenta skaffet seg sin første 2XU- tights, etter en god stund i tenkeboksen. I utgangspunktet hadde jeg kommet frem til at jeg ikke ville gå til innkjøp av denne tightsen grunnet den stive prisen, men når jeg finner en så bra tights på halv pris kan jeg faktisk ikke gjøre annet enn å slå til. And I´m glad I did! Den sitter jo som et skudd! Jeg gleder meg til å ta fatt på tredemøllen med denne behagelige saken. Men det får visst bli i morgen i stedet. Planen var å trene etter jobb, men det ser det ikke ut som om jeg får tid til. Jeg er bare innom leiligheten en liten tur, før jeg må snu mot sentrum og bussterminalen.

Jeg får se å legge fra meg pcen, så får vi heller snakkes mer i morgen. Jeg ville bare titte innom for å si ifra at dere nå finner denne og mange andre 2XU- modeller til 599,- på Intersport (i allefall her i Stavanger). Bare et lite fredagstips fra meg til deg :-) God helg!

Janne <3

Follow

 • 08.09.2015, 10:49

FLYTTET INN PÅ TRENINGSSENTERET


Jeg tror jeg har nevnt det et par ganger nå, men da vi flyttet inn i ny leilighet her i Stavanger flyttet vi omtrent inn på treningssenteret. Bygget ligger med andre ord rett ovenfor leiligheten vår, og om jeg hopper ut av stue- eller ett av de to soveromsvinduene havner jeg nesten inne på Fresh Fitness. For to treningsentusiaster som Omar og meg kunne ikke dette ha passet oss bedre! Selv om vi har mye å gjøre i løpet av en dag skal det ikke så mye til å få til en liten økt når det tar oss like lang tid å komme seg til treningssenteret som det gjør å gå ut av garderoben. Jeg tror (vet) at det blir mange fine økter på oss så fort alt kommer i orden her i vårt nye hjem! Vi har jo allerede startet litt forsiktig, men så fort begge er helt friske blir nok 3 økter fort til 5. Jeg gleder meg til å være 100 % tilbake i aktivitet! Fremover regner jeg med at det blir litt mer fokus på trening her inne på bloggen også. Jeg har i allefall planer om å ta litt mer bilder fremover og skrive litt mer om treningen min. Hva synes dere om det? 

Det morsomme med Fresh er at vi faktisk snakket om å starte på dette senteret så fort vi hadde flyttet uansett. Her koster det nemlig kun 199,- i måneden for å være medlem, og det er nesten halv pris av det vi er vandt til.. Det at vi ble naboer var ren tilfeldighet, men selvsagt noe vi er utrolig glad for. Jo nærmere treningssenteret ligger, jo lettere er det nemlig for meg å komme meg dit. Hadde jeg måttet busse til trening, tviler jeg på at jeg hadde tatt meg tid til å trene i en hektisk hverdag, selv om jeg synes det er veldig gøy og givende. Nå derimot, får jeg motivasjon hver gang jeg ser ut av vinduet ;-)

Jeg er på jobb også denne tirsdagen, jeg dro hjemmenfra klokken 08.45 og er nok ikke tilbake før nærmere midnatt. Når både personalmøte og en lang jobbvakt står for tur, går hele dagen med til jobb. Men som jeg har sagt tidligere, skal jeg først på jobb kan jeg like godt være der hele dagen! Når jeg jobber så lenge i strekk, betyr det nemlig at jeg har andre dager fri. Slik som i morgen - og da er det så verdt det. Ha en fiin tirsdag!

Janne <3

Follow

 • 05.09.2015, 11:44

SPORTY SPICE


Hei, og god formiddag, fine lesere! Jeg rakk dessverre ikke å komme innom her i går kveld, da kvelden gikk i ett.. Nå hadde jeg kanskje hele dagen på meg, men du vet når du slapper litt for mye av på fritimene dine og så skjer plutselig alt du skal gjøre på en gang? Jeg var hjemme hele dagen, ryddet og slappet av og så fort Omisen kom hjem dro vi for å trene sammen, før jeg laget middag, dusjet og plutselig stod jentene på døra. Etter en alt for lang stund fra hverandre, var det veldig godt å få catchet up igjen!

Som jeg nevnte tidligere planla jeg å gå til innkjøp av nytt treningstøy så fort jeg fikk kommet meg i hakk på det nye treningssenteret over gata. I går var forkjølelsen såpass ok at jeg valgte å gjennomføre min første treningsøkt på Fresh Fitness etter prøvetimen, og da er det klart at de nye treningsklærne skulle få komme på. Etter 120 knebøy og 110 hang ups kan dere tro kroppen min er stiv og støl i dag.. Men det føles godt ut å være back in business! 

Nå må jeg nesten se å kjøpe meg enda litt nytt tøy, for etter å ha trent i et nytt og fresht sett, er det virkelig kjipt å gå tilbake til det gamle, utvasket tøyet. Som sagt har jeg ikke vært veldig opptatt av å kjøpe nytt treningstøy tidligere, og har kun kjøpt ting i utlandet når prisene har vært greie, men utrolig mye motivasjon det gir å føle seg fresh på trening! Jeg vet i allefall om en som kommer til å kjøpe seg mye nytt treningstøy fremover :-)

- Alle klær fra H&M - Sko fra Nike -

Jeg har ingen store planer for denne lørdagen, utenom å rydde ut av de siste flytte- eskene slik at leiligheten blir (nesten) helt ferdig. I morgen får vi besøk av moren og faren til Omar så da er det greit at ikke gjesterommet er overfylt med ulike esker og ting. Ellers skal jeg over på Fresh i løpet av dagen, og kvelden skal gå av til taco og tv- kos. Jeg har fått helt dilla på The Fosters og klarer ikke å legge serien fra meg! Jeg gleder meg allerede til mørket faller og jeg kan starte Viaplay uten dårlig samvittighet for at jeg sitter inne og gjør ingenting. Jeg håper lørdagen deres blir fin :-)

Janne <3

Follow

 • 16.08.2015, 10:29

KUNSTEN Å IKKE GI SEG


Det siste året har jeg vært så flink. Jeg har trent minst 4 ganger i uken hver eneste uke, jeg har spist masse og sunt, og jeg har holdt meg unna både sukker, alkohol og salt i stor grad. Sommeren har ødelagt disse gode vanene.. og det føles i utgangspunktet ikke særlig godt. Joda, jeg har kost meg med verdens beste samvittighet, men samtidig er det så utrolig vanskelig å snu vanen tilbake igjen. Jeg har vært så alt for flink til å si ja til meg selv under hvilke som helst omstendigheter, og nå har jeg vanskelig for å si nei. Hvorfor skal jeg plutselig bli streng mot meg selv og hva jeg putter i munnen min igjen? 

På dette spørsmålet kommer svaret om alle fordelene en sunn og aktiv livsstil gir meg. Jeg har den siste tiden vært mer trøtt enn jeg har vært hele det siste året til sammen, jeg har hatt vondt i korsryggen igjen, jeg har følt meg dårlig både på innsiden og utsiden. Alt det motsatte av hva jeg har gjort det siste året mens jeg har vært aktiv og sunn. Livet har genrelt sett blitt ti hakk bedre etter at jeg endret livsstilen min i fjor høst. Og ikke pokkern om en liten sommer skal få ødelegge dette. 

Jeg vil altså tilbake til min sunne hverdag fordi det gir meg så utrolig mye mer. Selvfølelsen er på topp når hverdagen er sunn og aktiv, og det er selvfølelsen som er den viktigste. 

Jeg har nå hatt en sommer hvor jeg bare har kost meg med akkurat det jeg har hatt lyst til. Men vet dere? Det gjør faktisk ingenting, nettopp fordi det aldri er for sent å komme tilbake til sunne vaner. Og selv om jeg ikke har vært like flink den siste tiden, som det jeg var i fjor høst, betyr ikke dette at jeg skal gå rundt å synes synd på meg selv. Se ned på meg selv fordi jeg ikke klarer å være like "streng" i kostholdet som det jeg var tidligere. For det er aldri for sent å snu. Det er hardt, men den første perioden er verst. Her snakker jeg av erfaring. Det er bedre å bruke litt lengre tid på å komme dit du vil komme både på trenings- og matfronten, enn å la være. Ikke la ferien stjele dine gode vaner for godt.

Ja, for det kan være en kunst å ikke gi seg. Du har gjennomgått en lang sommerferie, hvor vanene kanskje har dalt fra det høyeste fjell til den dypeste grop. Og som vi ser av treningssentrene er det minst 50 % som aldri kommer tilbake etter sommeren. Kanskje prøver de seg igjen etter nyttårsaften. Men hvorfor vente med å sette seg nyttårsforsetter til så langt frem i tid? Jeg anbefaler å gjøre det fortest mulig - hva med å starte i dag eller i morgen? Én treningsøkt er bedre enn ingen, og to sunne middager i uken er bedre enn 7 dager med junk. Og er du flink til å rose deg selv og kjenne hvordan kroppen reagerer på den sunne maten, vil jeg love deg at to dager fort blir til 5 og en treningsøkt i uken blir til minst 3. You can do it! 

Kjøp deg noe nytt treningstøy akkurat som dere ser at jeg har gjort på bildene. H&M har masse fint og billig! Gjør klar treningsbagen kvelden før, skru på alarmen litt tidligere enn ellers og dra på trening så fort du våkner. Kanskje du også får med deg en god venn? Det er alltid lettere å gjennomføre ting om du har en avtale med andre. Så fort du er ferdig å trene drar du på butikken og handler inn til uken som kommer, jeg lover deg at handelen blir hakket sunnere om du gjør det rett etter trening. Da er det alltid det sunneste alternativet som frister! I allefall her i hus. 

Så hvis du virkelig vil tilbake til treningen og det sunne kostholdet etter ferien, ikke vent. Den første dagen er alltid verst, men så kan det bare gå en vei! Og det er fremover. We can do this! Jeg håper dere alle får en sprek og fin høst..

Janne <3

Follow

 • 26.07.2015, 18:48

DE ULIKE MENNESKENE PÅ TRENINGSSENTERET


Jeg har som dere vet tilbragt utrolig mye tid på treningssenteret det siste året, og har derfor lagt godt merke til folks vaner og uvaner når det kommer til trening. Jeg liker ikke å sette mennesker i bås, men noen kategorier er faktisk typiske på treningssenteret, og mange mennesker kan plasseres i en eller flere av disse kategoriene. Da snakker jeg selvsagt om kategorier som vi ikke hadde hatt bruk for på et treningssenter. Dette innlegget er ment å være morsomt, og ikke for å støte noen. Jeg tilhører som dere ser en av kategoriene selv også :-)

1. Venne/kjæreste- hunteren. Noe av det som irriterer meg mest på trening er faktisk de som hele tiden skal snakke til alle. Greit nok at du er på utkikk etter flere venner, eller prøver å sjekke opp en deilig dame, men du trenger ikke å gjøre det så åpenlyst for alle andre som trener. Og det er faktisk ikke sikkert at denne personen du prøver å få kontakt med ønsker å bruke treningstiden sin på å være sosial. I know I don´t! Jeg ser så utrolig mange folk som forstyrrer andre mens de holder på med ulike øvelser, og når til og med jeg ser det, som ikke er personen det handler om, kan jeg tenke meg hvordan denne personen selv føler det. 

2. Mobil- freaken. Som den mobil- freaken jeg er, er det nesten utrolig at jeg ikke selv vil plassere meg innenfor denne kategorien. Men er det ett sted hvor jeg ikke sitter på de ulike sosiale mediene jeg elsker, så er det på trening. Selvsagt hører jeg på musikk, tar et par bilder om jeg skal skrive noen innlegg, eller bruker stoppeklokken, men når du bruker mer tid på telefonen enn det du gjør på de ulike apparatene kan du like godt gå hjem. Jada, jeg forstår at det er gøy å vise hele verden at du er på trening, men da må du i det minste ha gjennomført en økt først. Hva med å oppdatere Facebook, Instagram og Snapchat etter du er ferdig med selve treningen?  

3. Rotekoppen. Er du sterk nok til å løfte vektene, er du også sterk nok til å rydde dem på plass etter deg. Dette er det få som forstår, og frustrerende for alle oss andre. Noen personer slenger alt av utstyr og vekter rundt seg etter at de er ferdige, for så å gå hjem.. ville du virkelig ha gjort dette noe annet sted? 

4. Gjengen. Så har du gjengene som kjenner alt og alle, som trener i flokk, og skal prate så hele senteret hører dem. Ikke vet jeg hvorfor de tror de eier hele senteret, men de oppholder seg gjerne i gjenger, og er i mine øyne bare i veien på et treningssenter som er fult nok fra før av. En treningspartner eller to er toppen, men er det virkelig nødvendig å trene styrke med 7 kompiser? Selv om dere møter hverandre tilfeldig på senteret, er det greit å skilles litt så ikke dere tar opp hele plassen rundt alle apparatene. Og nei, jeg er ikke misunnelig fordi de kjenner flere enn meg. Haha. 

5. Én- muskel- treneren. Haha, denne vet jeg ikke om flere av dere har oppdaget, men både Omar og jeg har sett dette gjentatte ganger. Personene som kun trener én og samme muskelgruppe omtrent hver eneste gang personen er på trening... i alle fall de gangene vi er der, noe som til vanlig er ganske ofte. Husk at alle musklene er like viktige, og at det ser best ut med en jevn fysikk. 

6. De med høy selvtillit. Du vet de som går med breie armer uten at det er nødvendig, og kun står og ser seg selv i speilet under hele økten? Nok en gang, det kan bli for mye! Greit at du er sterk, og at du har trent lenge, men det skader ikke å være litt ydmyk. For selv om du er stor, er du faktisk ikke bedre enn noen andre :-) 

7. De med lav selvtillit. Personene som går med hodet senket, og ikke tør å spørre om han kan ta sitt sett mellom personen som allerede befinner seg på apparatet. Er jeg med Omar har jeg det ganske så fint, men med en gang jeg er på treningssenteret alene tror jeg at jeg kan plassere meg selv i denne kategorien. Jeg tenker hver gang at jeg ikke skal være så teit, men så kommer jeg dit da og aner ikke hvor jeg skal se når jeg sitter alene og har pauser mellom settet mitt. Ikke kan jeg sitte på mobilen som jeg ellers ville ha gjort, da det er imot tankene mine om hva som skal foregå inne på et treningssenteret, og ikke vil jeg se ut som om jeg stirrer på noen av mine med- trenere. Så ja, der sitter jeg da, og ser ut som verdens største natur- entusiast og stirrer ut av vinduet mens jeg drikker litervis med vann fordi jeg ikke har noe annet å gjøre. Skjerpings Janne! 

Mon tro hvor mine med- trenere på senteret ville ha plassert meg..? Har dere forresten noen flere punkter å komme med? 

Janne <3

 • 20.07.2015, 18:54

SLIK BLIR KROPPEN RASKERE KLAR FOR TRENING


God kveld, fine lesere! Jeg har dratt tilbake på jobb for nok en overnattingsvakt (nå gleder jeg meg til å overnatte i min egen seng i morgen!), så dette er et forhåndsskrevet innlegg. Jeg var kun hjemme noen timer på formiddagen i dag, før jeg måtte pakke bagen og busse tilbake til jobb. Jeg føler rett og slett jeg bor i en koffert denne sommeren, for enten så har jeg hatt alle tingene mine i en trillekoffert på Sørlandet, eller i en bag på jobb. Jeg rekker så vidt å pakke ut av den ene kofferten før jeg må pakke en ny bag. Så lenge det er sommer går det helt fint, men jeg er veldig klar for å være hjemme over en litt lenger periode denne gangen. Det er når jeg har alt rundt meg på stell at jeg slapper mest av. 

Uansett.. I dag tenkte jeg å komme med mine beste tips til hvordan du raskest mulig klargjør kroppen for trening igjen. Jeg vet selv hvor stive og støle musklene kan bli etter mandagsøkten, og hvor hard det da kan være å gjennomføre tirsdagsøkten.. med disse enkle tipsene under blir det hakket enklere, i allefall for meg:

1. Drikk mer vann. Da mener jeg ikke bare når du er på trening, men jevnt over hele dagen. Kroppen er avhengig av nok vann for å fungere best mulig, og jeg vet i allefall at jeg trenger masse vann i løpet av dagen for å holde treningen ved like gjennom uken. HER finner du mine beste tips til hvordan du enkelt kan drikke mer vann i løpet av dagen. 2. Ikke ta for lange pauser. Pauser er bra, men som med alt annet, er for mye av noe aldri bra. Jo lengre pauser du tar deg, jo vanskeligere blir det å komme tilbake til gode rutiner. Det er selvsagt ikke alltid en treningsøkt lar seg gjøre, men det betyr ikke at du trenger å sitte stille dagen lang likevel. En rolig gåtur eller 10 minutter på stuegulvet i ferien er bedre enn ingenting. 

3. BCAA. Inneholder aminosyrer som gir en positiv restitusjon og forkorter tiden musklene trenger for å hente seg inn igjen. Mine favoritter er Lime eller Cola - Jeg er avhengig!

4. Beveg deg. Det beste du kan gjøre for kroppen etter du er ferdig med en hard styrkeøkt er å bevege deg. Setter du deg ned i sofaen resten av dagen stivner musklene mye fortere til, noe som ofte kan gjøre kroppen enda stølere. Det har i allefall jeg erfart! Så ta trappen i stedet for heisen, gå til butikken i stedet for å ta bilen og vær ute i naturen. Bevegelse løsner virkelig opp en sliten kropp - selv om det kanskje frister mest å ligge stille i sengen. 

5. Planlegging. Har du trent bein på mandagen, og blitt så støl at du nesten ikke kan gå, burde du planlegge en annen økt enn intervaller eller mer bein på tirsdagen. Dette er selvsagt individuelt, men hva med for eksempel å trene underkropp og overkropp annenhver dag? Det gjør jo ikke noe å være støl i beina når du skal trene ryggen.. Ellers reduserer en god oppvarming stølheten.

Jeg håper dere alle har hatt en fin start på den nye uken, og at mange av dere får beveget dere litt selv om det er sommerferie :-) Det trenger ikke å være like hardt og mye som du ellers er vandt til, men husk at så lenge du holder deg litt i bevegelse blir det mye lettere å komme tilbake til gode rutiner igjen så fort ferien er over!

Janne <3

 • 29.06.2015, 12:46

BARE EKSPERTER KAN GI TRENINGSTIPS


I går kom jeg over en artikkel på nett som mente at det bare var ekspertene som burde gi fra seg råd om trening og kosthold. Til det vil jeg svare at det er det teiteste jeg noen gang har hørt. Kanskje er disse personene bedrevitere, men når vi andre, som ikke er eksperter snakker av egenerfaring for å inspirere andre ser jeg da ingenting negativt i dette. Jeg opplyser som regel alltid at jeg ikke er noen ekspert, og jeg kun snakker ut i fra egenerfaring. Om folk ønsker å ta til seg det jeg skriver eller ikke er deres sak.. men jeg vil da på ingen måte si det er galt av meg å skrive om verken trening eller kosthold når dette er noe jeg driver med daglig, selv om jeg ikke er noen ekspert på område.  Det blir jo som å si at det bare er makeup- artister som kan blogge om sminke, bare motekonsulenter kan poste "dagens antrekk" og bare kokker og ernæringsfysiologer kan skrive om mat og kosthold. Hva er det verste som kan skje om jeg skriver om middagene mine? Ville det ha vært forferdelig om jeg skrev at en matrett jeg postet bilder av er sunn, mens den i andres øyne ikke er fult så sunn alikevel? Krise!

Kanskje vi burde slutte å bry oss fult så mye om alt og ingenting? Det er vell viktigere ting å konsentrere seg om enn bloggere som skriver om trening - som de i ekspertenes øyne ikke har peiling på..

Jeg tror de fleste av oss vet at selv om mange poster ulike trenings- og kostholdstips på bloggen deres er de ingen eksperter av den grunn (og om du lurer er det ganske enkelt å finne ut av). Vi skriver som regel om egne erfaringer, og hva som fungerer best for oss. Vi vil inspirere leserne, som veldig ofte er opptatte av slike innlegg. Og igjen: hva er det negative med å inspirere andre til en mer aktiv hverdag og et bedre kosthold? De av dere som ikke ønsker å ta imot tips fra uerfarne bloggere som ikke har like stor peiling som treningsekspertene, kan fint la være å besøke alle disse rosabloggerne.

Vi lever heldigvis i et fritt land! Og jeg kommer til å fortsette med mine trenings- og kostholdstips, om folk liker det eller ei :-)

Hva sier du? Er det bare ekspertene som burde komme med treningstips? 

Janne <3

 • 27.06.2015, 10:39

SLIK TRENER DU EFFEKTIVT UTE


God morgen, kjære lesere! Som en oppfølger av innlegget og bildene fra gårsdagens innlegg, tenkte jeg å komme med et lite ute- treningsprogram til dere denne lørdags morgenen. Kanskje er det noen av dere som vil gjennomføre økten allerede i helgen? 

Nå som sommeren er her, og solen ofte skinner (i allefall på Sørlandet), frister det lite å bruke mye tid innendørs på et treningssenter. Men, du trenger ikke å kutte treningen helt fordi. Tenk variert og kreativt, og finn gode metoder som fungerer utendørs. Det er jo så mange ulike ting du kan gjøre ute i naturen! 

Under har dere min beste utetrening:

1. Løp frem til du finner en park/gressplen/fotballbane eller liknende, som oppvarming.

2. Utfall over banen x 4:

3. Pull ups i et klatrestativ, så mange du klarer x 4:

4. Dips i stativ, så mange du klarer x 4:

5. Push ups på marken, så mange du klarer x 4:

6. Knebøy (gjerne med en person på ryggen), så mange du klarer x 4:

7. Løp tilbake dit du kom fra :-)

Lag gjerne sett av disse øvelsene, hvor du gjør alle så mange ganger du klarer før du går videre på neste øvelse. Kjør denne sirkeltreningen x 4.

Husk å ta med deg en god venn :-) God trening, og god lørdag!

Janne <3

 • 26.06.2015, 18:46

DEN ALLER BESTE TRENINGEN


...er den du gjør sammen med en du er glad i!

Noe jeg har nevnt gjentatte ganger, og som jeg aldri får sagt nok, er at en av de beste måtene å skaffe seg gode treningsrutiner på er å finne seg en treningspartner. Denne partneren må være en du er 100 % komfortabel med, og en som støtter deg nok, men samtidig pusher deg ut av din egen komfortsone. Jeg har funnet min i Omar, og jeg kunne ikke ha vært mer fornøyd! Aldri tidligere har jeg fått så mye ut av hver treningsøkt, og sammen har vi oppnådd mye på kort tid. Det er så gøy å dele både positive og negative erfaringer, og jobbe mot hele tiden å bli bedre.. sammen!

Som samboere er det viktig å finne på ting også utenfor husets fire vegger, og det at Omar og jeg omtrent ikke drar på treningssenteret uten hverandre, har gjort at vi har kommet enda nærmere hverandre. Det er viktig å finne noe dere to deler utenom hjem, slik at romantikken og gleden i hverandre opprettholdes og at det ikke bare blir en vanesak å henge sammen de gangene dere begge er hjemme. 

Jeg tror (vet) at en av de største grunnene til at jeg denne gangen ikke har gitt opp når det kommer til trening, er at jeg hele tiden har en klippe ved siden av meg, som løfter meg opp og pusher meg de gangene jeg er nede. Jeg er heldig! 

Hvem er din treningspartner?

Janne <3

 • 22.06.2015, 10:30

DERFOR TRENER JEG


God morgen, kjære lesere! Så gøy at så mange av dere tok turen innom hit i går, jeg merker godt at dere er interessert i å lese om treningen og kostholdet mitt. Dette er selvsagt tema jeg vil skrive enda mer om fremover, ettersom det er en veldig stor del av hverdagen min. 

Som alltid tikker det inn noen negative kommentarer når en skriver om trening, eller legger ut slike før/etter- bilder, noe det også gjorde i går. En av dere mente at det var trist at jeg følte at jeg måtte se bedre ut, når jeg allerede så bra ut fra før av. Og som jeg skrev til henne i kommentarfeltet, har nok denne jenta misforstått litt. For jeg startet ikke å trene fordi jeg ikke så bra nok ut! Jeg tenkte derfor jeg ville skrive litt mer utfyllende om hvorfor jeg valgte å legge om kostholdet mitt, og begynne å trene masse styrke.

Og hva er egentlig det triste med å trene masse og spise den riktige maten, jeg har da for all del ikke gått inn for å slanke meg, og sultet meg selv. Jeg spiser mer enn jeg gjorde tidligere, og kroppen min har det bedre enn noen gang :-) Nå som jeg skriver en del om mitt kosthold og trening, vil jeg inspirere dere i retning av en sunn helse og livsstil, og jeg vil på ingen måte oppfordre noen til å slanke seg.

1. Jeg startet først og fremst å trene fordi jeg sleit med en prolaps i korsryggen, og fant ut at det eneste som ville gjøre ryggen min bedre var å bli sterkere der hvor problemet lå. Likevel tok det meg et år å finne ut av dette, for det er virkelig ikke lett å vite hva man skal tro når alle fysioterapeuter og kiropraktorer jeg besøkte fortalte meg ulike ting. Noen mente jeg burde trene, mens andre mente jeg burde gå minst mulig. Uansett, et halvt år etter at prolapsen hadde vist seg på sitt verste (jeg kunne omtrent ikke bevege meg en periode), begynte Omar og jeg å trene for fult, og siden har ingen av oss slitt med ryggproblemene våre i det hele tatt. 

2. I tillegg var dette med styrketrening noe jeg lenge hadde hatt lyst til å drive med, men som jeg alltid sluttet med like etter at jeg var kommet inn i gode rutiner. Jeg har danset flere timer i uka omtrent hele livet, trent på ulike treningsstudioer og drevet med Crossfit, men likevel ikke blitt sterkere. Det trengtes mer disiplin, større ståpåvilje og en Omar til for at jeg ikke skulle gi meg. Det er dermed med god grunn jeg kan si at jeg er stolt av det jeg nå klarer!

3. Jeg skal heller ikke legge skjul på at jeg gjerne ville ha litt mer synlige muskler. Sosiale medier påvirker nok oss alle, forskjellen er bare at denne påvirkningen kan være så forskjellig på oss mennesker. For min del har jeg tatt alle treningsbilder og muskuløse jenter på Instagram som inspirasjon for å starte (og fortsette med) med min egen trening... ikke for å tenke at alle er så mye bedre enn meg selv. Jeg håper dere ser forskjellen her, og at flere av dere kan bruke sosiale medier som inspirasjons- kanaler i stedet for å bli påvirket negativt. 

4. Jeg ville se hvor mye kroppen min tålte. For skal jeg være helt ærlig hadde jeg aldri trodd at jeg skulle bli så sterk som det jeg er nå. Jeg er langt i fra en råsterk jente, slik vi har så mange av i landet i dag, men jeg er blitt så utrolig mye sterkere enn det jeg noengang har vært. Jeg klarer å ta pull- ups uten strikk, jeg klarer å ta 30 push ups med strake bein og jeg klarer å ta dips med ekstra vekt. Dette er stort for meg, fordi jeg ikke trodde kroppen min var i stand til det. Jeg har jo trent stort sett hele livet, men jeg har aldri blitt sterkere... nettopp fordi jeg aldri turte å gå ut av komfortsonen min - før nå! Og hvordan det føles å klare ting du ikke trodde du var i stand til? Fantastisk! 

5. Etter en periode med alt for mye drittmat, en kjempedårlig mage og lite energi i hverdagen, fant jeg ut at det var på tide å gjøre noe. Jeg klaget over at jeg alltid var trøtt, og at magen min aldri fungerte slik som den skulle, men hvem er det egentlig som kan gjøre noe med dette? Kun meg selv.. Og nettopp dette var hovedgrunnen til at jeg klarte å kutte ut det meste av maten som ikke førte med seg noe bra til kroppen min. I tillegg visste jeg at om jeg virkelig ville gå inn for å få resultater på treningen, måtte jeg også spise mer "riktig" i forhold til dette.  

Nå som jeg har kommet så langt som jeg har gjort, har dette med muskler blitt en stor interesse for meg, og er nettopp derfor jeg fortsatt pusher meg selv hardt. Jeg ser da ikke på dette med muskelbygging som noe negativt, når jeg gjør det på en sunn og frisk måte, og behandler kroppen min bedre enn noen gang. Dette med et sunt kosthold har på den andre side blitt en vanesak, og når jeg føler meg ti ganger bedre i hverdagen med sunne og friske matvarer, hvorfor da putte i seg all drittmaten jeg ikke lenger savner?

Jeg skriver ikke innlegg som dette for å skryte av meg selv. Nei, jeg skriver for å inspirere dere, for hvis du virkelig ønsker noe sterkt nok, og går inn for noe 100%, så kan også du klare det! Om det så er snakk om trening, eller en helt annen ting du liker. Så, nå er jeg spent på å høre: hvorfor trener/trener ikke du? 

Janne <3

 • 21.06.2015, 18:27

MER MUSKLER MED RIKTIG LYS


Jeg har den siste tiden skrevet mye om mat og kosthold, og tenkte derfor det i dag var på tide å skrive litt om trening. For som alle vet hjelper det ikke bare å spise sunt hvis du ønsker å forandre kroppen din på en eller annen måte, trening må selvsagt også til! Jeg har selv aldri trent så hardt som det jeg har gjort de siste månedene, og jeg har endelig kommet dit at jeg kan si jeg elsker det. Kanskje elsker jeg det ikke akkurat de gangene det er en kamp å fullføre en treningsøkt, men følelsen du får etter en økt, eller når du begynner å se resultater er virkelig verdt alt slitet! Det er så fantastisk å se hvor mye du egentlig har inni deg, og hvordan kroppen forandrer seg i takt med at du blir bedre. Under har dere mine 5 beste tips til hvordan du får mest mulig ut av treningen din: 

1. Kombiner styrke og løping (gjerne intervaller) for raskere resultater. Omar og jeg har løpt rundt 15 minutter på tredemøllen før omtrent hver eneste styrkeøkt siden vi startet å trene for fullt i november. Dette har gjort at vi både har gått ned i fettprosent, og fått bedre kondis. I tillegg forbrenner du mer i løpet av styrkeøkten om du har varmet skikkelig godt opp... eller det gjør i allefall jeg! Da kjenner jeg kondisjonen jobber omtrent fra jeg starter til jeg går hjem, og jeg svetter mye mer gjennom hele økten. Og svette er bra!

2. La treningen bli en livsstil, hvis dette er noe du virkelig ønsker. Lar du være er det alt for lett å komme med unnskyldninger for å skippe treningen, og det blir automatisk mye færre økter enn du innerst inne ønsker. Jeg har det siste året hatt treningen like høyt oppe på prioriteringslisten som pleasure, og selv om det har vært kjipt innimellom, har jeg virkelig hatt igjen for det. Så jeg er selvsagt utrolig glad for dette nå, og vil dermed tipse dere videre, fordi jeg vet hvor lett det er å la lek og moro kommer foran en slitsom tur på treningssenteret i starten. Men om du sette treningen først for en liten periode, lover jeg deg at det blir en valgfri prioritering i ukeplanen din senere.

3. Finn en treningspartner som pusher deg! Min treningspartner er også mitt forbilde når det kommer til trening, bare se på bildet under hvor langt han har kommet! Omar står alltid på, og gir sitt beste, noe som selvsagt inspirerer meg til å gjøre det samme. I tillegg pusher han meg alltid, nettopp fordi han har troa på meg.. Og det er jo nettopp det jeg trenger de gangene jeg ikke har troen på meg selv!

4. Tenk mindre! Dette er spesielt viktig i starten. Setter du deg ned hjemme og begynner å tenke over hva du skal gjøre på treningen, hvor sliten du kommer til å bli, hvor mange folk som kommer til å være på senteret og hvor stress det er å komme seg dit, vil jeg nesten garantere at den planlagte treningsøkten ikke blir noe av. Hopp i treningsklærne og kom deg på trening uten å tenke over det! Det er som regel veldig gøy bare man kommer i gang :-) Og om du ikke synes det, men likevel ønsker å trene, blir det i allefall lettere uten alle de negative tankene før økten din. 

5. Finn den treningsmetoden som passer best for deg, og som gjør at du ikke gir deg! Synes du det er slitsomt å bruke en hel time på én muskel, tren fullkroppsprogram, eller motsatt. For min del har det fungert veldig godt å trene 1-2 muskler i løpet av en økt, selv om mange eksperter anbefaler å trene den samme muskelen opptil flere ganger i uken.. Men hva har vell det å si når jeg får resultater av å trene den samme muskelen rundt 1 gang per uke? Så, ser du ingen resultater etter mye hardt arbeid over en lengre periode, vurder å bytte treningsmetode. Det er du som vet best hva som passer for deg og din kropp.. eller så finner du det ut ved å prøve.. og kanskje feile. Ikke gi opp av den grunn. 
 
Haha, jeg ler selv av overskriften fordi den høres skikkelig klein ut.. MEN, noe jeg har oppdaget er at lys har så utrolig mye å si for bilderesultatet! Bare ta magen min som et eksempel på nettopp dette. Bildene under viser altså magen min med en dags mellomrom, og det sier seg jo selv at den i bunn og grunn ser helt lik ut fra en dag til en annen.. Tydeligvis ikke hvis du står i det rette lyset. Så om dere vil ta litt mer muskuløse bilder, finn det riktige lyset ;-) Nok et bevis på at bilder kan lyve, noe vi fort glemmer når vi ser alle de "perfekte" kroppene der ute på sosiale medier. Hadde jeg lagt ut det første bildet alene ville folk som så bildet på Internett tro at magen min så slik ut til vanlig, men sannheten er at den ser ut som på bilde nummer 2.

Det siste tok jeg egentlig bare med for nok en gang å vise at du ikke alltid må måle deg selv med andre, og tenke at alle ser så mye bedre ut enn deg selv. Som regel popper ikke musklene ut på alle som legger ut muskuløse bilder. Det skal nok mer til enn som så! Jeg stemmer for at du bør trene fordi du vil bli den beste versjonen av deg selv, og ikke fordi du sammenligner deg selv med andre. I tillegg bør du trene for en bedre helse og livsstil! Tommel opp for helårskroppen! 

Janne <3 

 • 16.06.2015, 18:45

MIN MATVEI TIL LAVERE FETTPROSENT


Hei, dere! Som jeg nevnte tidligere i dag ser jeg at interessen for treningstemaet her på bloggen er svært populært, og da er det klart dere skal få mer. Vi starter allerede nå, med mine (og selvfølgelig Omar sine) beste tips når det gjelder kosthold. Dette er altså hva vi gjorde da vi la om vårt kosthold i starten av november. Som dere ser har jeg noen steder skrevet hva som er forskjellig fra da vi startet og nå. Grunnen til dette er at vi ville gå ned i fettprosent i starten, mens vi nå er mer opptatte av å spise nok og riktig ettersom fettprosenten har blitt så lav at målet nå heller handler om å få mer muskler.

 • Kutt ut det lyse brødet. I starten kuttet vi faktisk ut omtrent alt som hadde med brød, potet, ris, pasta og andre produkter fulle av karbohydrater å gjøre, men nå har vi sakte, men sikkert, inntatt mer av dette i kosten igjen. Vi er likevel obs på å holde oss til mest kjøtt, fisk og grønnsaker, men vi spiser ofte ris, fullkornspasta, fullkornslefser, og lignende som tilbehør. Muskler trenger mat!
 • Ikke tro på alt du leser. Dette er veldig viktig, for som jeg ikke kan si nok ganger, din kropp vil ikke fungere likt som personen som har skrevet en artikkel eller liknende vil. Og så har dere helt sikkert ulike mål også. For noen er til og med frukt usunt, men dette har vært min redning i stedet for smågodt, sjokolade og andre søtsaker - så ja til masse frukt hos meg!
 • Dropp alkoholen. Dette har jeg nok nevnt før, men hvis du virkelig vil gå inn for å bli sterkere, strammere, slankere eller hva enn målet ditt er, ikke drikk alkohol to ganger i uken. Det vil sinke deg mer enn du aner!
 • Sukker må bort. Det er ikke mye sukker du trenger, og det lille du trenger får du mer enn nok av ved å spise frukt og andre sunne matvarer. Det er som regel veldig mye mer fruktsukker i produktene enn det du kanskje er klar over. Det er lov å kose seg, men skal du ha raske resultater blir det litt for mye å kose seg fredag og lørdag hver eneste helg.
 • Samme med salt. Det er omtrent salt i hver eneste matvare, så kast det ekstra saltet du har stående i kjøkkenskapet, verken du eller kroppen din har behov for det uansett.
 • Drikk vann. Nå har vell jeg gått mye tilbake til min kjære Pepsi Max, men de første månedene drakk jeg omtrent ikke annet enn vann og sort kaffe. Masse.
 • Det blir bedre. Disse punktene høres kanskje ille ut, og noe du "aldri hadde klart å holde deg til selv". Jeg trodde også jeg var i denne båsen, men der tok jeg grundig feil. Etter noen måneder med litt "strenge" matregler, ble det fort en vanesak, og du vil nok ikke lenger tenke på alt det du ikke kan eller vil spise. Nå ser jeg faktisk like mye frem til et fruktfat, en banan eller mine kjære knekkebrød med cottage cheese og syltetøy som pizza. Utrolig nok.

 

Her har jeg prøvd å vise dere hvordan kroppen min har endret seg i løpet av det siste halve året. Det er kanskje ingen dramatisk endring, men som du ser er shortsen som var passe stram i fjor sommer, alt for stor i år, og puppene hakket mindre. Og det beste av alt? Jeg spiser mer enn jeg noengang har gjort tidligere. (Fine bilder av ansiktet mitt - I know...)

Du finner et mer utfyllende mat- innlegg, med bilder av hvilke matvarer du finner i vårt kjøleskap, HER.

Dette er noe jeg kommer til å nevne hver gang jeg har et treningsinnlegg, men jeg er som sagt verken noen trenings- eller kostholdsekspert. Jeg har likevel sett hvordan kroppen kan endre seg til det bedre ved alle disse ulike erfaringene jeg forklarer i mine innlegg, og står for det jeg skriver. Men min kropp og hvordan den fungerer kan selvsagt ikke svare for din. Det viktigste er vell å prøve seg frem, og finne den eller de metodene som fungerer best for deg og din egen kropp.

Janne (hjerte)

 • 11.06.2015, 19:35

OPPSKRIFT PÅ SYNLIGE MUSKLER


Når dere leste denne overskriften tenkte dere kanskje at dere nå skulle få en enkel, liten oppskrift på hvordan dere alle kan få synlige muskler på under en måned.. der må jeg nok dessverre skuffe dere, for så enkelt vil det aldri bli.

I dag tenkte jeg uansett å skrive litt om mine beste tips til hvordan du kan få synligere muskler. Nå er jeg verken noen ekspert, eller en jente full av synlige muskler, men kroppen min har forandret seg en hel del etter at jeg startet å trene i starten av november, så dissse tipsene er skrevet ut fra egenerfaringer. Ta det til dere, dere som selv ønsker :-) Jeg har dessverre ikke så alt for mange bilder å vise dere, da jeg ikke tar særlig mange treningsbilder.. Skjerpings på den fronten! 

♣ Kosthold. Jeg regner med de fleste av dere har fått med dere dette, men jeg vil likevel nevne det enda en gang. Kostholdet har minst 50% betydning for treningsresultatene dine.. noen hevder til og med at det er helt opp i 80%. Jeg er veldig dårlig med prosenter, men jeg vet at kostholdet er minst like viktig som treningen. Jeg bestemte meg for å endre kostholdet samtidig som jeg startet å trene aktivt, det kan kanskje være litt hardt å begynne med to ting på en gang, men det har i det minste gitt ganske raske resultater. Fettprosenten har minket, og det at jeg har kuttet ut omtrent alt av salt i maten har gjort at til og med mine blodårene stikker frem når jeg trener. Føler meg ganske badass da ja. Haha. 

♣ Innsats. Gi alt, hele tiden! Det er kanskje ikke meningen at du skal føle deg helt død etter hver eneste trening, noe jeg har gjort omtrent hver gang de siste månedene.. men du kommer ingen vei uten en god innsats. Slik er det jo ved alle sider i livet! Hei deg selv opp og frem, så vil du nå målene dine mye raskere.

♣ Tålmodighet. Rome wasn´t built in a day (HEHE, den var ny Janne)... Men det er faktisk så sant som det kan bli. Som jeg har nevnt tidligere har jeg flere ganger tidligere hatt lyst til å bli sterkere, mer markert og komme inn i gode treningsrutiner, men jeg har som regel vært alt for utålmodig, og gitt meg like fort som jeg har startet. Denne gangen har jeg vært så heldig å ha Omar ved min side, som har pushet meg alle de gangene jeg har vært nære å gi opp, men jeg har likevel fått erfart at ting tar tid. Så selv om du kanskje ikke blir sterkere for hver eneste uke, ikke gi deg, plutselig åpner en ny dør seg, og du klarer ting du ikke trodde du var i stand til å klare. 

♣ Jobb for din egen del. Dette punktet er så viktig! For hvem trener du egentlig for? Trener du for å imponere en venninne, trener du for å vise deg frem på treningssenteret, eller trener du for å ta bilder som du kan legge ut på sosiale medier etterpå? NEI! Du må trene kun for deg selv og din egen del. Bildene og alt det andre må alltid komme i andre rekke for at du skal få resultater. Drit i hvem som ser på deg, hvordan du ser ut når du trener eller hvor fine bildene blir, styrketrening er virkelig ikke en lek. 

♣ Ikke vær redd for å faile. En feil jeg tror litt for mange går i, spesielt vi jenter, er at vi ikke tørr å prøve oss frem, og kjører på med alt vi føler er safe. Jeg har selv vært der, så jeg kjenner meg svært godt igjen, og jeg vet hvor skummelt det kan være å være ny i ulike øvelser, eller å løfte tyngre enn du har gjort tidligere. Jeg har heldigvis kommet meg ut av denne komfortsonen, og det var først da jeg begynte å se resultatene. For hvordan skal jeg klare å ta pull- ups på egenhånd, hvis jeg aldri tørr å prøve meg uten hjelpe- strikket?

 

Jeg har prøvd å dra frem noen bilder av armen min, slik at dere kan se at kroppen min har blitt hakket strammere. Det er ikke den veldig store forskjellen som synes, men som et av punktene over sier: Ting tar tid, og noe av det viktigste innen trening og resultater er tålmodighet. Så langt som dette har jeg kommet på et halvt år, og jeg har faktisk aldri jobbet så hardt for noe før. Derfor er det med hevet hode jeg sier at jeg er stolt over meg selv, og det fantastiske kroppen min kan klare. Nå gleder jeg meg bare til å se hva mer jeg har i meg. For hvem skulle tro at lille, svake meg som alltid har gitt meg i det jeg var på vei til å bli bedre, skulle klare 10 push- ups med klapp? Ikke jeg i allefall! 

Jeg driver som sagt ingen treningsblogg, og er langt ifra en treningsekspert, dette er kun for inspirasjonen sin del :-) Lykke til, og god treningsøkt!

Janne ♥

 • 08.06.2015, 19:10

SKAPER TRENINGSENTUSIASTER KROPPSPRESS?


Dette innlegget ble egentlig publisert på den forrige bloggen min for noen dager siden, men ettersom den antageligvis blir slettet om ikke så lenge, tar jeg med meg dette innlegget videre til denne siden. 

Sjekker du Instagram i dag finner du over en million treningsbilder, det er jeg sikker på, og minst halvparten av de mest populære bloggerne er over gjennomsnittet opptatt av trening og et sunt kosthold. Vi er generelt sett en generasjon som er blitt ekstremt opptatte av trening og sunn kost, og kanskje enda mer opptatte av å dokumentere denne treningen og maten? I veldig mange øyne blir alle de muskuløse bildene som legges ut på sosiale medier sett på som negativ påvirkning, og spiser du proteinsjokolader i stedet for smågodt i helgene skaper du press.

Men burde ikke treningsbildene eller beskrivelsene av øktene jeg og andre bloggere legger ut bli brukt som inspirasjon i stedet for å få skylden for den stadige økningen av kroppspresset vi hører om? Hvorfor skal en muskel her og der gi negative utslag på selvbildet til andre? De fleste av oss har muligheten til å trene kroppene våre til å bli sterkere og mer markerte, det er jo en av de mest fantastiske tingene ved menneskekroppen, om du velger å gjøre det eller ikke er det kun deg selv som kan kontrollere.

For kroppspresset sosiale medier skal ha mest mulig frem i dag har foregått lenge før treningstrenden kom på banen. Ja, faktisk så lenge vi har hatt reklame, og så langt tilbake i tid som da både Barbie, Ken og GI Joe kom på markedet og ble de mest attraktive dukkene. Det kroppspresset vi kjenner best til, og som kanskje har vært mest gjeldene i lengre tider, er den flotte, tynne kvinnekroppen med lange, smale bein. Men hvor lett er det å bli tynn og høy hvis du ikke er det av natur?

I dag handler det om å trene ofte, få synlige muskler, spise riktig, sunt og... MYE! Sjekker du de mest populære treningsprofilene på Instagram spiser de som hester hele gjengen, bare at de holder seg til den riktige maten. Hvor er egentlig det negative presset her, hva er det usunne med mye og sunn mat? Dagens treningsidealer er kanskje heftige og kan som med alt annet være ekstreme, MEN, de er i alle fall oppnåelige på en sunn måte, i motsetning til slankepresset vi aller kjenner så godt til fra tidligere.

trening

Det jeg lurer på er om bilder slik som dem jeg har lagt ut i kollasjen over her inspirerer deg eller om du føler deg presset til å trene mer og spise sunnere enn det du allerede gjør? Er det et kroppspress i en negativ retning vi er vitne til i dagens sosiale medier? Er sterke, sunne kvinner og menn med på å ødelegge selvbildet hos andre, eller inspirerer de resten av befolkningen positivt? Hva mener du?

Jeg vet i alle fall at om mine treningsselfier eller et uskyldig skrytebilde kan få en eller flere av dere opp av sofaen på en ellers slapp søndag, vil jeg si at jeg kan poste så mange bilder, treningsprogram og oppskrifter for muskler jeg bare ønsker uten dårlig samvittighet. Det er jo nettopp det å inspirere jeg vil.

..Og blir min Instagram- feed overtatt av fristende fruktfat og proteinpannekaker, blir i alle fall jeg heller inspirert til å spise sunnere enn å føle presset over og måtte droppe sjokoladen jeg var på vei til å spise. I bunn og grunn er jo dette kun mitt eget valg; jeg kan følge hvem jeg vil, la meg inspirere av hva jeg vil, trene så mye jeg vil, og spise akkurat det jeg vil når jeg vil! Og akkurat det samme kan du - husk det..

Janne ♥

Jlb- Janne Bodin

Hei, og velkommen hit!
Jeg er en eventyrlysten sjel på 24 år som blogger om alt mellom himmel og jord. Jeg ser stadig etter noe nytt og litt annerledes, og drømmer om det store utlandet - Wanderlust er vell et av ordene som beskriver meg ganske godt. Ellers elsker jeg alt som har med mote og skjønnhet å gjøre, og brenner for en aktiv og sunn livsstil. Jeg håper du liker det du ser og leser, og at du tar turen tilbake ved en senere anledning. Kontakt meg på: janne.lb@hotmail.com

Search

Bloggdesign

hits